OBS - jeg har måttet rekonstruere store dele af min blog og derfor har arkivindlæg kun i ringe grad ting som links og billeder. Og danske vokaler, ikke mindst.

mandag, 18. august 2008

store spørgsmål

Var til kombineret bryllup og barnedåb i Jylland her i weekenden, og i den forbindelse melder et par spørgsmål sig:

1. Hvis folkene bag Storebæltsbroen kan lave dankortlæsere der virker hver gang, hvorfor kan DSB så ikke få kortlæserne i deres billetautomater til at virke bare en gang i mellem?

2. Hvad er det der får folk til at tro at en overhaling går hurtigere bare fordi de lægger sig helt oppe bag en anden bil? Jeg kører 130, jeg har ikke tænkt mig at sætte farten op. Og nej, jeg kan ikke trække ind til siden, for som du nok kan se, din tosse, så er der en enorm truck som spærrer den vejbane.

3. Under dåben spørger præsten det lille barn om en masse ting. Forsager du djævelen? Tror du på Gud og hans enbårne søn osv. osv. Men ville det ikke alt andet lige være fair hvis barnet lærte at smide bleen før det blev bedt om at tage stilling til sådan nogle ting?

4. Hvorfor skal alle organister slutte ellers fine salmer af med lidt fesen, dansktopinspireret orgelklemten? Og kunne nogen måske fortælle selvsamme organister og eventuelt også salmesnedkerne at kastratsangernes dominans i de danske kirker er forbi?

tirsdag, 5. august 2008

six degrees of separation

Nu skulle det være endeligt bevist: vi er kun omkring seks led fra alle andre i verden. Det viser i hvert fald et forsøg lavet på Microsoft Messenger. Og personligt synes jeg da det er lidt fedt at vide at jeg er så tæt på alle de kendte. Selvom, det kan man selvfølgelig også være hvis bare man køber en god kikkert.

onsdag, 30. juli 2008

dyrene i Afrika

Faldt lige over den gamle børnesang om dyrene i Afrika. Der hedder det blandt andet: "At dyrene i Afrika er sultne før de spiser, det kan man læse nu og da i Afrikas aviser." Og der spørger jeg så: er der ikke vigtigere ting at skrive om i Afrika? Valsvindel og inflation i Zimbabwe, hungersnød, stigende fødevarepriser og tørke for eksempel. Jeg ved godt at det tilsyneladende ikke er så vigtigt i Danmark hvor vi jo kommer agurketiden i hu, men helt ærligt, i Afrikas aviser?

Måske er det bare et udslag af at man i Afrika vil gøre som i Rumænien hvor Senatet har vedtaget en lov om at der skal være mindst 50% gode nyheder i aviserne. For det er jo en god nyhed det med dyrene er sultne før de spiser. Især når man sammenligner dem med de alt for mange afrikanere der desværre også er sultne efter de har spist.

fredag, 18. juli 2008

paveballade

Jeg ved ikke helt hvorfor, men jeg synes næsten alle historier om paven er virkeligt sjove - måske er det tøjet. For tiden er han i Australien hvor han i går for flere hundrede tusind pilgrimme. Han opfordrede blandt andet til at passe på miljøet, og så rasede han mod unges popkultur og dyrkelse af idoler. Og se, det er der det begynder at blive sjovt. For samtidig med at paven er imod unges idoldyrkelse, så er han jo også overhoved for en kirke der tilbeder helgener og ikke mindst er meget glad for billeder af dem. Eller, som de også kaldes, idoler.

Og kan vi i øvrigt ikke også blive enige om at en mand der optræder for flere hundrede tusind mennesker og har sjovere tøj på end Lordi skal slappe lidt af med at kritisere popkultur?

torsdag, 10. juli 2008

farligt, farligt kød

Så ruller kødskandalen lidt igen. Denne gang er det (vistnok) farligt og salmonellabefængt udenlandsk kød der er den store synder. Men bare rolig, Dansk Folkeparti vil gøre noget ved det og foreslår mærkning af det udenlandske kød - for eksempel med flag. Men det tror jeg slet ikke er nok. Næh, det er sgu nok i sidste ende bedre hvis man simpelthen indfører en danskhedstest til kød. Det kunne for eksempel være noget med at spørge en pakke hakket kalvekød: "Ser du frem til at blive blandet med flæsk og lavet til frikadellefars?" Og hvis svaret er nej, så' det ud!

onsdag, 2. juli 2008

Folketinget - nu som tv

Folketinget lancerer nu en ny tv-kanal med 700 årlige timers transmission af spændende, spændende folketingsdebatter, det skriver berlingske.dkJeg synes det er hipt, jeg synes det er smart, men ikke helt ungt nok. Næh, det man skal gøre er at kombinere Folketings-tv med Voice TV. Så kan man for eksempel sms’e ind og få et politikernavn som så kører hen over skærmen. Jeg ved ikke lige hvad det skulle være, men statistisk set er det nok noget med Helveg eller Auken. Og der skal selvfølgelig også være mulighed for at give politikerne et pornostjernenavn. Der er Frevert umiddelbart det første der dukker op.

Men det stopper jo ikke der. For hvis Folketinget har sin egen kanal, så er det jo så nemt så nemt at lave et politisk realityprogram. Det kunne for eksempel være noget med at man i stedet for at stemme politikere ind i Tinget skal stemme dem ud. Og nej, det er ikke særligt nytænkende – det er jo lidt det Ny Alliance er i gang med.

tirsdag, 1. juli 2008

enig/uenig

I sidste uge kritiserede flere danske topdiplomater den danske udenrigspolitik og især parløbet med USA i Irak og Afghanistan. Det har, skrev Politiken i går, fået Dansk Folkeparti til at foreslå at regeringen i stedet for neutrale embedsmænd ansætter folk de er enige med. Men det forudser jeg kan blive en lille smule svært for lige netop DF - i hvert fald hvis de gerne vil ansætte folk der rent faktisk har en uddannelse.

mig i Lorry

For et par uger siden kiggede TV2 Lorry som sagt forbi min Comedy Canal Tour, og det kom der et lille indslag ud af.

onsdag, 25. juni 2008

pænt sørgeligt

I følge dagens udgave af sladderavisen Ekstra Bladet har Suzanne Bjerrehus fået stjålet sin identitet. For nogen har åbenbart lavet en Facebook-profil i hendes navn, lagt billeder op og er blevet venner med hendes familie. Det synes jeg er lidt skræmmende. Ikke så meget det der med at man kan få stjålet sin identitet, selvom det er slemt nok, men mere det faktum at nogen har stjålet Suzanne Bjerrehus' identitet! Helt ærligt, du kunne have været Jes Dorph eller Puk Elgaard. Altså de rigtigt seje kendte, men alligevel valgt du Suzanne Bjerrehus.

fredag, 20. juni 2008

sandheden om kvinder

I dagens udgave af Ekstra Bladet har jeg fundet et læserbrev fra David Kristensen fra Kbh. S. Ikke overraskende finder man det i "i øvrigt mener jeg"-sektionen, men ellers vil jeg ikke kommentere yderlige og i stedet bare citere det in extenso.

I øvrigt mener jeg ... "at i gamle dage vidste man udmærket godt at der var noget rivende galt med kvinderne. Men da gjorde man noget ved problemet: man brændte dem på bålet."

Og til det må jeg sige: når folk som David helt gratis sender den slags ind til aviserne, så er det altså svært at være professionel komiker.

onsdag, 18. juni 2008

alt bliver oplyst

I et stort interview i Berlingske Tidende fortæller vores statsminister at han har valgt at afskaffe gruppeeksaminer fordi de andre i klassen kom fra akademikerhjem og var klogere end ham. Derfor var han taknemmelig, siger han, for til sin eksamen at blive bedømt på det han rent faktisk kunne. Men hør nu her, lille Anders. Hvis de andre er klogere end dig, så skal du jo netop lave en eksamen sammen med dem så du kan lære noget din store, fede idiot.

Desværre er det ikke noget nyt, det her. Brian Mikkelsen har jo også tidligere sagt at en del af opgøret mod "smagsdommerne" skyldes han ikke fik lov til at skrive i sit gymnasieblad. Men helt ærligt; er det sundt at styre et land baseret på de nederlag man har haft i barndommen? Det synes jeg ikke (og se hvor meget jeg bestemmer), men det forklarer den del, når man tænker over det.

Lille Anders fik åbenbart aldrig lov til at være ham der startede legen i "jeg melder krig mod." Så da han blev voksen, så skulle der godt nok meldes krig. Så er det bare lidt ærgerligt at tre skridt og en spytklat ikke helt var nok i Irak. Og han har måske også siddet alene til sin eksamen og sagt noget i stil med: "2. Verdenskrig startede i 1937 - det er ikke noget jeg tror, det er noget jeg ved." Men det argument syntes censor sjovt nok ikke var godt nok og dumpede ham. Så da lille Anders blev statsminister tænkte han at nu skulle folk sat'me lære at, jo,det argument er det bedste der findes og hvis der er nogen der uenige, så kan jeg jo bare nægte at tale med dig, Bo Elkjær. Og endelig har lille Anders nok aldrig oplevet at en pige blinkede frækt til ham. Så da han blev voksen besluttede han sig for at han heller aldrig mere ville blinke. Nogensinde.

tirsdag, 17. juni 2008

gratis billetter

I morgen kigger TV2 Lorry forbi min Comedy Canal Tour og laver et lille indslag derfra. Så i den anledning har jeg tyve billetter jeg hermed kaster i grams. Vi sejler kl. 19 fra Nyhavn og du skal bare smide en mail på mig@madsbrynnum.dk, så skriver jeg dig plus en på gæstelisten. Vi ses!

torsdag, 12. juni 2008

talent - eller mangel på samme

Så så man lige mig være til casting til det der Talent 2008. Og ja, jeg ved godt at man som komiker ikke kan konkurrere mod en dygtig sanger eller en der kan jonglere med hunde når man kun har to minutter. Men jeg kom, jeg så og jeg luskede hurtigt væk igen.

Det foregik i det dejlige Lyngby Storcenter, og vurderet efter alderen på dem jeg nåede at se, så bliver programmet mere eller mindre en aflægger af MGP. Der var nogle som kunne synge selvom de var nervøse, nogle hvor nervøsiteten umuligt kunne gøre det værre, og så var der overraskende nok utroligt god stemning. Altså indtil jeg – fordi jeg skulle videre til et job – blev skubbet foran i køen. Det var de tilstedeværende forældre ikke glade for, og det gjorde bestemt ikke opgaven med at optræde halvandet minut for 150 børn nemmere.

Om det gik godt? Lad mig sige det sådan: ham der ser båndene igennem skal nok være fuldere end en russisk styrmand på vej under Storebæltsbroen for at give mig en plads i programmet. Men jeg var der, og jeg kan da indtil videre sige at jeg åbenbart besidder et ikke ringe talent for at være talentløs.

sommerguide

For tiden er jeg tekstforfatter mm. på Radio 100FMs sommerprogram - Sommer Radio - og laver blandt andet en daglig sommerguide. De handler om hvordan du beskytter dig mod solen, hvad du skal passe på i skoven og meget andet. Hør dem lige her.

lørdag, 7. juni 2008

grilltosser

Jeg forstår ikke helt hvad der sker i hovedet på mange mænd lige så snart de er i nærheden af åben ild. Det er som om synet af de dansende flammer og glødende kul skaber en kortslutning i hjernen som gør at de kun kan tænke med den urgamle øgledel. Det bedste eksempel er mange mænds insisteren på at lige netop deres stykke kød, det skal de nok selv grille. Dels fordi det tit er de samme mænd som uden problemer kan få en pulverbernaise til at skille, men også fordi de aldrig ville have samme stædige insisteren i et almindeligt køkken. Samtidig kan jeg godt forstå fascinationen af åben ild, og jeg tror i virkeligheden kun der er een måde at holde disse mænd væk fra grillen på: tænd et bål i den anden ende af haven og lav en portion snobrødsdej. Jeg tror i hvert fald jeg går i gang med at snitte en pind med det samme.

fredag, 6. juni 2008

Susannahs master class

Jeg har fået lov til at spille en lille rolle i Maria Månsons bidrag til Flemmings helte. Det er frygteligt plat, men også meget morsomt. Plus jeg fik fornøjelsen af et kunstigt overskæg og trikot. Klippene finder du på denne her side.

søndag, 31. maj 2008

det bliver aldrig en rigtig joke XX

Så er vi sgu alligevel nået til nummer tyve i rækken af "det bliver aldrig en rigtig joke." Men denne her er til gengæld også usædvanligt ringe - enjoy!

Dansk Folkeparti vil ikke have religiøse symboler i danske retssale. Jeg er på en måde enig. Eller, jeg synes i hvert fald ikke man som dommer skal stå og tisse over kors.

onsdag, 28. maj 2008

ordsprog

Der findes ikke dårligt vejr, kun forkerte klæder. Og dog ... prøv at sige det til folk fra Burma.

fredag, 23. maj 2008

mere lyd

Biograferne har Indiana Jones, men i Lørdagskartellet har vi Cornelius Rask der igen i lørdags kiggede forbi programmet. Så klik på playeren og find ud af hvad det nu var det var - sådan rigtigt, altså. Go' lytter!

tirsdag, 20. maj 2008

ægte comedy

Nogle gange sker det bare at man helt uden at vide det skaber helt ægte og klassisk comedy. Sådan var det i dag da jeg for første gang i mit liv oplevede at glide i en bananskal. Jeg faldt desværre ikke omkuld på en morsom måde, men ikke desto mindre kunne jeg mærke humorhistoriens vingesus. Så nu er det kun et spørgsmål om tid før jeg får en tærte i hovedet eller kører gennem en glasrude nogen forsøger at bære over en gade. Og måske, hvis jeg er heldig, bliver jeg pludselig en dag jagtet af vrede landsbyboere/kvinder/gamle mænd eller andet morsomt til lyden af cirkusmusik. Jeg glæder mig allerede.

torsdag, 15. maj 2008

lydklip fra Lørdagskartellet

I vores program på Radio 100FM har Jacob Wilson og jeg lånt en gammel tv-ting og lavet den bare en lille smule om. Så nedenfor kan du nu høre hvordan det lød i lørdags da vi for første gang lavede "Hvad var det nu det var - sådan rigtigt, altså" med Cornelius Rask. Go' lytter.

mandag, 12. maj 2008

comedy canal tour

Onsdag d. 14. har jeg - igen - premiere på min Comedy Canal Tour og så kører forestillingerne ellers hver onsdag kl. 19 resten af sommeren. Det er stand-up og havnerundfart i en skøn blanding, og man kan bestille billetter på canaltours@canaltours.dk. Og hvis man siger at man har fået en sms fra FBI kan man få to billetter for ens pris til premieren på onsdag. Vi ses!

ungdommelig pave

For et par dage siden kunne Politiken fortælle at paven er begyndt at sms'e til unge katolikker. Men spørgsmålet er om han er typen der afslutter sine sms'er med "knuz"? Jeg tror det ikke. Eller, hvis jeg var en gammel, katolsk mand ville jeg i hvert fald være lidt forsigtig med at hinte i retning af fysisk kontakt med unge mennesker. Men jeg synes det er sejt at han på den måde forsøger at blive ung med de unge. Så er det jo kun et spørgsmål om tid før man holder op med at servere altervin i kirken, men i stedet begynder at have den liggende i busken ude foran.

søndag, 4. maj 2008

pille, pille, pille

Jeg har et sår jeg ikke kan lade være med at pille i. Eller, det er ikke et rigtigt sår og det er faktisk ikke engang mit. Men lige for tiden kan jeg simpelthen ikke lade være med at lave jokes om at spærre børn ind i kælderen. Ja, det er en forfærdelig historie, ja, det er lidt usmageligt at more sig på den bekostning, men nej, jeg kan ikke stoppe. For eksempel læste jeg for nylig en nyhed om at ens emailadresse siger en del om ens personlighed. Og selvfølgelig er min første tanke: "så kan man undre sig over at kommunen ikke fik stoppet ham Josef når han nu skrev til dem fra pædofar@yahoo.de. På samme måde kunne jeg heller ikke helt holde mig fra emnet da min medvært, Jacob Wilson, og jeg skrev en konfirmationssang i løbet af vores program i lørdags.

Men jeg er heldigvis ikke alene. Da samme Wilson og jeg var ved at planlægge lørdagens program talte vi blandt andet om hvem vores livsstilsekspert skulle på besøg hos i vores udgave af "Kender du typen" - Kender du slagsen. Og nogenlunde samtidig sagde vi: "vores slags bor her bag tykke ståldøre. Eller, han bor her ikke, men han er her tit."

Og nej, jeg kan virkelig ikke stoppe, så der kommer nok mere.

det bliver aldrig en rigtig joke IXX

I følge en artikel på ekstrabladet.dk (og så ved man, så passer det) er folk fra den græske ø Lesbos godt og grundigt trætte af at homoseksuelle nasser på deres navn. Men vi har faktisk et lignende problem i Danmark hvor folk fra en lille ø i Kattegat gerne ser at politiet "arresterer" kriminelle.

lørdag, 26. april 2008

ny "barbie"-dukke

I Ukraine er der en driftig forretningsmand der har lavet en ny dukke. Den har porcelænshoved og man kan skifte tøj på den. Og så kan den også heile, for det er nemlig en Hitler-dukke, skriver TV2 på deres hjemmeside. Personligt synes jeg det bliver spændende at se hvilket udstyr man kommer til at kunne få til dukken. Måske en førerbunker? Eller en koncentrationslejr? Og spørgsmålet er også om man vil lave ting der kan bruges sammen med de kendte Barbie-dukker? Det kunne for eksempel være en lille lyserød trekant til at sætte på Kens tøj.

Men det som jeg egentlig synes er det mest mærkelige ved hele denne her dukketing er den type dukke der er tale om. Se, jeg kunne til nød forestille mig Hitler som en helt igennem usmagelig actionfigur. Men som påklædningsdukke? Med porcelænshoved? Ja, så fesne er nazister åbenbart.

mandag, 21. apriil 2008

det bliver aldrig en rigtig joke IIXX

Forskere har - helt seriøst - opfundet en dims der udsender højfrekvente lyde som kun unge mennesker kan høre. Lyden er åbenbart stærkt irriterende, og anordningen bruges til at fjerne unge lømler fra steder hvor de ikke er velkomne - altså ligesom den klassiske musik på Hovedbanegården ud mod Istedgade. Men det er altså ikke, tror jeg, nogen helt ny opfindelse. Noget lignende er jo blevet brugt i mange år af Dansk Top-orkestre.

onsdag, 9. april 2008

Afghanistan

Den næste uges tid bliver uden aktivitet her på siden. Senere i dag stryger jeg med Sanne Søndergaard til Afghanistan for at optræde for de danske tropper. Mægtigt spændende, ikke mindst når man tager denne her artikel i betragtning. Og så bliver det også interessant at optræde for et ganske ædrut og ikke mindst bevæbnet publikum. For man har før hørt om komikere der "døde" på scenen, men nu kan det pludselig blive mere end bare en metafor.

fredag, 4. april 2008

lydbidder fra Lørdagskartellet

I det program jeg laver på Radio 100FM sammen med Jacob Wilson har vi hver uge et interview med kendte politikere. I sidste uge talte jeg med Helle Thorning Schmidt, og i morgen har jeg både Anders Fogh og Pia Kjærsgaard igennem på "telefonen". Hør begge klip lige her, og husk også at lytte med i morgen fra kl. 9.

tirsdag, 1. april 2008

Kofod og kærligheden - eller hvad det nu var

Der skal da også stå lidt om Jeppe Kofod her på siden. Jeg hæfter mig blandt andet ved at han i sin pressemeddelelse efter nyheden slap ud tog det fulde ansvar. Pigen havde altså ikke noget med det at gøre og det kan jo kun betyde at han kom stoffer i hendes drink. Det synes jeg ikke er i orden, Jeppe. Men det er trods alt bedre end det første udkast til pressemeddelelse han skrev. Der stod efter sigende: "Jeg tager unge DSU'ere når jeg vil - det er min ret."

tirsdag, 25. marts 2008

overfortolkning?

Jeg tror det var på Michael Schøts hjemmeside at jeg første gange stødte på teorien om at Harry og Bahnsen fra de kendte DSB-reklamer tydeligvis er i et homoerotisk forhold. For, som det blev påpeget på vistnok nævnte hjemmeside, så er det altså ikke helt normalt at man lige inviterer en kollega med hjem til svigerforældrene. Men jeg tror ikke forholdet er gensidigt. Nej, der er snarere tale om at Bahnsen nærer et undertrykt begær efter den populære dukke og ubevidst gør alt hvad han kan for at fuldbyrde deres forhold. Det lyder vanvittigt, men hvis man kigger nærmere efter og tager sine gennem mange år på universitetet skarptslebne analytiske briller på, så burde det være tydeligt for enhver.*

Lad os starte med at Harry kører i bil og Bahnsen vælger toget. Dukken lader sig altså befordre i det klassiske, maskuline køretøj - et køretøj Bahnsen forkaster til fordel for lange tog der drøner ind og ud af mørke tunneller. I sig selv kan et tog naturligvis sagtens være maskulint på en heteroseksuel måde, men koblett med at han afviser den klassiske maskulinitet peger klart i retning af det homoseksuelle. Ikke mindst når man tænker på at Harrys togture ofte indbefatter drømme om musicals som er en typisk homoseksuel bastion, og tarteletter som vi vender tilbage til. Men der er også andre ting som peger i retning af at Bahnsen begærer Harry. For er det ikke påfaldende at Bahnsen bruger så meget tid sammen med en person der ikke deler hans interesser? Og er det ikke mistænkeligt at Bahnsen holder sig ædru til firmafesten blot for at kunne følge den temmeligt beduggede Harry hjem? Og hvorfor skulle han overhovedet interessere sig for en dukke hvis det ikke var fordi han ved at man uden problemer kan få hele hånden op bag i ham?

Harry derimod har en åbenlys heteroseksuel love interest i Solvej. Bevares, han er ikke ligefrem mandig og udfarende omkring sin seksualitet, men det er der også en grund til. For hvem er det der gentagne gange forstyrrer Harry mens han gør kur til sin kvinde som i f.eks. denne film? Ganske rigtigt, Bahnsen.

Men Bahnsen ved ikke helt hvorfor han attrår hånddukken. Han har ikke erkendt sin homoseksuelle interesse hvilket tydeligst ses under tenniskampen hos Bahnsens forældre. Eller, skulle man måske sige, tenniskampen hos aspekter af Bahnsen. For Bahnsen, hans far og hans mor er åbenlyst den samme person hvilket blandt andet ses på deres slående fysiske lighed. Og selvom vi ignorerer det faktusm at Bahnsen i skikkelse af sin mor bærer dametøj, så er det påfaldende at hans far bliver sur over at blive dømt ude. Hvilket er et klart vidnesbyrd om at Bahnsen ikke selv har indset behovet for at være - eller springe, om man vil - "out".

Sidst, men ikke mindst, er der hele sagen med at invitere Harry hjem til sine forældre. Som antydet i starten er det i sig selv - set ud fra et heteronormativt perspektiv - mistænkeligt. Men det afgørende clue er den ret som Bahnsen inviterer Harry på; nemlig tarteletter. Alle der har hørt om legen kiks kender også til den udvidede version "tartelet" hvor en gruppe mænd altså ejakulerer i en tartelet hvorefter taberen skal fortære den. Det er den ret Bahnsen gennem sine forældre byder på og et tegn der klart peger på hvad han egentlig ønsker at Harry skal spise. Og hånddukken nyder som bekendt de sovsefyldte butterdejsskåle, så måske er han ikke så afvisende over for Bahnsens tilnærmelser som man skulle tro.

* Og her skal det nævnes at hele denne analyse ikke kun beror på mine uovertrufne analytiske evner, men også flere andre akademikere med grader i såvel statskundskab, offentlig administration samt minoritetsstudier eller hvad det nu hedder.**

** Uanset navn er det i hvert fald pænt gay.

onsdag, 12. marts 2008

religion og narko

Da Moses fik de ti bud af gud, så var han faktisk bonget op på stoffer. Det mener i hvert fald en israelsk forsker i følge Berlingske. Det overrasker mig ikke, og jeg tror helt ærligt ikke at han var den eneste religionsgrundlægger der valgte lige netop den genvej til det guddommelige. Og hvis nu Muhammed var på stoffer, så ville det også forklare hvorfor han ikke vil have tegnet billeder af sig. For der er jo ingen der ser pæne ud med helt små pupiller og knaldrøde øjne.

onsdag, 5. marts 2008

finansloven

Så fik Dansk Folkeparti sandelig skaffet lidt ekstra penge til politiet. DF ser gerne at de bruger pengene på vandkanoner til at sætte ind mod indvandrere, autonome og andre ballademagere, men spørger man politiet, så vil de helst være fri. Vandkanoner har det nemlig med at ramme en masse uskyldige ligesom de skaber en masse hård og unødig konfrontation mellem politiet og demonstranter ... undskyld, uromagere. Men nu har de fået pengene hvadenten de vil have dem eller ej, og derfor glæder jeg mig til de næste ting som DF vil give politiet. Det kunne for eksempel være flere ungdomshuse de kan rydde. Eller måske nye, flotte uniformer med fiiiiiiine armbind.

Og nej, jeg mener selvfølgelig ikke rigtigt at dem fra Dansk Folkeparti er nazister. Men lur mig om det ikke er dem nazisterne stemmer på.

mandag, 3. marts 2008

lydbid fra Lørdagskartellet

Sådan cirka hver uge udsætter min medvært i Lørdagskartellet og jeg en politiker for et knivskarpt interview. Normalt er det Anders Fogh der står for skud, men i lørdags kom Pia Kjærsgaard under kniven. Og hvis du ikke fangede det i lørdags, så kan du høre det lige her. God lytter!

onsdag, 27. februar 2008

jeg, et dårligt menneske

I aften skal jeg optræde på Skråen i Aalborg (sammen med Thomas Warberg og Jesper Juhl), og vi havde egentlig tænkt os at tage toget. Men pludselig viser det sig at vi kan flyve, hvilket koster mindre og tager væsentligt kortere tid. Og det er så her jeg bliver et dårligt menneske. Jeg kan godt lide at køre i tog, og jeg ved også godt at flyvning forurener en milliard gange mere end tog (eller noget i den stil), men det er sat'me svært at sige nej når det er både billigere og hurtigere. Så mens jeg sidder i flyveren vil jeg forsøgsvis forsvare mig med at det jo ikke er min lille tur der gør den store forskel, men derimod et skat- og afgiftssystem der åbenlyst begunstiger lufttrafikken. Og nej, det er ikke en helt god undskyldning, men det er det jeg har.

Til gengæld kan jeg se frem til som straf at skulle igennem sikkerhedstjekket. Jeg så på en oversigt at man blandt andet kun må have hovedpinepiller med til eget forbrug. Men vi kan vel forhåbentligt blive enige om, at hvis man forsøger at kapre et fly med hovedpinepiller, så er man godt nok dumpet på selvmordsterroristskolen.

tirsdag, 19. februar 2008

glidebanen

Adspurgt om hvorvidt det måske ville være en god idé med nogle retslige instanser der kunne gå de der udvisninger af de tunesiske formodede drabsmænd efter i sømmene svarede Anders Fogh Rasmussen på DR i søndags: ”... jeg synes altså det er at vende det hele på hovedet. Husk lige på at udgangspunktet det er at der er nogen der har stræbt en tegner efter livet og nu skal debatten lige pludselig komme til at dreje sig om noget helt andet.”

Et smukt argument som man sagtens kan forestille sig brugt andre steder: Hvis den udbredte danske brug af isolationsfængsling kritiseres, så skal vi jo huske på at det er kriminelle vi taler om. Eller, anklagede, men det er jo åbenbart det samme. Og hvis forholdene på Guantánamo kritiseres, ja, så skal vi huske på det handler om at nogen har fløjet et par flyvere ind i Twin Towers. Og hvis nu nogen skulle finde på at kritisere Irak-krigen, så skal vi jo også huske på at Saddam jo var en ond diktator. Nånej, det sidste er jo ikke noget vi behøver forestille os nogen sige – vel, Fogh?

lørdag, 16. februar 2008

det bliver aldrig en rigtig joke XVII

En amerikansk undersøgelse viser at tykke mennesker alt for sjældent spænder sikkerhedsselen. Jeg tror det er fordi de tænker de jo har deres egen personlige airbag. [bragga-da-tisj]

lørdag, 9. februar 2008

det forklarer en del

I følge berlingske.dk, så er triste mennesker villige til at betale mere for varer end folk der er glade. Og det forklarer jo, tror jeg, den indretning og de kjoler man har valgt til serveringspersonalet på Jensens Bøfhus. Så kommer folk ind, ser at der vitterligt ikke er håb for menneskeheden længere, og overvældet af tristesse er de så åbenbart villige til at betale for det man hos Jensens kalder mad. Det er satme smart.

tirsdag, 29. januar 2008

drengene mod piger

I kølvandet på håndboldsejren og ikke mindst Wilbeks udtalelser om at EM-guld måske faktisk var lidt sejere end alt det bling bling han vandt med damerne, så har der været meget ballade og snak om hvem der nu er sejest. Jeg synes hhv. damernes og herrernes valg af sponsor siger det hele. Da damerne begyndte at vinde var de sponsoreret af Dansk Metal og blev kald for "jernladies". Og så er det som om at "Nutella-drengene" bare ikke er så mandigt.

fredag, 25. januar 2008

sandheden om internettet

De unge mennesker nutildags er i følge en artikel på berlingske.dk helt pjattede med det der internet. En af grundene er at det er nemt at finde venner fordi man - gætter jeg - ikke går så meget op i hvordan folk ser ud og i om man måske er mere end en lille smule kikset. Og det vil altså sige at internettet faktisk er det moderne svar på spejder.

mandag, 21. januar 2008

forbandede fodbold

Jeg kan normalt godt lide at se amerikansk fodbold - football - men det er slut nu.

Lidt baggrund. Jeg holder med to hold. Ravens fordi de har (eller måske i højere grad: havde) et forsvar og et special team der kunne fremtvinge spektakulære spil når man mindst ventede det, fordi de havde (og stadig har) nogle fantastiske spillere og ikke mindst fordi deres tre ravnemaskotter hedder Edgar, Allan og Poe. Desuden er jeg lidt en fan af Green Bay Packers fordi de har fantastiske Brett Favre, fordi de som det eneste hold i ligaen rent faktisk ejes af den by de spiller i, og ikke mindst fordi de - til forskel fra Ravens - rent faktisk vinder af og til.

Men i går var det slut. Green Bay vandt ikke mod undertippede New York Giants og dermed røg en vigtig del af grunden til at se Super Bowl om to uger samt de 100 kroner jeg havde satset på (og fået 16 gange igen) at Brett og hans holde kunne vinde mesterskabet. Men det var en fantastisk kamp hvor især Giants kicker var hovedpersonen i et nervepirrende drama. Først brændte han et field goal der - måske - kunne have vundet Giants kampen. Så brændte han i de allersidste sekunder et nemt forsøg der med sikkerhed ville have sikret dem sejren og sikrede sig dermed titlen som den mest hadede mand i New York. Men i overtid - efter en interception fra Brett Favre - lykkedes det for kickeren at score det afgørende mål og så at sige sone sin bod for de to første missere. Trist for dem af os der gerne ville have set Green Bay i Super Bowl, men samtidig en helt utroligt dramatisk slutning.

Så måske skal jeg faktisk se lidt mere fodbold - fordi det kan være så nervepirrende spændende. Og selvom mine hold er ude, så kan jeg jo stadig håbe på at det hold jeg hader allermest - New England Patriots - får tæsk af Giants. Det ville være smukt, men det gør de sikkert ikke. Nu har de jo vundet alle andre kampe de har spillet i sæsonen, så de vinder sikkert også Super Bowl. Igen.

onsdag, 16. januar 2008

så mangler vi bare et par høtyve

I dag samledes en stor flok såkaldt unge mennesker på Rådhuspladsen for at gå i fakkeloptog i protest mod knive og vold i nattelivet. Er det ikke en dårlig måde at sende lige netop det signal på? For plejer et fakkeloptog ikke at betyde at lige om lidt så kommer der vold? Og at det er ham den sære, blege tosse i slottet det kommer til at gå ud over?

I Tyskland har de en anden idé. Der har de konservative i regeringen foreslået at unge mennesker der går med kniv og er voldelige skal sendes i opdragelseslejre. Det synes jeg ikke umiddelbart er verdens bedste idé. For har lige netop Tyskland ikke dårlige erfaringer med den slags? Men på den anden side, det kan være de tænker at de jo allerede har en masse gamle faciliteter der bare skal shines lidt op.

fredag, 4. januar 2008

usmagelig joke

En britisk ekspert mener at man skal udsætte børn helt ned til fem-årsalderen for seksualundervisning. Det skriver Nyhedsavisen hvor man også kan læse at det jo ikke drejer sig om at fem-årige skal lære at rulle et kondom på. Og det ville jo også være skønne, spildte kræfter. For sådan en to fem-årige kan jo ikke få børn uanset om de bruger kondom eller ej.

fredag, 28. december 2007

jeg ville begynde at komme der

I gårsdagens udgave af Ekstra Bladet kunne man læse om præsten Poul Joachim Stender der er kandidat til posten som bisp i Roskilde. Men han er også en stor fortaler for mere sanselighed i folkekirken - ikke mindst sex som han ikke er bleg for at tale om fra prædikestolen. Det lyder måske underligt, men sex og folkekirken passer faktisk meget godt sammen. For de danske kirker er jo nærmest swingerklubber. Eller, der er i hvert fald mænd i kjoler og en nøgen mand fastspændt til et kors.

mandag, 24. december 2007

Jul på DNKUA - sidste afsnit

Vi er nået til sidste kapitel i juleeposet om Det ny KUA, Institut for Højtidsforskning og ikke mindst den nye, eksterne bestyrelse. Tak fordi du lyttede med.

søndag, 23. december 2007

julekalender - afsnit 14

Næstsidste afsnit. Og ja, jeg har glemt at uploade selve filen til afsnit 13, men den virker nu.

lørdag, 22. december 2007

julekalender - afsnit 13

Husk, tidligere afsnit finder du længere nede på siden. Og er du mere sulten efter julekalender kan du besøg min myspace

fredag, 21. december 2007

julekalender - afsnit 12

Der er femten afsnit af Jul på DNKUA i alt og vi er nået til nummer 12. Jeg skal undskylde lydkvaliteten, den starter dårligere end den er i resten af afsnittet.

torsdag, 20. december 2007

julekalender - afsnit 10 + 11

Jep, så er der sgu lige to afsnit i dagens anledning. Ved ikke helt præcist hvilken anledning det er, men her er de.

Afsnit 10

Afsnit 11

Røde kors

Der skal findes en ny generaldirektør til Dansk Røde Kors og flere kendte er efter sigende i spil. Ekstra Bladet foreslår Alexandra, og personligt synes jeg en kongelig er et rigtig godt bud. For de ved jo fra deres eget liv hvordan det er at leve af almisser. Men man kunne selvfølgelig også overveje B. S. Christiansen. For hvis han siger man skal give til de nødlidende, så ville jeg ikke turde sige nej.

mandag, 17. december 2007

julekalender - afsnit 9

Resten af kalenderen findes længere nede på siden. Go' lytter.

julegaver

Det er meget populært at købe kopivarer til julegave. Det er blandt andet legetøj, tøj-tøj og - fortalte Nyhedsavisen i lørdags - potensmedicin. Det vil jeg nok helst ikke have til jul. Så er en badevægt alligevel bedre.

Og til jer mænd som overvejer at give jeres kæreste eller kone (eller em begge) et gavekort til ti gange hot sex. Lad være! Dels fordi det ikke er noget man har lyst til at pakke ud foran forældrene juleaften, men mere fordi I ikke vil have at hun siger: ”tak for det. Men med hvem?”

søndag, 16. december 2007

julekalender - afsnit 8

fredag, 14. december 2007

julekalender - afsnit 7

Jeg er en sjuft og har glemt at poste afsnit syv af min julekalender. Det kommer her. Afsnit otte er på vej.

tirsdag, 11. december 2007

julekalender - afsnit 6

Næste afsnit af Jul på DNKUA kommer i morgen. De første afsnit finder du nedenfor, og hvis du vil have mere julekalender, så kig forbi min myspace og bliv min internetven.

mandag, 10. december 2007

julekalender - afsnit 5

Næste afsnit af Jul på DNKUA kommer tirsdag. Vi lyttes.

fredag, 7. december 2007

julekalender - afsnit 4

Næste afsnit af Jul på DNKUA bliver uploadet i løbet af weekenden. Vi lyttes.

onsdag, 5. december 2007

julekalender - afsnit 3

Afsnit fire af Jul på DNKUA finder du her på siden fredag. Vi lyttes.

mandag, 3. december 2007

julekalender - afsnit 2

Vi er nået til andet afsnit af Jul på Det ny KUA. Næste afsnit kommer på onsdag. Husk der også er julekalender på min myspace.

lørdag, 1. december 2007

Jul på Det ny KUA afsnit 1

Her er første afsnit af en gammel og meget studentikos julekalender. Den er fra dengang hvor humaniora flyttede ud i nye bygninger, hvor Københavns Universitet fik en ekstern bestyrelse og fra dengang hvor jeg slog mine folder på Universitetsradioen 95,5. Næste afsnit på mandag, og ja, julen er naturligvis i fare.

 

fredag, 30. november 2007

julekalendere galore

Jeg har en svaghed for julekalendere. Jeg ved ikke hvorfor, men der er et eller andet over den åbenlyse dramaturgi derfascinerer mig meget. Så jeg har efterhånden skrevet en del af slagsen og nu skal der deles lidt ud. I morgen lægger jeg derfor første afsnit af en radiojulekalender fra Universitetsradioen jeg var en af bagmændene på op siden her. Og det blev en lidt kringlet sætning, men det stopper ikke der. For et par år siden lavede jeg også en julekalender til Morgenhyrderne på Radio 100FM og den kan man finde på min migrumsside fra i morgen. Ingen af dem er på 24 afsnit da de er skrevet til programmer som kun kørte i hverdagene, men til gengæld er der jo dobbelt op.

julefrokoster

Så er det ved at være julefrokosttid og i følge aviserne er et af de store spørgsmål om chefen skal med til julefrokosten og om han/hun i så fald skal gå tidligt så de ansatte kan blive stive i fred. Jeg ved ikke hvad der er bedst, men vi skal bare huske at der findes virksomheder hvor en chef der bliver længe til festen er den primære grund til at medarbejderne ikke gør. Men personligt synes jeg endelig at chefen skal gå tidligt. Især hvis hun går med ham den nye, unge fra regnskab.

Nåja, det handler også om julefrokost i Lørdagskartellet i morgen. Jacob Wilson og jeg giver blandt andet gode råd til haute couturen, smager på sild og tager muligvis kopier af vores bare balder. Det er fra kl. 9 til 12 på Radio 100FM.

torsdag, 22. november 2007

ros, ros, ros

Det skulle være godt med ros på jobbet. Det skrev Urban i hvert fald for et par dage siden, og de kunne også røbe den spændende nyhed om hvilken faggruppe der er den mest roste. Højt på listen ligger portører, hvilket måske hænger sammen med at man er lidt forsigtig med at kritisere ham der kører en ind til en bypassoperation. Men dem der får allermest ros er faktisk butiksansatte. Det lyder utroligt, men hvis man nu tager en gennemsnitlig kassedame fra Netto, er ros så ikke også det eneste hun får?

mandag, 19. november 2007

hestepiger

Jeg er vokset op i provinsen, og hvis der er noget der er lige så sikkert som knallerter på busholdepladsen sådan et sted, så er det hestepiger. Se, jeg har altid troet at det der at passe og pleje mens man giver løse, men alligevel faste tøjler mest var en erstatning for en rigtig kæreste. Men nu viser det sig at det at være hestepige faktisk gør en til en rigtig god chef. Det skriver Politiken i hvert fald og så må det jo passe.

Men jeg forstår det ikke helt. For det er jo sjældent at man som chef ligefrem skal ride sine ansatte. Med mindre der er julefrokost og kopirummet er ledigt, selvfølgelig. Til gengæld ved jeg at jeg ikke er helt tryg ved en chef der er vant til at få dem hun arbejder med til at lystre ved hjælp af et bidsel og små stykker sukker. Mest fordi sukker giver huller i tænderne. Og så må man håbe de ikke tager alt for mange tricks med sig fra stalden. Det er i hvert fald skidt at have en chef der ikke fyrer folk, men sender dem til limfabrikken.

tirsdag, 13. november 2007

en sorgens dag

Så fik Danmark fire år mere med Fogh og co. - så bliver det spændende at se om vores omdømme i resten af verden kan holde til det. Personligt er jeg glad for at valgaftenen blev ledsaget af rigelige mængder af fed flæsk. Det gør en så dejligt passiv og tung så man slet ikke orker at blive arrig for alvor. Og se, nu kunne jeg aldrig finde på at påstå at regeringen har snydt her under valget. Men jeg var ikke helt tryg ved at stemmesedlen skulle udfyldes med en blyant. Ikke mindst fordi jeg så Anders Fogh stå med et stort viskelæder lige uden for valglokalet.

fredag, 9. november 2007

valgflæsk

Netop hjemkommet fra staterne ser jeg en valgannonce for Venstre hvori der blandt andet står: "For at få et endnu bedre samfund skal vi også påtage os et personligt ansvar." Annoncen er sandelig underskrevet af selveste Anders Fogh Rasmussen, og må jeg da så ikke foreslå dig, Anders, at du starter med at påtage dig ansvaret for den fejlslagne invasion i Irak som du på baggrund af bedrag og halve sandheder var med til at sætte igang?

tirsdag, 5. november 2007

amerikanere

Er for tiden i Californien og som altid er USA et meget mærkeligt land. Det første man lægger mærke til når man lander er de helt enormt store biler. "Har de brug for så store biler?" når man lige at sige til sig selv før man ser amerikanerne og straks tænker: "hvordan kan de være inde i de små biler?" For det er ikke bare en kliché; amerikanere er overvægtige. Måske hænger det sammen med de enorme mængder af ost der er i al den mad man kan få. Eller også er det bare fordi man i hvert fald i Los Angeles rent fysisk er ude af stand til at komme rundt i byen uden en bil.

Sidder lige nu på et hotel ude på Higway 1 langs kysten nord for LA og her er møgflot. Tidligere i dag var vi (min hustru og jeg) i Monterey der blandt andet udmærker sig ved at have en koloni af søløver der bor på en mole inde i byen, og i morgen håber vi på at kunne finde nogle søelefanter der vist bor i nærheden.

Ud over at være på ferie har jeg brugt weekenden i The Sitcom Room - et seminar som Ken Levine der blandt andet har skrevet til Cheers og Frasier står bag. Mere om det senere.

torsdag, 25. oktober 2007

et kedeligt valg

CD når ikke at samle underskrifter nok til at kunne stille op til valget, og det vil sige at vi må undvære Louise Frevert i valgkampen. Og det er jeg lidt ked af. For man kan sige meget grimt om hende, men hun gør det godt nok nemt at være komiker.

onsdag, 24. oktober 2007

et nemt valg

Endelig! Anders Fogh Rasmussen har udskrevet valg, og det kan jo godt være svært sådan at finde ud af hvem man vil stemme på. Så derfor en lille service til dem der er i tvivl. Sådan som tingene er nu har vi en statsminister der ...

- har ledt os i ud en ulovlig angrebskrig.

- flere gange har løjet over for Folketinget og resten af Danmark (det er ikke noget vi tror, det er noget vi ved.)

- lader hånt om det ansvar vi står med i forhold til de irakere vi selv er med til at drive på flugt.

- bliver støttet af et parti som er stolte af at vi behandler asylansøgere og flygtninge umenneskeligt.

- med sin tilsvining af de såkaldte smagsdommere har gjort det til noget negativt at være vidende om et emne, og dermed fuldstændigt amputeret den offentlige debat.

- med den borgerlige presses ukritiske hjælp har gjort "der er ikke noget at komme efter" og "den kritik afviser jeg blankt" til gyldige, politiske argumenter.

- har omtalt de samme vælgere som han nu lover guld og grønne skove for "socialistiske ballademagere" fordi de tillod sig at være utilfredse med de faktiske forhold i dagens Danmark.

- er chef for en regering der har udvist en sjælden mangel på respekt for sandheden. (Hvor var det nu du boede, Thor Pedersen? Og betyder et "nej, nej, nej!" rent faktisk "vi har gode forhandlinger," Rikke Hvilshøj?)

Se, så er valget pludselig ikke så svært, vel?

fredag, 19. oktober 2007

farlig fedme

Vi bliver som bekendt tykkere og tykkere, og ud over øget risiko for livsstilssygdomme og alt det pjat, så kan det åbenbart og gøre det farligt at flyve. For tykke passagerer gør at flyene bliver tungere end man har regnet med, og så skal de pludselig bruge mere brændstof og længere landingsbaner.

Men vil det sige at der måske slet ikke var noget galt med de der DASH-fly, men at passagererne simpelthen bare var for fede? Og taget i betragtning hvor nazi de er med sikkerheden i lufthavne, kan man så i fremtiden risikere at blive sigtet for terrorisme fordi man bestiller en dobbelt monster menu på Burger King i Terminal 3?

torsdag, 18. oktober 2007

sådan, så gik der to uger

I stedet for at skrive ting her på siden har jeg brugt tiden på at være til koncert med Gwen Stefani (fantastisk show, men se nu at få lavet en plade med No Doubt så vi kan få lidt off beats og nogle horn), været vært på open mike på Comedy Zoo og ikke mindst nørdet Dreamblade på rollespilskongressen Viking-Con. Det er, kan jeg røbe, et stærkt vanedannende spil som desværre også er collectible. Det vil sige at man ikke ved hvilke figurer man får i pakkerne – altså lidt ligesom lykkeposer for voksne. Jeg har kun været i gang med det en måneds tid, men der røg allerede 800 kroner. Så nu går jeg og overbeviser mig selv om at jeg ikke har brug for mere – i hvert fald ikke før slutningen af oktober hvor turen går mod US of A, de billige brætspils hjemland.

Jep, mit arbejde har foræret mig et weekendkursus i sitcomskrivning, og da det tilfældigvis finder sted i LA bliver jeg desværre nødt til at tage derover. Min hustru tager med, vi kombinerer det lidt ferie, og det passer heldigvis lige med at min yndlingsmusiker pt. – Regina Spektor – spiller derovre, så det bliver skønt. Og hvem ved, måske finder jeg en open mike hvor jeg kan forsøge mig med lidt jokes på et fremmedsprog. Igen.

tirsdag, 2. oktober 2007

hvem er aben nu?

Det nye morgenprogram på Radio 100FM er skudt i gang. Det hedder Farvel seng - jeg elsker dig, Mads Vangsø holder tøjlerne og jeg er af og jeg er af og til med i programmet i rollen som huskomiker for at kommentere dagens nyheder. I dag handlede det om den kongelige forlovelse og ikke mindst om den mediedækning man ved der vil være under brylluppet. Det går fint og jeg runder af med en - synes jeg selv - skarp og mediesatirisk lille ting om reportenes evner. Jeg ville være bedre end Natasja Crone, siger jeg. For man ved jo at hun ville kigge på et besøgende statsoverhoved fra Burundi og sige: "hvad er det? Er det en abe?" Ha ha, meget sjovt synes jeg selv. Der er bare et problem, og det er at det jo var Line Baun Danielsen og ikke Natasja Crone der lavede det berømte fuck-up. Så i stedet for morsom mediesatire blev det pludselig meget groft.

Og derfor vil jeg gerne lige understrege at jeg naturligvis aldrig sådan rigtigt kunne finde på at kalde en udsending fra Burundi for en abe. Med mindre de havde hyret Ole Henriksen til det job, selvfølgelig.

mandag, 1. oktober 2007

open mike

Hver mandag og onsdag er der open mike på Comedy Zoo i København. Det er noget med både nye og erfarne komikere der kigger forbi og prøver lidt nyt materiale af og finpudser noget andet. Og så er det hele oktober måned noget med at jeg er vært og styrer løjerne. Jeg har også lidt nye sager med - blandt andet om bin Ladens nye, grønne profil og om Irak-krigen, så det skal nok blive viel spass. Nåja, det er kl. 20 både mandag og onsdag - vi ses.

fredag, 21. september 2007

glidebanen

Jeg er netop flyttet til Nordvest – et sted der er kendetegnet af utroligt mange billige spisesteder, rigtig mange automathaller af den mere sørgelige slags og så en del mennesker med en del tid til overs. I løbet af de første to uger har jeg meget passende fået stjålet min cykel, jeg har været tæt på at kollidere med fodgængere på Nørrebrogade flere gange end jeg kan tælle og så har jeg for første gang i mit liv købt på kredit.

Det har været en dyr måned med flytning, nye møbler og så ikke mindst en ny cykel. Især det sidste var som sagt lidt en overraskelse da den ”gamle” ikke engang havde rundet et år, men hovedsagen er at jeg ikke helt havde råd til en flok plastikfigurer så jeg kan deltage i en turnering i det absolut glimrende spil Dreamblade. Men min yndlingsbutik (som også afholder turneringen) var så søde at skrive mit indkøb op i en lille bog i stedet for at afkræve mig kolde kontanter. (Eller, søde og søde, man kan vel med rette indvende at de bare er ækle kapitalister der vil gøre alt for at presse de sidste håndører ud af en fattig stakkel. De har godt nok ikke ligefrem ikke truet mig til at købe en pakke med små plastikmonstre, men de har lokket. Meget.)

Når man nu som mig er meget begejstret for brætspil og terninger og den slags, så er det her et skråplan der meget hurtigt kan blive til en glidebane. Men jeg brokker mig ikke. For på en eller anden måde har det fået mig til at føle mig lidt mere hjemme i mit nye hood.

overskrifter

Nogle gange lover avisernes overskrifter mere end de kan holde. For eksempel kan man på epn.dk se hvordan man overlever en flyrejse. Men når man så læser artiklen finder man ud af at et af rådene er: "lad stewardessen skænke te og kaffe." Undskyld, lad stewardessen hvad? Jo, kaffe kan være varmt og det kan gøre pænt nas at få det ud over sig, men hvor skidt et flyselskab er det lige man flyver med hvis folk ligefrem dør på grund af varm kaffe?

fredag, 14. september 2007

Melodi Grand Prix vs. Ungdomshuset

57.500 - så mange afspadseringstimer har politiet optjent i kampen mod de autonome fra Ungdomshuset. Det kan BT "afsløre" i dag og fortæller også at betjentene brugte 42.000 ekstra timer da der var internationalt Melodi Grand Prix i 2001. Og helt ærligt, hvis jeg kunne vælge ville jeg nok helst have undværet Natasja Crone og Søren Pilmark. Og så tror jeg altså man kunne have klaret det lidt billigere ved simpelthen at have isoleret de unge et sted hvor de kunne være anarkister i fred. For eksempel i et stort, gammelt hus – måske på Nørrebro et sted.

torsdag, 6. september 2007

Lørdagskartellet - nu med jægersoldat

I et forsøg på at blive mere mænd havde Jacob Wilson og jeg i lørdags besøg af B.S. Christiansen i vores program Lørdagskartellet på Radio 100FM. Hvordan det lød kan du høre lige her takket være min nye og meget funky player.

tirsdag, 4. september 2007

ungdomsbyrden

Jeg har efterhånden svært ved at finde nogen form for sympati for de såkaldte ”aktivister” fra det tidligere ungdomshus og weekendens amokløb har ikke gjort det bedre. Bblandt andet er der noget ekstremt selvmodsigende i at nogle der efter eget udsagn ikke tror på den private ejendomsret slås for at få deres eget hus, men i går læste jeg en artikel i en gratisavis der satte det hele lidt i perspektiv. En vagt fra den Irma City der blev smadret og plyndret fortalte nemlig at gadekæmperne ikke var så meget til Amarone, men til gengæld havde snuppet hele butikkens lager af Lambrusco. Det synes jeg siger en del om præcist hvor unge og vildfarne de er.

fredag, 31. august 2007

dukketerror

En ny Barbiedukke kommer måske snart til Danmark, skriver Urban i dag. Hun hedder Fulla og er en god muslim med tørklæde og det hele. Men hvis vi behandler hende som vi ellers behandler indvandrere i Danmark, så ved vi jo godt hvordan det går. I stedet for et hus får hun et lille værelse på asylcentret eller en ghetto, hun får en rengøringsvogn i stedet for en bil, og i stedet for en veninde kan hun følges med en sortklædt præstedukke der råber op om at hun bare venter på at være mange nok før hun skærer halsen over på Ken. Hvis hun da ikke bare bliver sendt tilbage over grænsen med det samme, selvfølgelig.

politisk analyse

Regeringen har netop fremlagt finanslovsforslag for 2008 og i et interview i TV-avisen i tirsdags skulle Thor Pedersen forsvare den. I løbet af det to et halvt minut lange interview blinkede han 276 gange og det ser en psykolog i følge Nyhedsavisen som et klart tegn på at han er hårdt presset. Men det tror jeg ikke er rigtigt. En oplagt mulighed er at han simpelthen lagde an på Kim Bildsøe (selvom det efter sigende mere er Statsministerens stil.), men jeg tror bare at man på ministermøderne trækker lod om hvem der skal blinke for Anders Fogh. Og i tirsdags var det så Finansministeren der tabte.

mandag, 27. august 2007

blasfemiske fodbolde

I Afghanistan er en flok mennesker blevet meget fortørnede over de fodbolde amerikanske tropper har givet til de lokale børn. Det er jo ikke ligefrem noget nyt at fodbold kan sætte sindene i kog, men problemet her er at der er flag fra hele verden på fodboldene. Også fra Saudi Arabien, som har den islamiske trosbekendelse som en del af flaget - og den kan man jo ikke sparke til. Se, jeg går ikke ind for at fornærme folk, men det virker efterhånden som om man i nogle tilfælde ikke kan undgå det. For de var jo garanteret blevet lige så sure hvis Saudi Arabiens flag som det eneste ikke var på boldene.

Men det her er jo en oplagt mulighed for Danmark og USA. Vi skal bare skrive "Gud er stor" på vores flag, for så står vrede muslimer der vil brænde det pludselig i et interessant dilemma.

mandag, 20. august 2007

find dig i Ekstra Bladet

Andrea Elisabeth Rudolf skulle have været en af de værter der skulle redde TV2 Radio fra en alt for tidlig død. Men pludselig skulle hun ikke lave radio alligevel, og i følge Se & Hør skyldes det næsten udelukkende at hun er en krukke. Min kollega Lasse Rimmer har en lidt anden teori, men nu er Ekstra Bladet også sprunget med på vognen.

I en direkte infam artikel citerer ”avisen” blandt andet Andreas ”journalist-kolleger” for at sige: ”Hun tænker kun på image, eksponering og løn, og det handler kun om mig-mig-mig, når Andrea taler.”

Hvem de kollegaer er ved jeg ikke. Jeg ved at hun har været i sjælden grad ukrukket i den tid jeg har arbejdet sammen med hende på Radio 100FM, så det kan ikke være mig Ekstra Bladet har spurgt. Men jeg er selvfølgelig også kun en ex-kollega og i øvrigt ikke journalist. En titel jeg fristes til at sige at Anne Bennike der har skrevet artiklen heller ikke gør sig fortjent til.

fredag, 17. august 2007

nok en skidt idé

En nyuddannet politibetjent tjener kun lidt over 19.000 kroner om måneden. Jeg tror godt vi kan blive enige om at det ikke er ret meget, men alligevel skal man nok være forsigtig med i solidaritetens navn lige at vikle en plovmand rundt om sit kørekort før man viser det.

tirsdag, 14. august 2007

varer ærlighed længst?

I seneste udgave af damebladet Woman (som jeg i parentes bemærket læser hver måned - der er masser af radiostof i det blad) kan man læse om nogle kvinder der ikke længere stoler på mænd. Og så bliver jeg nødt til at spørge: hvorfor i alverden skulle de også gøre det. Stort set alle former for mandligt samvær går jo ud på at lyve. Man har altid drukket fire-otte fadøl mere end man rent faktisk har, man har altid været sammen med lidt flere end ens venner gik og troede, og ja, selvfølgelig fældede han mig, det er jo derfor jeg ligger her og ømmer mig.

Og når det kommer til stykket, så tror jeg heller ikke at kvinder vil have ærlige mænd. Eller, måske i det lange løb, men på den korte distance får man jo aldrig noget ud af at være ærlig. Lad os tage et eksempel. Hvem tror du scorer? Ham der lægger ud med at sige: "Du er simpelthen det smukkeste jeg nogensinde har set - og jeg har ellers set meget i min tid som astronaut." Eller ham der starter med ordene: "Ja, jeg ville egentlig hellere score din veninde, men jeg tror ikke helt hun er stiv nok og klokken er også snart fem så jeg skal til og hjemad. Og nej, du får nok ikke så meget ud af det - dels fordi jeg ikke rigtig gider gøre mig umage, men også fordi den er mere end ualmindeligt lille."

mandag, 30. juli 2007

det stof tragedier er gjort af

Det er ikke mange år siden jeg begyndte at se Tour de France, men efter i år overvejer jeg om jeg nogensinde får lyst til at se det igen. For efter to uger med fantastisk cykelløb, med uhørt spændende dueller og ikke mindst en helt utrolig erobring og et endnu mere utroligt forsvar af den gule trøje løber det hele pludselig ud i sandet, og løbet får lov til at slutte med - som cykelkommentatoren Henrik Jul siger det - at den næstbedste vinder.

Og det værste er jeg ikke ved hvem jeg skal være sur på. Er det Rabobanks holdejer og pressechef der har været nogle tosser? Er det Michael Rasmussen der burde have tænkt sig om? Eller er det i virkeligheden tour-ledelsen der har kørt en urimelig hetz mod den gule trøje? Jeg ved det ikke, men til gengæld ved jeg at det bliver sværere og sværere at tro på et rent felt. Og spørgsmålet er også om det der doping betyder så meget. Ja, det er imod reglerne. Ja, det er at snyde. Men som samme Henrik Jul på et tidspunkt skrev i Information: det er svært at slette spektakulære oplevelser med tilbagevirkende kraft.

Men uanset hvor arrig jeg blev over fyringen af Rasmussen og uanset om den var berettiget eller ej, så var der noget smukt tragisk over hele forløbet. Knap har han i hvad der kun kan betegnes som hybris udtalt at "nu må folk bare acceptere at jeg er den bedste rytter i feltet" før han bliver fyret dermed styrtet fra tinden. Og hvis det ikke er klassisk tragediestof, så ved jeg ikke hvad er.

Hvad siger du, Jørgen Leth, skriver du ikke den historie?

torsdag, 19. juli 2007

funky fætter

I fredags var min hustru og jeg i Tivoli for at høre Tower of Power. Der opstod godt nok problemer med onde blade i løbet af aftenen, men selve koncerten var helt fantastisk og selvom jeg nok aldrig kommer til at skamhøre ToP herhjemme var de mere end fantastiske live. Ikke mindst på grund af deres saxofonist (eller; en af dem) Stephen Kupka også kendt som The funky doctor. Manden er oldgammel og kan ikke rigtig følge med de "unge" i blæsersektionen når det gælder fancy danse-moves, men han spiller møggodt og sporter ikke mindst en funky lille moustache som jo automatisk giver en stjerne i min bog. Se selv her hvor smuk han er:

tirsdag, 10. juli 2007

hvis moral er godt

Så må dobbeltmoral som bekendt være lige så godt. Og kongen af den disciplin må siges at være Ekstra Bladet. I dag raser avisen sammen med sine læsere over at man i Nettos katalog kan se en ung damenumse reklamere for en g-streng. Problemet er imidlertid at Netto lidt tankeløst har placeret hende ved siden af en reklame for børnetøj hvilket får hende til at se yngre ud end hun er, og den slags er meget forargeligt. Men jeg synes vi skal holde os for øje at man i Netto kun kan købe tøjet - hos Ekstra Bladet er det som bekendt de unge piger selv der er til salg.

Og så mener jeg i øvrigt at man ikke skal lange unødigt ud efter hustandsomdelte undertøjsreklamer. For det var altså det tætteste man kom på internettet dengang man var ung i midten af halvfemserne.

torsdag, 5. juli 2007

urealistiske robotter

I går var jeg inde at se Transformers og kort fortalt er den møgfed. Men også lidt urealistisk, synes jeg. For eksempel ser man på et tidspunkt den amerikanske forsvarsminister gi' den gas med en shotgun, og det er jo helt forkert. Alle ved jo at det er den amerikanske vicepræsident der gør den slags.

mandag, 25. juni 2007

sex i det fri

ekstrabladet.dk kan man læse at vi danskere (eller i hvert fald Ekstra Bladets læsere) er pjattede med sex i det fri. I den forbindelse vil jeg lige tilføje at det er vigtigt at skelne mellem parker og forlystelsesparker. For det er svært lige diskret at "kende" hinanden på Plænen i Tivoli.

Men jeg forstår godt hvorfor folk synes sex i det fri er toppen. For det er jo ikke nemt at slæbe bjørnen med ind i soveværelset. Og hvis du ikke forstår hvad jeg hentyder til, så er det fordi du ikke har besøgt shakethatbear.com. Men hvis du har tænkt dig at gøre det, så skal jeg lige advare: det er stærkt bizart.

onsdag, 20. juni 2007

cafébrok

Jeg er på alle måder en kværulant og en født kritiker. Men når det kommer til at brokke mig over mad og service på restauranter er jeg altid tilbageholdende. Eller, det vil sige, jeg kan sagtens brokke mig, men alt, alt for sjældent til personalet. Og det er ikke fordi jeg er bange for de spytter i min mad eller fordi jeg generelt er konfliktsky, men fordi jeg tit ikke ved om det nytter. Næh, jeg holder mere af aldrig at komme igen, men problemet er selvfølgelig at der så bare kommer en anden tosse.

Lad os tage et eksempel. Jeg spiste brunch på Café Spiret i Aalborg mandag formiddag og det var helt igennem forfærdeligt. Ikke forstået som at maden var fordærvet eller noget, men det var bare ikke de 90 kroner værd. Bacon betød eet stykke bacon og ”årstidens frugt” bestod af en lille skive melon og to skiver appelsin – det som man vel normalt kalder garniture. Oven i det var der jord i salaten, der var hældt sirup ud over de rejer der (i øvrigt meget originalt fulgte med) og kaffen var tynd, tynd automatsprøjt. Altså på mange måder helt forfærdeligt, men sagde jeg noget? Næh nej, for hvad ville jeg helt præcist få ud af det? For jeg havde jo ikke lyst til mere mad fra møgstedet. Og samtidig synes jeg ikke helt at det var så galt at jeg ikke ville betale.

Men nu skal det være slut. For fremtiden vil jeg brokke mig for at restauratører og dårligt personale kan lære at det ikke er i orden. For det er jo snarere reglen end undtagelsen at man betaler for noget der ikke kan leve op til hverken beskrivelse, forventning eller pris. Og nej, jeg tror ikke nødvendigvis at det gør det bedre for den næste stakkel der kommer, men det kommer til at føles dejligt.

tirsdag, 12. juni 2007

sexbomber

I halvfemserne arbejdede det amerikanske militær på et, synes jeg, meget interessant våben. Tanken var, skriver Politiken, at lave et stof der kunne få fjendtlige soldater til at blive overvældet af en enorm lyst til homosex. Ideen er siden blevet droppet, og det kan jo ikke undre. For jeg tror der er mange i USA som mener det er værre at blive homoseksuel end at blive overhældt med skoldhed napalm.

onsdag, 6. juni 2007

manglende sexlyst

I en artikel på jp.dk kan man læse at mænd i stigende grad søger hjælp mod manglende sexlyst. Problemet er, siger sexolog Josefine Eiby, at kvinderne er blevet mere dominerende og at mændene derfor ikke bare tør sige til konen at "nu vil de have hende." Men hun mener at der skal rettes lidt op på det idet hun siger at "kvinder skal huske at de får bedre sex hvis de er tilbageholdende." Men kun til en hvis grad, vil jeg tillade mig at tilføje. For det går jo ikke at putte stoffer i hendes drink med undskyldningen: ”det bliver jo bedre for hende på den måde.”

mandag, 4. juni 2007

det bliver aldrig en rigtig joke XVI

Den eneste rigtige gave at give en teenagedreng er et modelskib og en tube lim. For måske får han på den måde en ny hobby han kan få mange glade timer til at gå med. Eller også sniffer han bare limen og har det skægt på den måde.

mandag, 28. maj 2007

Buffy's back alright

Jeg har aldrig været den helt store tegneserielæser. Det har været for dyrt og lidt for uoverskueligt, men nu har jeg valgt at gøre en undtagelse. Joss Whedon - skaberen af Buffy the Vampire Slayer - har nemlig valgt at fortsætte serien på tegneserieform og jeg har glædet mig som et lille barn glæder sig til juleaften. Indtil videre er der kommet tre alt, alt for korte hæfter der fortsætter i direkte forlængelse af tv-serien, og det ser rigtig godt ud. Bind to er lidt rodet, men ellers byder hæfterne på klassisk Buffy-dialog, et overraskende plot og ikke uefne tegninger. Problemet er selvfølgelig at de kun udkommer en gang om måneden, men til gengæld har Whedon sagt at de i stedet for de 24 lovede hæfter nærmere kommer op på en 40-50 stykker så der er en del at glæde sig til.

onsdag, 23. maj 2007

knald for Afrika

rfsu.com kan man læse om et nyt tiltag der kombinerer sex og ulandshjælp. Tanken er at hver gang man køber en pakke kondomer går fem kroner til Afrika. Og det vil jo sige at det er et af de tilfælde hvor det ikke er helt nok at give en hånd til Afrika. Eller, hvis man gør netop det virker det fjollet at tage et kondom på. Men jeg må indrømme at jeg godt kan lide ideen om at man kan knalde for Afrika. Men hende den unge dame fra Røde Kors syntes åbenbart det var en dårlig idé.

onsdag, 16. maj 2007

damejægere

Nyhedsavisen afslører i dag at der kommer flere og flere kvindelige jægere. Og det betyder jo, vil jeg mene, at når man er på jagt bliver ordene "nå, der fik jeg nedlagt en til" ikke automatisk fulgt af et "det sagde hun også i går."

fredag, 11. maj 2007

hvad kan du gøre hvis du savner MGP og især DQ?

1. Tag i kirke – der er næsten garanti for en mand i kjole.

2. Tag en tur på Rådhuset i København – der er i det mindste en bøsse med farverige briller.

3. Tag til enkebal på Damhuskroen – der er du sikker på der er glimmerkjoler og pailletter i læssevis.

onsdag, 9. maj 2007

det bliver aldrig en rigtig joke XV

Flere aviser fortæller i dag at man har fundet kong Herodes grav i Israel. Og det betyder at man nu rent faktisk kan rende fra Herodes til pilates. Det kræver bare at man laver et fitnesscenter i nærheden af graven [bragga-da-tisj].

fredag, 4. maj 2007

ny sportsgren

I følge gårsdagens udgave af den på mange måder ringe gratisavis 24 Timer kan man læse at det nye, store i England er såkaldt pole dancing eller simpelthen strip. Og det håber jeg da at man indfører i gymnastikundervisningen på landets skoler og gymnasier. For så bliver det pludselig mere interessant for drengene at møde op til undervisningen end at snige sig ind i pigernes omklædningsrum.

onsdag, 2. maj 2007

usjovt

Comedy Zoo fredag aften. Jeg optræder sammen med Thomas Warberg, Elias Ehlers og Torben Chris og har fornøjelsen af at være vært. Blandt publikum er blandt andet en stor gruppe fra et medicinalfirma som jeg taler en del med i første sæt. Jeg joker blandt andet med at de er onde mennesker fordi de jo håber på folk bliver syge og både de og resten af publikum morer sig. Men så begår jeg en fejl og spørger hvad de egentlig laver medicin mod. Jeg håber naturligvis på at de laver potensmedicin, men tænker at uanset hvad de svarer, så skal der nok komme noget godt ud af det.

”Kræft,” svarer hun, og jeg finder ud af at jeg har taget fejl. På et splitsekund bliver der helt stille i salen, al den gode stemning er væk og jeg må kæmpe for at få dem bare lidt op i gear igen inden jeg sætter Torben Chris på scenen. For kræft er nemlig bare ikke sjovt. Og det er åbenbart så usjovt at bare det at sige ordet kan give folk dårlig samvittighed over at have grinet for et øjeblik siden. eller, som en af de andre sagde da jeg kom om back stage: ”Kunne det ikke bare have været alt andet end kræft?”

Og det kunne det godt, fandt jeg ud af senere på aften da nogle af dem fra firmaet lige ville sige tak for showet. For de lavede nemlig også, fortalte de, livsstilsmedicin hvilket jo lover at blive lige så sjovt som Viagra. Men at det lige var kræft der blev fremhævet skyldtes åbenbart at hende der svarede gerne ”ville lukke den.” Jamen mange tak, siger jeg da bare.

Så derfor, kære stand-up publikum, hvis du nogensinde får muligheden for at sige ordet ”kræft” under et show, så lad venligst være. Folk kan simpelthen ikke holde til det.

torsdag, 26. april 2007

politisk analyse

Søren Krarup har sammenlignet det muslimske tørklæde med hagekorset og det har kostet i vælgertilslutningen viser de seneste meningsmålinger. Og det kan jo ikke undre. For der er med garanti mange DF-vælgere der er blevet forargede over at han på den måde besudler hagekorset.

onsdag, 25. april 2007

I'll huff and I'll puff

Dagspressen må siges at have taget tidligt fat på agurketiden, for stort set alle aviser bringer i dag historien om at en enlig ulv er blevet kørt ned et sted i Slesvig-Holsten. "Ulven kommer!" skriger de i kor og tilføjer at man teoretisk set sagtens kunne forestille sig at en ulv kommer på besøg i Danmark.

Personligt synes jeg det ville være fedt med ulve i de danske skove. Lige nu er det farligste man kan møde jo en ork med skumgummisværd, så ulve ville skabe lidt spænding. På den anden side har vi jo allerede skovflåter og de er ret farlige - de kan jo få en til at ligne Mimi Jacobsen og alt muligt.

Men hvis du skulle være så uheldig at møde en ulv ude i skoven, så bare huske én ting: strå og grene er ikke nok. Der skal sten til, ellers nytter det ikke.

mandag, 23. april 2007

sure, sure dronning

Efter at have set sit barnebarn var Margrethe åbenbart en smule muggen da hun mødte pressen. Jeg ved ikke hvad hun har sagt der får Ekstra Bladets læsere til at råbe "gå af, bedste!" i kor, men jeg tror godt jeg ved hvorfor hun var i dårligt humør. Prins Henrik har nemlig for vane at gnide sine børnebørns læber med dejlig rødvin fra Cahors for at forebygge sygdomme, og Margrethe ved jo godt at det er hende der bliver nødt til at drikke resten af flasken bagefter.

onsdag, 18. april 2007

chokolade eller kys?

Jeg er meget begejstret for chokolade og det er ikke underligt hvis man skal tro Politiken. En britisk undersøgelse viser nemlig at chokolade faktisk er bedre end kys. Men kommer det ikke an på, spørger jeg, hvem testpersonerne er blevet sat til at kysse? For selv Minimuh er vel bedre end en bebumset førstegangskysser med nakketræk og forkølelsessår, ikke?

Men uanset hvad er jeg ikke overbevist. Jeg tror at kys er bedre, for man bliver ikke tyk af at kysse. Med mindre man er kvinde og kysset udvikler sig og man glemmer at passe på, selvfølgelig.

mandag, 16. april 2007

kratluskeri

Danmarks Naturfredningsforening arbejder i disse dage på en guide til gode steder i naturen hvor man kan knalde, skriver Nyhedsavisen. Det er noget med øde strande og ensomme skove, men det fatter jeg ikke. For den bedste friluftssex er jo den man har i et tæt krat med udsigt til park og beboelse. Det er i hvert fald min erfaring.

fredag, 13. april 2007

dumpingservice

Politiken skriver i dag (her) at man nu kan få et firma til at slå op per brev for en hvis man ikke selv er så god til den slags. I Tyskland har de taget skridtet videre og tilbyder at sende en mand (m/k) ud for at klare sagen. Ud over at det er den naturlige udvikling fra dengang hvor man fik en anden til at spørge hende den lækre om hun ville komme sammen, så synes jeg godt man kunne videretænke ideen. Hvad med at kombinere dumpingservice med datingbureau? Så kunne man sende en lækker mand til at slå op med sin kæreste hvorefter han inviterer hende på en lækker middag og biograftur.

torsdag, 12. april 2007

... og et dødsfald

I går døde en af mine favoritforfattere, Kurt Vonnegut. Manden var 84 så det var måske ikke så overraskende, men det føles alligevel lidt sært. Han døde af en hjerneskade efter et fald, og det er måske meget passende i lys af hans bog Galapagos hvor en af hovedteserne er, at det er gået menneskeheden så skidt fordi vi har alt, alt for store hjerner.

Hans mest berømte bog er nok Slaugtherhouse 5 der blander science fiction med hans egne oplevelser som krigsfange under bombningen af Dresden og som trods sin særhed bliver et meget stærkt argument mod krig. Men jeg er også ret vild med The Sirens of Titan der afslører at alle store ting menneskeheden har opnået - bygningsværker, krige osv. - blot har været signaler til en robot fra Tralfamadore der er strandet på Titan. Den er på vej til den anden side af galaksen med en meddelelse og mangler en reservedel, og ved at påvirke menneskeheden får tralfamadorianerne forsikret ham om at den er på vej. Hvad meddelelsen til den anden side af galaksen er vil jeg ikke røbe, men spørgsmålet er om den helt har været hele menneskehedens strabadser værd.

Vonnegut er en af de få berømtheder jeg har haft rigtig lyst til at møde eller bare skrive et fanbrev til selvom jeg ikke ville ane hvad jeg skulle skrive. Men "tak" ville måske være et meget godt sted at starte, nu jeg tænker over det. Nu når jeg det ikke. So it goes, som det hedder i Slaughterhouse 5. So it goes.

onsdag, 11. april 2007

håndværkerklumme

I sidste måned skrev jeg en klumme til Ekstra Bladets håndværkertillæg. Og hvis du nu ikke er typen der læser den avis regelmæssigt, så får du den lige her.

mandighedsmonopolet

Jeg bliver af og til misundelig på håndværkere. For det er som om de har monopol på mandighed. Jeg ved ikke hvorfor, men en ”rigtig mand” er altid en lidt beskidt type der går i overalls og fikser ting der er gået i stykker. Det kan jeg ikke, og derfor bliver jeg tilsyneladende aldrig en rigtig mand. Eller, jeg kan godt være usoigneret og gå i overalls, men det er som om at to ud af tre bare ikke er nok i denne her sammenhæng.

Men hvorfor, spørger jeg, er det ikke mandigt for eksempel at være den der kan træde til med en hjælpende hånd når et damemenneske i nød sidder og knokler med en virkeligt svær andengradsligning? Og nej, det kan jeg heller ikke finde ud af, men selv hvis jeg kunne ville jeg med garanti ikke få nogle mandighedspoint ud af det. Til gengæld kan jeg trøste mig med at der er forskel på håndværkere i den sammenhæng. For selvom det garanteret er møgsvært, så virker urmagerfaget bare ikke særlig mandigt med de der små skruetrækkere, de kæmpe briller og tik-tak i lange baner. Eller, det gør det så nu hvor man for at være urmager desuden skal gå med flere våben end en rapgruppe fra Østkysten.

Og samtidig med håndværkere er mandige som få, så ved vi jo fra Sidse Babett og Niels Olsen at alle kvinder sukker efter sex med en håndværker. Måske hænger det sammen med mandigheden, eller måske er det fordi kvinder rent faktisk ikke vil tale efter sex. Eller også handler det simpelthen om at kvinder godt kan lide tanken om en mand der kan bruge flere timer på noget der burde kunne klares på fem minutter. Det er håndværkere nemlig gode til, ligesom de tilsyneladende lever i en verden hvor ting som ”tidspunkter” ikke findes. Det kan godt være de siger at de kommer mandag mellem 10 og 16, men vi ved godt at det bliver torsdag klokken 17:30 før de dukker op. Og det er måske derfor urmagere aldrig bliver ”rigtige håndværkere” – fordi de af alle må formodes at kunne klokken.

Og lige netop det med tiden er sjovt nok noget af det de fleste mænd hader mest ved håndværkere. Det kan godt være at deres koner i virkeligheden drømmer om at knalde med tømreren, men det er tusinde gange værre at han ikke er der til tiden. Sådan har jeg det ikke. Jeg går nemlig heller ikke selv så meget op i at komme punktligt. Undtagen når det gælder sex, selvfølgelig, hvor jeg altid meget punktligt kommer for tidligt. (Indsæt selv halvfesen trommehvirvel.) Så jeg siger bare at selvom jeg aldrig har overvejet at blive håndværker, så ville jeg i det mindste være god til det der med tiden. Det, og så til at råbe ”det sagde hun også i går!” på strategisk velvalgte tidspunkter, hvilket jo også er omkring 80% af det håndværkere laver. Men spørgsmålet er om det så gør mig til 80% rigtig mand?

kaffepauser

I følge Financial Times er firmakulturen i fare rundt om på landets arbejdspladser. For i takt med at man skifter gamle kolbekaffemaskiner ud med nye, smarte modeller der laver en kop fancy kaffe af gangen, så taler medarbejderne mindre sammen. For når man ikke laver en hel kande kaffe skal man nemlig ikke stå og vente sammen med kollegaerne. Men er løsningen ikke bare at give dem noget andet at vente på? Deres løn, for eksempel.

mandag, 2. april 2007

hundeliv

Medicinalgiganten Pfizer har meddelt at de snart lancerer en slankepille til hunde og det er da sygt. Jeg kan forstå det kan være svært at være på kur og skulle sige nej til kage. Men hvis man ikke engang kan finde ud af at sige nej til sin hund når den forlanger kage, så har man jo heller ikke viljestyrke nok til at få hunden til at æde de piller.

påskefrokost

Påskefrokosten har altid stået i skyggen af julefrokosten og det synes jeg er synd. Der skal gøres noget, og jeg tror at første skridt på vejen må være påskesvinet - for det er jo svært at forestille sig en rigtig dansk højtid uden svin, ikke? Og der skal også være mere lir til påskefrokosten hvis den skal gøre sig håb om at udkonkurrere julens modstykke. Men hvis det skal sættes i gang tror jeg det først og fremmest gælder om at ændre det fra en familieting til noget der foregår på jobbet. Eller i swingerklubben.

fredag, 30. marts 2007

politi og Ungdomshus

I følge Politiken er børn landet over begyndt at droppe "cowboys og indianere" til fordel for "politi mod Ungdomshuset." Det lyder skægt, men det må være ærgerligt at være politiet. For det kan godt være de har pistoler, men i børnehaven er det en plastikskovl der siger ”bang” mens der på den anden side er masser af rigtige sten. Men omvendt er det jo helt vildt surt at blive fanget af politiet. For så er man jo ude af legen i 28 dage mens man sidder varetægtsfængslet. Og måske er det også lidt for nemt at være politiet i den leg. For hvis de ikke kan fange dem fra ”Ungdomshuset” tager de bare nogle af dem der sidder i sandkassen fordi de er det forkerte sted på det forkerte tidspunkt.

det bliver aldrig en rigtig joke XIV

Nyhedsavisen skriver at flere kvinder dagligt klager over at blive befamlet af sikkerhedspersonalet i lufthavnen. Problemet er at deres bh-bøjler får metaldetektoren til at reagere og så skal personalet lige føle langs kanten af bh'en for at sikre der ikke er våben. Informationschefen i lufthavnen forsvarer det med at sige: "tænk hvis kvinder kunne smugle håndgranater mellem brysterne fordi vi ikke tjekkede.” Ja, det ville vist være det man kunne kalde en brystbombe. [Bragga-da-tisj!]

torsdag, 22. marts 2007

lærermangel

De unge gider ikke være lærere og de gamle som allerede er det går snart på pension. Derfor synes jeg at eleverne må til at tage mantraet om ansvar for egen læring mere alvorligt. Med andre ord: hvis de vil have en lærer, så må de jo tage en uddannelse.

overvågning af skoler

En anden skolehistorie fra dagspressen: over hele landet sætter skoler kameraer op for at sikre sig mod brand og hærværk. At skolerne har brug for at beskytte sig mod det siger jo noget om de glade minder folk har med fra folkeskolen, men Det kriminalpræventive Råd er ikke begejstrede. For hvis man overvåger, så flytter kriminaliteten jo bare andre steder hen, siger de. Men hvad så med at overvåge alt undtagen fængsler, spørger jeg bare? Får når så tyvene kommer derind for at røve – HAPS! – så har man dem. Og ja, Lene Espersen, den idé hugger du bare. Det er jo alligevel svært for dig at virke dummere end du gør i forvejen.

onsdag, 21. marts 2007

forbillede

Mary har været ude på en skole for at give børnene grimme bøllehatte på så de kan beskytte sig mod solen. Det er jo ikke særlig pænt sådan at skrive "mobbeoffer" i panden på dem, men man må give de kongelige at de altid går i front og agerer gode eksempler når det gælder grimme hatte.

fredag, 16. marts 2007

sørgelige cirkusdyr

I følge Berlingske Tidende så tænker Justitsminister Lene Espersen på dyrene. Derfor har hun nedsat en arbejdsgruppe der skal sikre at dyr i cirkus har det godt. Jeg vil altid gerne hjælpe, så derfor er her nogle tegn på at dyrene har det dårligt så du ved hvad du skal holde øje med næste gang du er i cirkus:

1. Søløverne optræder med at de kan stå på en skammel med et reb om halsen.

2. Sidst løverne fik mad var da de havde en langsom løvetæmmer.

3. Elefanterne har lært at skrive "Hjælp!" på et stykke karton.

4. Man siger jo at dyr i fangenskab kun parrer sig hvis de trives. Så hvis en cirkushund ikke humper dit ben er det med at få fat i Lene E.

5. De bor i et cirkus, er det ikke tegn nok?

tirsdag, 13. marts 2007

spildtid i skolen

I følge Berlingske Tidende spilder lærerne tiden i skolen. Hver gang det ringer ind går der nemlig mindst fem minutter (gisp!) før undervisningen er i gang, og det bliver jo til virkeligt mange mistede timer på årsplan. Der må effektiviseres, og heldigvis er jeg fuld af gode ideer:

1. Installer en kaffemaskine i klasseværelset. Så mister læreren lidt grunden til at gå på lærerværelset.

2. Der kan spares vigtig tid ved at slå fag sammen. Religion, historie og fysik, for eksempel, for historien om Gud kan forklare alt. Og så ville man også spare besværet med hvilken bog man skulle tage frem – man har jo ikke brug for andre bøger end Biblen.

3. Indfør akkord så eleverne skal stemple ind og ud når de går til og fra klassen. Og den tid de misser kan så blive lagt til efter tiende - så skal de sgu nok komme hurtigt ind fra frikvarterne.

4. Og nu vi er ved frikvarterer, så drop dem. Det er alligevel kun noget der er blevet indført for at have et sted hvor man kan mobbe de tykke og rødhårede og dem med briller.

mandag, 12. marts 2007

kageanmeldelse II

Karen Wolf er vel det tætteste man kommer på et brand indenfor købekagernes verden, og deres (hendes?) seneste påfund hedder Citroner - bite size. Der er tale om små firkantede stykker sandkage overtrukket med gul citronglasur som vel at mærke ikke bliver ydet fuld retfærdighed på billedet. Og derved er vi i virkeligheden henne i nærheden af den klassiske citronmåne, men så stopper lighederne også.

For til forskel fra citronmånen, så er citroner (altså kagen - ikke de der frugtting) en meget luftig sandkage med en blød og let våd krumme, og ydermere er hele kagen - og ikke kun et lille stykke på midten - overtrukket af førnævnte citronglasur som er virkeligt delikat. Ja, man kan selvfølgelig indvende at der ikke er meget (ægte) citronsmag i hverken glasur eller kage, men det er vel næppe heller noget den erfarne købekageconnaisseur forventer.

Citroner bør vel ret beset være noget der minder om runde, men de små firkanter har en perfekt størrelse og vil gøre sig godt på ethvert kaffebord. Ikke mindst hvis man blander dem med nogle af de andre kager fra bite size-serien som dog, skal det bemærkes, ikke er lige så gode. Og at formen muliggør endnu mere glasur gør jo kun det hele så meget mere anbefalelsesværdigt.

tirsdag, 6. marts 2007

missilforsvar

I følge Politiken vil vores forsvarsminister gerne have Danmark dækket af det indtil videre ikke-eksisterende amerikanske missilforsvar. Et af argumenterne er at truslen om Mutually Assured Destruction som holdt Rusland og USA i skak under Den kolde Krig jo ikke beskytter mod terrorister. Men der vil jeg måske indvende at udsigten til at blive brændt til slagger strengt taget ikke beskytter mod noget som helst. Heller ikke selvom man tager fjenden med i købet. Næh, lad os få et skjold der beskytter mod sne og slud i stedet. For set i lyset af hvor mange folk der kom til skade i trafikken i februar ville det være meget bedre for sikkerheden i Danmark.

fredag, 2. marts 2007

gadekrig

Flere aviser beskriver i dag gårsdagens begivenheder på Nørrebro som krig. Men når man så kigger nærmere efter finder man ud af at skaderne er begrænset til et par afsprængte fingre, en forstrakt arm og nogle væltede biler. Helt ærligt, det var jo lige før det gik vildere for sig dengang jeg var lille og krig var sådan noget hvor man sagde "bang" og talte til ti.

torsdag, 1. marts 2007

mere ungeren

På deres hjemmeside lover Ungdomshusets brugere at de blandt andet vil blokere trafikken med aktioner rundt om i byen. Så man burde måske have ryddet det i sidste uge hvor der alligevel ikke var noget trafik at blokere.

ungeren

Så begyndte politiet at rydde Ungdomshuset og folkene på TV2 NEWS klapper i deres små hænder af fryd. Jeg følger lidt med mens jeg passer mit arbejde og hæfter mig især ved reporternes sprogbrug. På skærmen kan man for eksempel se en 100 nysgerrige mennesker der prøver at gå frem for at se hvad der sker, en to-tre "bøller" og lidt politi der skubber dem væk uden de store dikkedarer. Men for TV2 NEWS bliver det "de første optøjer vi har set" ligesom de taler om et "angreb." Og det endda fra deres reporter der står lige ved siden af og endnu bedre end os der kun ser billeder burde kunne se at det på ingen måde er tilfældet. De taler også meget om vandkanoner som vil blive sat ind mod demonstranterne - og det til trods for at politiet ikke bruger vandkanoner i Danmark og for nylig har afvist at gøre det i fremtiden.

søndag, 25. februar 2007
comedy fight club

Tidligere på ugen sende Zulu andet afsnit af Comedy Fight Club hvor jeg dystede mod Sanne Søndergaard, Thomas Warberg, Henrik Løjmand, Steen Nielsen og Karsten Green om at skrive de showeste tre minutters stand-up om ishockey på 24 timer. Og takket være blandt andet fesne ordspil om at det danske ishockeylandshold er på træningslejr i Phukett scorede jeg mig en plads i finalen som ligger d. 5. april. Og det er i grunden er lidt ærgerligt, for det betyder at jeg så ikke er med i de næste programmer. Øv. Men hvis du vil se programmet og følge med i vores blogging om det, så kig på denne her side.

mandag, 19. februar 2007
kageanmeldelse

Købekage er et emne som efter min mening får alt, alt for lidt plads i medierne. Det vil jeg nu råde bod på og med jævne mellemrum give forskellige købekager hædrende eller dadlende omtale på denne side.

Og vi starter med noget som vel strengt taget befinder sig i grænselandet for hvad købekage egentlig er; nemlig en kiks. HIT er en gammelkendt chokoladekiks, men for nylig fandt jeg en ny og meget spændende variant af samme mærke. Der er tale om en klassisk kiks med vanillecreme, men dog med det interessante twist at cremen, som det ses på billedet, er omgivet af en meget vellykket kakaokiks. Selve kiksen har en sprød overflade og en lidt blødere midte, og kombineret med den virkeligt velsmagende creme er der tale om noget så sjældent som en kiks hvor man faktisk har lyst til at spise alle lagene på én gang.

Dog skal det bemærkes at kiksen krummer uforholdsmæssigt meget, men det er vitterligt en lille detalje i det samlede billede. Kiksen har for nylig været at finde som spotvare i Netto, og hvis man er heldig at falde over et overset lager kan jeg kun anbefale at hamstre. Det gælder dog ikke en anden ny variant - Hazelnut - der slet ikke når sin vaniliesmagende "fætter" til sokkeholderne.

Mere om købekage i næste uge hvor jeg kigger nærmere på et nyt produkt fra Karen Wolf.


onsdag, 14. februar 2007
comedy fight club

Der har været stille på bloggen, for jeg har været i Odense og lave optagelser til anden runde af Zulus nye program Comedy Fight Club. Vi brugte mandagen på en arbejdsplads i udkanten af Odense og så havde vi ellers 24 timer til at skrive tre minutters nyt materiale. Det lyder overkommeligt, men var ikke helt nemt i denne omgang. Jeg dystede mod Sanne Søndergaard, Steen Nielsen, Henrik Løjmand, Karsten Green og Thomas Warberg, men hvem der vandt og gik videre til finalen, hvad vi lavede og alt muligt andet må jeg først røbe på næste torsdag når programmet bliver sendt. Øv. Til gengæld kan man se første program på Zulu i morgen kl. 21. Der var de andre komikere slagtere for en dag, og det er jo når man hører at de har fået lov til at støvsuge mørbrad og rense tarme at man er ked af man ikke var med allerede fra første program.

torsdag, 8. februar 2007
over stregen?

På forsiden af dagens udgave af 24 timer er politiet i de store byer begyndt at ringe til folk hvis de laver småforseelser som at parkere ulovligt eller køre uden sele. Jeg synes ideen om skæld-ud er meget god, men håber ikke det tager overhånd. For hvis betjentene begynder at tjene lidt ekstra ved at skose mig for at tale i telefon mens jeg kører samtidig med de forsøger at sælge mig et abonnement på Jyllands-Posten, så gider jeg ikke mere.

it's a small world

Min hustru er for tiden i Bolivia for at lave noget radio til Operation Dagsværk. Derfor skulle jeg - da jeg var i Aalborg og optræde i sidste uge - have en til at vande katten. Men jeg var lidt i tvivl om hvilke nøgler der var de rigtige og skrev derfor en sms for at spørge. Til min hustru, vel at m?rke. I Bolivia. Og så er verden lige pludselig ikke så stor længere.

mandag, 5. februar 2007
fræk motion

I følge Politiken er det godt for penis med regelmæssig motion. Og ja, det er meget muligt. Men hvis man bevæger sig ud i nærmiljøet iklædt træningstøj, så vil jeg vove den påstand at man formindsker sin chance for at bruge sin rejsning i selskab med andre betydeligt.

tirsdag, 30. januar 2007
popstalker

På mit arbejde - Radio 100FM - spiller vi af og til sangen I Knew I Loved You med Savage Garden hvori det blandt andet lyder: "I knew I loved you before I met you." Men er det ikke bare en anden måde at sige: "Jeg har boet i en busk udenfor dit vindue og holdt øje med dig gennem en kikkert" på?

fredag, 26. januar 2007
om undersøgelser

I følge flere aviser mener Anders Fogh Rasmussen at DRs dokumentar om danske soldaters mulige udlevering af fanger til tortur i Afghanistan er fuld af fejl og derfor vil han have de skal starte en intern undersøgelse af filmen og forløbet med dens tilblivelse. Og det er da skægt at lige netop Anders Fogh mener at det er en god idé, for hvordan var det nu lige han stillede sig over for forslaget om at undersøge de påstande som filmen kommer med? Nej, det gad han jo ikke, for der var jo "ikke noget at komme efter." Er jeg den eneste som - set i lyset af Jens Rohdes seneste udtalelser om TV2 Radio (se nedenfor) begynder at ane en hvis tendens til hykleri hos Venstrefolk?

on a second note

Jeg er for tiden på tour rundt i landet med Elias Ehlers, Thomas Warberg og Torben Chris (hhv. nummer et, to og tre ved DM i stand-up) og det er spas i lange baner. Publikum har været super, de tre "nye" er pissegode og alt er godt. Altså lige bortset fra at jeg tidligere i dag fik alvorlige prygl i bowling - et spil jeg åbenbart er virkelig dårlig til. I aften går det løs i Fredericia og forhåbentlig husker jeg at få optaget noget så der kan blive smidt lidt video på siden.

onsdag, 17. januar 2007
nyt fra radioverdenen

På Radionyt.dk kan man læse lidt om TV2 Radios planer for den nye station som går i luften omkring den første februar. Det ser spændende ud og DR har da også allerede varslet modtræk der skal holde på lytterne. Det synes den administrerende direktør for TV2 Radio, Jens Rohde, er for dårligt og betegner det i følge Radionyt som "fantastisk" at en statsejet virksomhed, der har lavet radio siden 1926, er så optaget af at kopiere, hvad der kommer af nytænkning fra den kommercielle branche. Og det kommer altså fra lederen af en radiostation der som noget af det første gik ud og hentede talenter hos konkurrenten - ligesom TV2 i høj grad gør det på tv-skærmen hvor man må sige at den rene talentopdyrkning ikke er det de gør sig mest i. Men endnu sjovere bliver det når man andetsteds på Radionyt kan læse om de nye programmer på TV2 Radio. Der er noget som bliver "ikke Tæskeholdet, men mere modent," noget der er "ligesom Strax, bare mere ærligt" og endelig et program der bliver en "funkyversion af DR’s ’Orientering". Altså er der tre programmer ud af seks der tilsyneladende henter deres inspiration mere eller mindre direkte fra DR-succeser. Hvem er det så der kopierer, Jens Rohde?

velkommen til b?rnehaven

Anders Fogh har gentagne gange afvist at møde Socialdemokraternes leder i en direkte duel på ord. I følge flere af dagens aviser har han nu på sit ugentlige pressemøde fortalt at det er fordi Socialdemokraterne jo ikke har noget at byde på politisk og at han derfor ikke mener det er "fair play". Med andre ord forsøger han at skåne hende for hans overlegne debategenskaber og det er edderma'me børnehaveretorik af værste skuffe. For hvad bliver så hans næste undskyldning? At det er fejt at slås med pigerne? Eller at han ikke må debattere fordi han har en seddel med fra sin mor?

tirsdag, 16. januar 2007
officersmangel

På dr.dk kan man læse at flere og flere officerer forlader forsvaret, i følge artiklen fordi de helst vil undgå at havne i Irak. Men handler det så ikke bare om at stille dem et ultimatum? For hvis de får valget mellem seks måneder i Irak eller en weekend hos Carl-Mar Møller, så skal de sgu nok se at komme sydpå. Eller også må man bare begynde at rekruttere nye steder - for eksempel i Pakistan. Der er der i hvert fald mange som gerne vil til Irak for at slås.

mandag, 15. januar 2007
drikkepengedilemmaet

Okay, måske er det kun mig der har det her problem, men jeg hader hvis jeg køber en øl på en bar og får for eksempel to kroner tilbage. For hvad skal jeg gøre med dem?! Hvis jeg venter på at få dem så virker jeg lidt fedtet, for det er jo altså kun to kroner. Men hvis jeg omvendt siger "bare behold resten," så virker jeg som en der virkelig er fedtet, men gerne vil virke generøs og det er næsten værre.

Så min løsning på problemet er at gribe min store fadøl, smide en tyver på bordet og så bare skynde mig væk. Og ja, det kan godt give lidt bøvl hvis min øl egentlig koster 28 kroner, men det er stadig bedre end det forfærdelige drikkepengedilemma.

onsdag, 10. januar 2007
hardcore

Var i London i weekenden. Og det var lige midt i januarudsalget så det var helt perfekt. Men det jeg især lagde mærke til var en lille reklamestander for taxifimaer der stod på en radiostation vi besøgte. Her var der en silhouet af en ung kvinde og så teksten: "To find out what an illegal minicab could cost you, ask a rape victim." Så hvis du kører i en ulovlig taxa - så bliver du voldtaget! Det er edderma'me hardcore. Men hvad gør de hvis nu det ikke virker? Bliver de så nødt til at opjustere til: "To find out what an illegal minicab could cost you, ask those two gentlemen standing right behind you who will in a few minutes do quite unspeakable things to you to make sure that you never dare leave your home again and thus will never need a minicab ever." For så vil jeg ikke være med længere.

onsdag, 3. januar 2007
s?dan laver vi kassen

I dagens udgave af MetroXpress kan man l?se at der er problemer med at f? br?ndt alt det affald vi danskere genererer. Men det er jo ogs? det dummeste man overhovedet kan g?re. I andre lande kan man lave regul?r minedrift efter gamle metaller og lignende i gamle lossepladser, s? ved at br?nde vores affald g?r den industri der skal sikre min alderdom bogstavelig talt op i r?g.
hamsterhormoner

En anden gratisavis - Dato - fort?ller at en dansk medicinalvirksomhed vil udvikle piller af et hormon der kort fortalt hj?lper hamstere til at blive liderlige. Det er ogs? et af de hormoner som s?tter puberteten i gang, og virksomheden h?ber de kan bruge det til at hj?lpe folk med depressioner som har det med at miste sexlysten. Men det er jo dumt, det der med at kombinere pubertetsfremmende hormoner og depression. For hvis der er noget der kan g?re mig deprimeret, s? er det da tanken om at v?re 14 igen. Og helt ?rligt, hvis man nu er deprimeret og f?r sexlysten igen, risikerer man s? ikke bare det bliver v?rre endnu hvis det viser sig at man ikke har nogen at have sex med? For det havde man alts? ikke rigtig i puberteten. Eller, det er i hvert fald min erfaring.

lørdag, 30. december 2006
så er den her!

Vores cd - Dø af grin - er lige landet og i næste uge sørger vi for at den kan købes i butikkerne. I første omgang kun i GUF, men flere kommer til senere. Ellers kan du bestille et eksemplar gennem siden her ved at sende en mail til mig@madsbrynnum.dk - så sender jeg 80 minutters stand-up direkte hjem til bilen eller iPod'en for den beskedne sum af bare 100 kroner inkl. forsendelse.
torsdag, 28. december 2006

et link

I juledagene viste TV2 Ringenes Herre og det fik mig til at tænke på noget af det sjoveste jeg nogensinde har læst på internettet. Det er selvfølgelig Cassandra Claires fantastiske Very Secret Diaries der fortæller hvad det er Legolas, Aragorn og alle de andre egentlig går og tænker på. Det eneste problem er selvfølgelig at Sam slår dem ihjel hvis de prøver på noget.
torsdag, 21. december 2006

i ?vrigt mener jeg ...

... at frasen "jeg h?rer hvad du siger" har et automatisk "men det rager mig en papand" h?ftet usagt bagefter. For selvf?lgelig h?rer du hvad jeg siger n?r vi sidder og har en samtale, det jeg er interesseret i at vide er om du ogs? lytter til det.

nyt for alle

I n?ste uge kommer cd'en med vores klubtourshow D? af grin tilbage fra trykkeriet og p? den anden side af nyt?r kan du blandt andet k?be den i Guf. Samtidig sidder jeg lige nu og arbejder p? h?jtryk for at blive klar til klubtour i januar hvor jeg skal landet rundt sammen med Elias Ehlers, Thomas Warberg og Torben Chris der blev nummer et, to og tre til det netop afsluttede DM i stand-up. Til forskel fra med D? af grin bliver der ikke noget stort, forkromet tema (ud over at det bliver sk????gt), men jeg kan godt love at emner som krigen i Irak, evolution og krokodiller kommer op at vende.

Touren starter d. 11. januar i Viborg, og resten af spillestederne kan du se her.

tirsdag, 12. december 2006
om utilstrækkelige svar

Selvom Rigsrevisionen har påpeget at familie- og forbrugerminister Lars Barfoed har givet uklare og utilstrækkelige svar til Folketinget - altså hvad man vel kan kalde en slags "vildledning light" - så mener Anders Fogh Rasmussen ikke det skal koste Barfoed hverken hans post eller landsfaderens tillid. Men det er jo klart, for hvis først ministrene kan ryge på den konto, så vil der jo uundgåeligt være nogle der begynder at bide mærke i den herostratisk berømte formulering om de masseødelæggelsesvåben Statsministeren som bekendt ikke bare troede Saddam havde, men vidste. Og så ikke et ord om Fogh Rasmussens tid som skatteminister og den lidt bratte afslutning det fik, i øvrigt.
torsdag, 7. december 2006
i denne s?de juletid

Jeg er i grunden glad for jeg ikke er julemanden. For efter 11. september skal man nok v?re lidt forsigtig med at flyve uanmeldt rundt i amerikansk luftrum.
onsdag, 6. december 2006
hooked

For nylig var vores Playstation gennem min hustru udl?nt til Smagsdommerne fra DR2 som skulle bruge den til at teste spillet Guitar Hero. De var ikke udelt begejstrede for spillet, men vi fik heldigvis lov til at l?ne det som tak og hold da k?ft hvor er det sjovt! Faktisk s? sjovt at vi fluks k?bte vores eget spil med dertilh?rende guitar.

Kort fortalt best?r spillet blandt andet af en guitarformet controller og det handler i al sin enkelhed om at spille den fede rockguitar til kendte (og ukendte) rocknumre. Vi nailer efterh?nden de fleste numre med rimelig godt resultat, men er ogs? kun p? sv?rhedsgrad nummer to ud af fire, s? der er masser af spas i det spil endnu. Ikke mindst i toeren hvor man sammen - hvis man har investeret en middelsv?r formue i to controllere - kan spille b?de bas og guitar til f.eks. Rage Against the Machines Killing in the Name. Og s? bliver det bare ikke meget bedre.
torsdag, 30. november 2006
Top-fem

Jeg har h?rt at de mest l?ste blogs er dem med top-fem eller top-ti lister. Jeg vil v?re med p? vognen, s? derfor kommer der lige en top-fem der passer perfekt til julem?neden.

Top-fem over tegn p? det er den f?rste december:

5. Du har lige f?et udbetalt din l?n for november m?ned.

4. Du t?nder for fjernsynet og ser f?rste afsnit af Absalons hemmelighed.

3. Hvis du holder curseren hen over klokken p? din computer st?r der: 1. december 2006.

2. Dine b?rn har ?bnet den f?rste l?ge i deres ulandskalender.

1. Nyhedsopl?seren i tv siger: "godaften, her er TV-avisen for fredag den f?rste december."
mandag, 27. november 2006
ung med de unge ... i Herlev

Herlev er for nylig blevet k?ret til ?rets ungdomskommune og i f?lge de unge selv h?nger det sammen med de mange muligheder der er i Herlev. Nu har jeg selv boet i omr?det og umiddelbart er jeg tilb?jelig til at v?re enig. For eksempel er der rigtig mange forskellige ungdomsbander s? man ikke bare beh?ver v?re med i den f?rste den bedste.

Men helt ?rligt; at der er mange tilbud til de unge siger jo ikke rigtig noget om kvaliteten. Det kan jo v?re det de kan v?lge mellem er ting som banko og pileflet, og s? gider jeg nok ikke.
onsdag, 22. november 2006
k?re dig som overvejer at se Date Movie ...

Lad v?re. Lad for Guds skyld v?re!
mandag, 20. november 2006
fra nyhedsstr?mmen

I f?lge Nyhedsavisen overvejer forsvaret at rekruttere blandt landets indvandrere. Det synes jeg er en god id?, for milit?ret kan jo d?rligt brokke sig over manglende sprogkundskaber n?r de selv insisterer p? at sige ?rtilleri og efterr?tningstjeneste. Men jeg sp?r at det kan blive et problem for Dansk Folkeparti. For p? den ene side vil is?r Mogens Camre nok p?st? at det giver islamisterne mulighed for at skabe en femte kolonne og sk?re halsen over p? os. Men p? den anden side betyder flere indvandrere i milit?ret at DF b?de kan sende tropper ud i verden for at st?tte Anders Fogh i hans "brown nosing" af George Bush, og samtidig sige at de faktisk sender indvandrere ud af landet. Og hvis ikke Pia K. og hendes kumpaner kan vende det til en pr-sejr, s? st?r verden da ikke l?ngere.
en anden nyhed

I en anden boldgade kan jeg fort?lle at min hustru lige har lagt sidste h?nd p? redigeringen af vores klubtoursshow - D? af grin - fra i sommer. Vi optog det p? Comedy Zoo i september m?ned og hvis alt g?r vel smider vi et begr?nset antal cd'er p? gaden i l?bet af december. Det er blevet til omkring 80 minutters stand-up, og i de n?rmeste dage l?gger jeg et par af de ting som der ikke blev plads til op p? siden her.
tirsdag, 14. november 2006
en teori

I f?lge Politiken har bystyret i Seattle lavet en lov der forbyder strippere at lave lap-dances. Loven blev nedstemt af v?lgerne i sidste uge, men de konservative havde flere planer som tyder p? at det m?ske slet ikke var af moralske ?rsager at de greb ind mod stripklubberne. Blandt andet skulle belysningen p? stripklubber ?ges og det skulle v?re forbudt at give penge direkte til stripperne. Og helt ?rligt, lugter det ikke lidt af at der er nogle gamle m?nd gerne vil se strip, men bare er n?rige og svagtseende?
tirsdag, 7. november 2006
lufthavnssikkerhed

I g?r tr?dte de nye regler for sikkerhed i europ?iske lufthavne i kraft. Det er noget v?re nazi-pjat med hvor meget vand og lignende man m? have med og med garanti ikke noget der g?r andet end at skabe irriterede (og t?rstige) passagerer. S? her er mit forslag til hvordan man sikrer lufthavnene:

N?r personalet sp?rger om man har pakket sin bagage selv skal de sp?rge tre gange ekstra. F?rst sp?rger de om man er helt sikker, s? om man er stensikker og til sidst om man er bombesikker. Og hvis man svarer ja til det sidste bliver man arresteret. For alle ved jo at en bombe aldrig er sikker.

Problemet er bare at der hurtigt vil blive mangel p? lufthavnspersonale. For bare det at sige "bombe" i en lufthavn er jo nok til at blive smidt i kachotten for tiden.
torsdag, 2. november 2006
det bliver aldrig en rigtig joke XIII

Det koster 500 kroner i b?de at k?re p? cykel n?r man er beruset. Men jeg vil gerne vide hvad det koster at v?re skidefuld og p? rullesk?jter. [inds?t selv halvfesen trommehvirvel efter behov.]
en god id?

Nyhedsavisen skriver i dag at fysisk inaktivitet koster samfundet milliarder. Nogle foresl?r at man skal kunne tr?kke cykeltransport fra i skat, men jeg tror l?sningen er at udlede mere CO2. For det er alt andet lige mere behageligt at cykle n?r det er lidt varmere i vejret.
fredag, 27. oktober 2006
vampyrer

Den hustandsomdelte gratisavis Nyhedsavisen kan i dag fort?lle at en fysikprofessor har f?rt matematisk bevis for at vampyrer ikke findes. Det har, skriver avisen, f?et vampyrer til at fare i flint. Og der vil jeg nok mene at hvis vampyrer ligefrem kan brokke sig over unders?gelsen, s? m? del vel i sig selv v?re argument nok for at den er lidt hullet.
torsdag, 26. oktober 2006
det bliver aldrig en rigtig joke XII

I forbindelse med b?rneopdragelse bliver det tit fremh?vet at b?rn jo er sm? egoister. Men det kunne v?re v?rre. De kunne v?re store egoister.
tirsdag, 24. oktober 2006
en definition

På et pressemøde tidligere i dag udtalte Statsministeren at situationen i Irak ikke er tilfredsstillende. Og det må da være definitionen på en eufemisme taget i betragtning at vi befinder os i det alle medier kalder den mest blodige måned i Irak i løbet af de sidste tre år, og ikke mindst at en artikel i det ansete lægeskrift The Lancet netop har opjusteret tabstallet i Irak til over 600.000. Hvis det var dit land, Anders Fogh, ville du så nøjes med at kalde det "utilfredsstillende"?

Regeringen er i samme boldgade blevet kritiseret for at der i løbet af 2006 kun er tre (3!) irakere der har fået opholdstilladelse i Danmark. Men det er jo ikke så underligt, vi er jo i krig med dem, så de skal da ikke regne med at vi hjælper dem. Eller, nå nej, Bush erklærede jo allerede d. 9. april at de egentlige krigshandlinger i Irak er afsluttede, så en krig er det nok ikke. Og det er den 9. april 2003 bør jeg måske indskyde. Men set i lyset af det er det måske lidt voldsomt at vente over tre år med vold, mord, bortførelser og søndersmadring af et helt land før man er klar til at kalde situationen for utilfredsstillende. Men han er nok bare ikke så kvik, ham Anders.
mandag, 23. oktober 2006
ferie

Min manglende aktivitet skyldes et par dage i Berlin for at bes?ge studerende venner. Sk?n by som jeg ikke mindst vil huske for en wiener schnitzel fra den ?strigske restaurant Austria. Den var bogstavelig talt p? st?rrelse med en gennemsnitlig pizza og blev serveret med absolut minimum af tilbeh?r - for hvorfor skulle man have andet n?r man nu har dejligt, paneret kalvek?d?

Og s? var jeg ogs? meget imponeret over leget?jsafdelingen i storcentret KaDeWe hvor de jo har virkeligt mange spil. Og her taler vi ikke bare om Matador og Risk og andet lort, men ting som Carcasonne, Settlers, Blue Moon, Mystery of the Abbey og meget andet godt. Men heldigvis var meget af det p? tysk s? jeg k?bte mig ikke ekstremt fattig.

Og ja, selvf?lgelig var der ogs? kultur og arkitektur, men selv det ret fantastiske betonmindesm?rke over de dr?bte j?der har alts? sv?rt ved at konkurrere med spil og schnitzel.
tirsdag, 17. oktober 2006

BT skriver at kvinder generelt bekymrer sig mere om fremtiden end m?nd g?r. S? kan man undre sig over at det oftest er kvinder der g?r med til at fotokopiere deres ynder til firmafesterne. For i de situationer har de jo netop ikke t?nkt p? at der ogs? er en dag i morgen.
mandag, 9. oktober 2006
unge og alkohol

Unge drikker som bekendt alt for meget. Det er jo blandt andet fordi de ved for lidt om alkohol og for eksempel tror at alle de andre drikker en hel masse. S? drikker de for ikke at v?re udenfor, og det er selvf?lgelig et skr?plan. Men kunne man ikke l?se det med et par dramatimer s? de kan spille fulde. Det giver social bonus uden den usunde sprit.
sp?nding i hverdagen

Jeg tror hverdagen ville blive sjovere hvis kontor- og k?kkenmaskiner havde selvdestruktionsknapper. Det ville ogs? g?re firmajulefrokoster mere sp?ndende. For pludselig ved man ikke om man er ved at kopiere sekret?rens bare bryster eller om man er ved at j?vne hele bygningen med jorden.

Man kan selvf?lgelig sige at hvis man pr?ver at have mere end tre programmer k?rende p? en gang i windows, s? er det n?sten det samme. Bare uden den spektakul?re eksplosion.
fredag, 29. september 2006
nyt om mig

Efter bare syv måneder har jeg endelig fået mit kørekort og er dermed blevet rigtigt voksen. Og det betyder først og fremmest at jeg aldrig, aldrig mere behøver at tage en teoritime. Med mindre, selvfølgelig, at jeg gør noget meget dumt i trafikken.

Og så er der lige udkommet en bog med godnathistorier som jeg og ti andre komikere bidrager til. Den hedder Til dig fra os og i den anledning var jeg i Brunch sammen med Thomas Wivel i onsdags. Klippet kan ses her, og bogen kan købes i enhver velassorteret boghandler. Den er skææææg.
onsdag, 20. september 2006
virker det her?

Man siger jo at gr?nt er godt for ?jet og at man bliver blind af at onanere. Kan man s? forestille sig at man kan modvirke effekten af sidstn?vnte ved at onanere med gr?ntsager?
mandag, 18. september 2006
en positiv vinkel

500.000 danskere drikker for meget skriver gratisavisen 24 timer i dag. Det koster samfundet dyrt, men vi skal ogs? huske p? alkoholens positive sider. For eksempel g?r sprit os mindre ensomme. Og uden alkohol ville mange af os jo aldrig have scoret. S? det kan v?re nogle af de 500.000 der drikker for meget bare fors?ger at holde gnisten i deres forhold ved lige.
søndag, 17. september 2006
den forunderlige natur

Jeg har lige købt en såkalt natursvamp. Tænk engang at naturen helt af sig selv kan frembringe noget der så perfekt efterligner skumgummi. Det er da ret fantastisk.
fredag, 15. september 2006
pavepalaver

I f?lge Politiken (eller som S?ren Krarup siger: Systemet Politiken) har paven sagt noget forholdsvis grimt om islam. Det var i forbindelse med en tale om forskellen p? kristendom og islam hvor han citerede en kejser fra det 14. ?rhundrede der sagde: "vis mig hvad Muhammed har bragt af nyt og du vil kun finde ting som er onde og umenneskelige ligesom hans befaling om at sprede den tro han pr?diker med sv?rdets magt.?

Jeg kan umiddelbart godt forst? at det har gjort nogle muslimer lidt knotne, men man kan jo ogs? bare l?se det som en opfordring til at fornye sig. Sv?rd, synes paven at sige, det er jo h?bl?st umoderne. Os, derimod, vi er onde og umenneskelige p? en meget mere moderne m?de. Og det er jo rigtigt. For eksempel har den katolske kirke jo med f?, velplacerede rygter om usikre kondomer v?ret med til at skabe en AIDS-epidimi i hele Afrika. Se, det er fornyelse.
onsdag, 13. september 2006
kannibalkunst

Marco Evaristi - ham med guldfiskene i blendere - har gang i et nyt projekt. Han har f?et lavet en fedtsugning, lavet k?dboller ud af fedtet og vil nu servere dem for blandt andet kulturministeren. Han har selv smagt p? varerne tidligere og anbefaler i den forbindelse en god flaske Amarone til. Men en anden kendt kannibal - Hannibal Lecter - sv?rger jo til Chianti. S? nu er jeg forvirret. Er et endeligt svar muligt?

Han siger i ?vrigt at k?dbollerne (fedtbollerne?) smager dejligt, og s? ?jner jeg jo en oplagt mulighed: industriproduktion. S? kan de meget fede vesteurp?ere komme af med de overfl?dige kilo, og samtidig kan vi sende dejlig d?semad til sultne b?rn i Afrika i stedet for s?kke med kedelig ris. Smagl?st? Nej nej, smagen sidder jo netop i fedtet.
mandag, 4. september 2006
det bliver aldrig en rigtig joke XI (denne gang mest for Mac-brugere)

McAfee advarer mod at det nye bliver mobilvira. Men jeg tror aldrig det bliver et stort sikkerhedsproblem, for der er jo ikke mange mobiltelefoner der bruger Windows som operativsystem.
onsdag, 30. august 2006
det v?rste?

I forbindelse med mit arbejde l?ser jeg en del dameblade. Og i det seneste nummer af Bazar kan man l?se hvilke tre ting der ?benbart g?r os allermest sure. Det er:

1. N?r vi bliver talt nedladende til

2. Automatiske telefonomstillinger

3. At blive overhalet i trafikken.

Hvis det er tilf?ldet m? det allerv?rste s? v?re at blive overhalet i telefonk?en med ordene: "jeg tager lige de vigtige kunder f?rst, lille De."
tirsdag, 29. august 2006
den ville jeg ikke k?be

Jeg har set en omtale af en bog der hedder Desperate housewives guide til livet og k?rligheden. Jeg ved ikke om jeg ville v?re tryg ved at tage mod k?rlighedsr?d fra en der ligefrem er desperat. Man ville jo heller aldrig tage ?Carl Mar-M?llers sk?nhedsguide? alvorligt.
onsdag, 23. august 2006
jagt

Jeg forst?r ganske enkelt ikke hubertusjagt. Og det er ikke s? meget fordi en stor flok ryttere og et kobbel hunde mod en r?v er feje hold, men mere fordi det virker fuldst?ndig ?ndssvagt at stable s?dan et show p? benene for at fange et dyr man ikke kan ?de. Ja, de f?r en flot hale ud af det, men man m? formode at de er faldet i v?rdi blandt adelen efter landevejens farende svende gjorde dem til deres varem?rke.

Men det jeg slet ikke fatter er moderne hubertusjagt hvor r?ven er erstattet af en rytter med en af f?rn?vnte haler i hatten. For det f?rste, hvordan v?lger man hvem der er r?ven og dermed ham der skal jages af alle de andre? Tager man bare den eneste r?dh?rede i rideklubben? Er det ham den tykke som ingen kan lide? Eller er det den bedste rytter der f?r lov? Det sidste ville v?re ret dumt, for s? fanger de ham jo aldrig. Men een ting er sikkert: hvis jeg skulle v?re r?v, s? ville jeg ikke gide l?be. Jeg ville anskaffe mig en riffel. Og eventuelt en gammel, rusten barnevogn der kunne matche min fine r?vehale.
fredag, 18. august 2006
gratisaviser

I forbindelse med lanceringen af de tre nye gratisaviser har en ingeni?r ved Teknologisk institut meldt ud at det er "hamrende ulovligt" at br?nde aviser i fyret. Det synes jeg siger en del om hvordan folk forventes at tage mod de nye aviser.
mandag, 14. august 2006
ny lov

Flere aviser har i l?bet af weekenden skrevet om en ny amerikansk lov. Den g?r kort fortalt ud p? at man som privatperson ikke l?ngere beh?ver at v?re i livsfare for at m?btte bruge d?delig magt. Faktisk er det nok at en person for eksempel er tr?ngt ind i ens hjem ulovligt og med magt, og s? m? man skyde. Det lyder fuldst?ndig vanvittigt, men den er god nok. Et af de mere groteske eksempler er fra Florida som ogs? var den f?rste stat der indf?rte loven. Her klagede en mand til kommunen over m?ngden af affald en anden mand stillede ud til skraldem?ndene. Mand nummer to gik s? hen og bankede p? for at m?ske l?se problemet gennem snak, men det udviklede sig til et sk?nderi og det endte med at mand nummer et hentede en pistol og sk?d den anden i maven. Det er i sig selv vanvittigt, men det virkeligt gale er at voldsmanden ikke er blevet sigtet p? grund af den nye lov.

Loven g?r sikkert at amerikanerne kommer til at tale p?nt til deres naboer det n?ste stykke tid, men jeg tror ogs? det f?r Jehovas vidner til at holde lav profil. Ogs? fordi man - hvis man nu var f.eks. katolik - snildt kunne argumentere for at Jehovas vidner alene ved at mission?re bringer ens evige liv i fare.
onsdag, 9. august 2006
det g?r nok ikke

Der er stadig krig i Libanon, begge parter bomber stadig civile og der er tilsyneladende stadig ingen l?sning i sigte. Men i den forbindelse vil jeg lige p?pege, at uanset hvad man bliver enige om med tiden, s? skal man ikke sige at det er den endelige l?sning. Det har bare nogle d?rlige konnotationer lige netop i forhold til Israel.
onsdag, 2. august 2006
jeg hader folk der gør den slags

Radio 100FM bruger Politikens kantine. Der er buffet og i den hænger der en seddel som enten handler om en person der har forbrudt sig mod reglerne, eller også er et godt eksempel på hvor meningsforstyrrende det er når man deler sammensatte navneord. Døm selv.

tirsdag, 1. august 2006
s?dan, DF!

Dansk Folkeparti har lavet et katalog over forslag der skal give "mere velf?rd til danskerne." Og i DFs verden er velf?rd og kontrol ?benbart det samme, s? derfor foresl?r de blandt andet et id-kort til alle der f?rdes i nattelivet. Det er vel rimelig harml?st, men det fine er at det skal registrere om man har karant?ne et sted. Og hvis man s? har det skal man heller ikke have lov til at komme ind andre steder. S? hvis man for eksempel er blevet afvist p? D'Angletere fordi man tog slipset af under middagen, s? kan man alts? ikke bare lige g? ned p? Hong kong og k?be en bajer.

Men jeg tror da landets restaurat?rer vil klappe af den id?. For hvis alle der minder om b?ller ikke m? g? p? bar, s? st?r de jo og h?nger p? gaderne i stedet, og s? t?r ingen jo g? hjem f?r den lyse morgen.

Dansk Folkeparti vil ogs? have et totalt knivforbud i nattelivet. Det er vel meget fornuftigt, men hvorfor stoppe der. N?h, et udgangsforbud er meget mere effektivt. For hvis vi ikke m? g? ude efter klokken ni, s? beh?ver vi aldrig f?le os utrygge mere.
mandag, 24. juli 2006
våbenhvile eller ej

Vores udenrigsminister synes ikke det er en god idé med en øjeblikkelig våbenhvile mellem Israel og Hizbollah. Det kan man læse i følgende artikel i Politiken. Det vil nemlig bare - siger han - give en falsk fornemmelse af tryghed mens Hizbollah regrupperer. Jeg tror egentlig libaneserne er ligeglade med om det er kopi-tryghed, så længe de slipper for at blive bombet.

Jeg synes også det er meget interessant at han entydigt skyder skylden på Hizbollah. Ja, de angreb israelske soldater og tog to fanger, men lad os lige holde fast i at der har været 37 israelske ofre (20 soldater og 17 civile) mod 358 libanesiske hvoraf størstedelen er civilie. Og jeg siger ikke det er i orden at skyde med raketter efter Israel, men helt ærligt, 17 døde? Det er jo lige før nytårsraketter udretter større skade end dem Hizbollah har.

I det hele taget siger Per Stig mange ting jeg ikke forstår i den artikel. For eksempel mener han at Hizbollah har taget hele den libanesiske befolkning som gidsel. Jeg troede problemet var at de havde fanget nogle israelske soldater. Og så siger han desuden - for at forklare hvorfor det hele er Hizbollahs skyld - at FN for længe siden har "vedtaget at Hizbollah skal afvæbnes. Men ingen har gjort det.” Til det kunne man tilføje: FN har for længe siden vedtaget at Israel skal rømme de besatte områder, men ingen har gjort det.
torsdag, 20. juli 2006
tour-nyt

Normalt er jeg ikke så meget til sport, men i de her dage griber jeg mig selv i at sidde hver eftermiddag i vores kogende varme stue for at se mænd køre på cykel. Og jeg synes egentlig at Rolf Sørensen og Thomas Kristensen gør det godt - især på den del som handler om cykling hvor især Rolf må siges at sidde inde med en vis indsigt. Desværre mangler al bonusinfoen om ruten, og så kan man altså godt høre at hverken Thomas eller Rolf er Jørgen Leth.

Et godt eksempel var under gårsdagens etape hvor Michael Rasmussen som bekendt rundbarberede de andre ryttere. For på et tidspunkt siger Thomas Kristensen at "menuen står på stegt kylling." Det er ikke nogen smuk metafor. Og det passer jo heller ikke - alle ved da at de spiser powerbars. Og så virker det lidt malplaceret at Rolf Sørensen bliver ved med at kalde løbet for en marathon. Jeg mener, han har selv kørt Tour de France, så han af alle bør da vide at det ikke er en marathon. Det er et cykelløb, jo.
tirsdag, 11. juli 2006
kan man det?

Politiken skriver i dag at T Mobil har fyret Jan Ulrichs personlige vejleder med tilbagevirkende kraft fra d. 30. juni. Det synes jeg er friskt. For regner de med at Ulrich bare glemmer de r?d han eventuelt har f?et fra sin vejleder de sidste ti dage eller hvordan?
fr?kke, fr?kke butikskunder

I g?r bragte BT en artikel om at vi taler grimt til hinanden i butikker. Mikkel Hegelund fra arbejdsgiverorganisationen HTS-A mener det er de sidste ?rs fokus p? forbrugerrettigheder som er skyld i udviklingen. Men, som han siger, kunden har alts? ikke altid ret. Men det bliver dementeret lidt l?ngere nede i artiklen hvor BT fort?ller om en kunde der har sagt til en ekspedient: ?man beh?ver jo ikke v?re idiot fordi man har b?jle p? t?nderne.? For lige netop det, det har han jo ret i.
mandag, 10. juli 2006
jeg var den f?rste!

Der er sikkert mange som kommer til at diskutere om Zidane spillede en god kamp i g?r. Men jeg synes sgu han gav den en ordentlig skalle. [bragga-da-tisj]
fredag, 7. juli 2006
massehysteri

Jeg synes efterh?nden det der Robbie Williams-hall?j har taget overh?nd. Medierne er jo proppet med voksne kvinder der taler side op og side ned om hvor l?kker han er og hvor meget de vil giftes med ham. Vel at m?rke de samme kvinder som, hvis deres teenaged?tre tog en bamse med til en Westlife-koncert for at kaste den op p? scenen, ville sige: "nu stopper du."
tirsdag, 4. juli 2006
godt t?nkt, BT

BT bringer i dag nyheden om at vi inden ?ret er omme kan f? Dankort med vores helt eget, personlige billede p?. Derfor foresl?r avisen at Morgen Olsen skal have et dankort med en fodboldbane aftegnet s? han kan sidde og planl?gge taktik. Og ja, jeg kan da ogs? godt se at lige netop landstr?neren kan have sv?rt at huske hvordan en fodboldbane ser ud. Men forslaget er stadig idiotisk. For nu plejer man jo at planl?gge fodboldtaktik ved at flytte sm? magneter der forestiller spillerne rundt p? en tavle. Og mon ikke det er rimelig dumt at placere lige netop magneter p? sit dankort?
det er godt nok sk?rt

Katie Melua har skrevet en fin lille sang der handler om ni millioner cykler. Hun har ogs? lavet en der hedder "The Closest Thing to Crazy" som bliver spillet en del p? mit arbejde. I den synger hun blandt andet:

"This is the closest thing to crazy I have ever been
Feeling twenty-two, acting seventeen."

Det vil sige hun nok er omkring 20, f?ler sig som en p? 22, men opf?rer sig som en p? 17. Hold da op, det er godt nok cwazyt p? den helt sk?re m?de.
lørdag, 1. juli 2006
sidste job med kliken

I går havde vi vores sidste klubtoursjob i Ringe. Trods begrænset fremmøde endte det med at blive en rigtig god aften - folk fra Ringe virkede som om de kunne finde ud af at give los. Men de havde ellers gjort hvad de kunne for at vi ikke skulle finde stedet. I processen med at bygge motorvej fra Odense til Svendborg er man åbenbart ved at grave hele øen op, og i den forbindelse har de lokale myndigheder ikke bekymret sig synderligt om at opsætte skilte. Jeg ved ikke om de bare har tænkt: "der er alligevel ikke andre end os fynboere der skal til Ringe, og de ved jo hvor det ligger så de penge kan vi godt spare."

Og så må jeg også sige at jeg var lidt lorens ved stedet da jeg i backstage-rummet lagde mærke til en body armour af mærket Point Blank. Og ja, jeg ved godt at sådan en går de fleste dørmænd med, men alligevel ...

Hvis du har misset vores show og tænker: "det ville jeg da gerne have set" (og det ved jeg du gør), så fortvivl ikke. De to sidste uger af september indtager vi Comedy Zoo - det skulle være til at finde.
fredag, 30. juni 2006
premiere

I dag har vi sidste job på vores klubtour med Dø af grin. Til gengæld er der i morgen premiere på min Comedy Canal Tour. Det er andet år i træk jeg laver sådan en, og hvis du vil se hvordan det så ud sidste år, så kan du for eksempel se Lorrys indslag fra sidste premiere. Prisen er 90 kr., vi sejler kl. 20:00 fra Nyhavn v. mindeankeret og herefter er det hver fredag kl. 20:00 i hele juli og august. Ses!
torsdag, 29. juni 2006
k?re ...

... Esben Danielsen. Jeg vil gerne sp?rge - og jeg ved det er p? vegne af rigtig mange - hvorfor spiller Lordi ikke p? ?rets Roskilde Festival?
hvis jeg f?r en bil ...

... s? skal jeg have en streamer i forruden hvor der st?r: "Hvis du kan l?se det her, s? k?rer jeg i den forkerte vejbane." (Og tak til Lasse Rimmer for ideen om forrudestreamers til sp?gelsesbilister. Og for alt, siger han jeg skal skrive.)
onsdag, 28. juni 2006
om at v?re n?gen

Morgenhyrderne talte i dag om fordele og ulemper ved at v?re n?gen i det offentlige rum. For mig at se m? den st?rste fordel v?re at det er sv?rt at skjule en bombe. Ulempen er selvf?lgelig at der er meget f? steder hvor man kan have sine penge.
lortedyr II

Igen i nat blev jeg v?kket af formtalte myg der summede aggressivt rundt om mit ?re. Men nu skulle det fandme v?re l?gn, s? jeg t?ndte lyset, brugte en del tid p? at lede efter den og klemte s? langsomt livet ud af den mens jeg gn?kkede f?lt. Og ja, s? havde jeg lidt sv?rt ved at falde i s?vn igen bagefter fordi jeg faktisk var v?gen. Og ja, jeg er fuldst?ndig smadret nu, men det er r?vmyggen KRAFTEDME ogs?!
tirsdag, 27. juni 2006
lortedyr

I g?r morges blev jeg v?kket midt om natten af en myg der summede rundt om mit ?re og konstant truede med at gennembore min ansigtshud med sin klamme snabel. Det er i sig selv irriterende fordi jeg grundet mine m?detider ikke f?r s? meget af det der nattes?vn, men det bliver v?rre. For da jeg skulle sove om aftenen kunne jeg stadig h?re myggen summe - ogs? selvom jeg godt vidste den ikke var der! Jeg har med andre ord f?et mygge-tinitus eller noget i den stil. Fuck hvor jeg hader de ?kle lortedyr.
mandag, 26. juni 2006
klubtour mm.

S? fik vi klaret det n?stsidste job p? klubtouren. Det var i Skive og var - for at sige det p?nt - en blandet forn?jelse. Stedet havde ikke modtaget plakater og havde derfor lidt sv?rt ved at reklamere, og oven i det kom der nogle stive idioter ind som ?delagde dele af mit og hele Steen Nielsens show. Men til geng?ld fik vi da lov til at tage den lange f?rgetur til Kalundborg fra ?rhus fordi alt var optaget p? hurtigf?rgen og hurra for det. Lad mig i den forbindelse sige at turen hen over Sj?lland med solen bragende ind gennem bagruden l?rte mig en vigtig lektie: aldrig, aldrig bilferie ned gennem Europa. For det var da ulideligt. Det blev fandme s? varmt i den lortebil at jeg svedte ud gennem rygs?jlen og kn?ene - noget man jo ellers kun g?r under ekstrem kropslig udfoldelse som for eksempel at g? op af trapperne til femte.

Sidste show p? touren bliver i Ringe p? fredag, men s? skal jeg til geng?ld i gang med min comedy canal tour. Der bliver afgang hver fredag kl. 20 fra Nyhavn, undtagen premieren som er nu p? l?rdag samme tid. Jeg har l?bende skrevet p? materialet, og i den forbindelse har det sl?et mig at der jo ikke er sket s? meget langs K?benhavns kanaler. Operaen ligner stadig en bankr?ver, havfruen sidder stadig og g?r sig til og Christianshavn er stadig p?n, men kedelig. S? det bliver ikke et helt nyt show i forhold til sidste ?r, men det har p? den anden side heller aldrig v?ret meningen. Til geng?ld bliver det sk?????gt, s? skynd dig at bestille en billet p? canaltours@canaltours.dk.
mandag, 19. juni 2006
Odense

I l?rdags var vi i Odense og optr?de med D? af grin og det var viel spass. Is?r var jeg begejstret for vores bes?g p? Heidis efter showet fordi det med sin ?rgerlige og helt igennem provinsielle stemning gjorde mig endnu mere bevidst om hvor glad jeg er for at bo i K?benhavn. Men okay, tr?stammen man kunne sl? s?m i som stod centralt placeret foran baren var ret fed p? s?dan en jysk m?de.

Samme odenseanerne er i ?vrigt meget stolte af H.C. Andersen og de jo stiller statuer op af over hele byen. Men er det ikke tankev?kkende at det f?rste bysbarnet gjorde da han blev gammel nok til selv at bestemme var at forlade Odense?

(Og det er s? her min indre pleaser bryder ind og p?peger at det p? alle m?der var en forn?jelse at optr?de for det odenseanske publikum. Og alle indbyggere i byen kan jo ikke tages til indt?gt for at man kun spiller grand prix-klassikere og andet lort p? Heidis.)
fredag, 16. juni 2006
men hvad g?r man s?, Joan ?rting?

I sin sex-spalte i Ekstra Bladet skriver Joan ?rting i dag om sex p? stranden. Et af tipsene hun har til at pirre sin partner er at man kan sige til hende at hun ikke f?r dessert f?r hun har gjort det man nu har lyst til. Hvis vi nu ser bort fra at hun m?ske har lidt stor tiltro til hvad man kan lokke kvinder til med mad, s? vil jeg bare gerne vide hvad man g?r hvis man nu selv har allermest lyst til dessert? For er det ikke lidt uh?fligt at spise den mens ens k?reste bare kigger p??
søndag, 11. juni 2006
mere klubtour - og billeder

Så er vi hjemme fra seneste omgang klubtour og især Haslev i går var et mindeværdigt job. Vi har jo ikke haft vildt mange tilskuere, men i Haslev må vi indrømme at vi ikke ved præcist hvor mange der var. Men to er et meget godt bud, for i hvert fald var der ikke nok til at arrangøren gennemførte showet. Åbenbart er vi ikke spændende nok at kunne konkurrere mod 25 grader og VM i fodbold. Men hvem er på den anden side det.

Så i stedet for en reportage kommer her et billede af Nallen i sit stangsmarte køreoutfit som vi lokkede ham til at købe. Eller, nu kalder jeg ham Nalle, men Tudse er måske et bedre ord. Billedet er taget hvor vi lige skal til at køre fra Randers mod Esbjerg, men ja, han kunne lige så godt være på vej til en polokamp.

tirsdag, 6. juni 2006
klubtourstatus

I weekenden havde vi vores to første aftener med Dø af grin i hhv. Vejle og Svendborg. Og trods et meget begrænset fremmøde er jeg godt tilfreds. (Onde tunger vil påstå at det skal jeg jo sige, men jeg synes faktisk publikum tog rigtig godt imod os.) Det virker som om kombinationen af sommer, eksamen og manglen på et stort navn på plakaten gør et indhug i antallet af tilskuere, men med til historien hører også at vi i Svendborg var oppe mod den årlige pinsebyfest. Og den trak vist en del, hvad man jo godt kan forstå når der både var livemusik og omrejsende tivoli. Men vi gi'r ikke op. Senere på ugen hedder den Randers, Esbjerg og Haslev og så må vi se om vi kommer til at optræde for fulde huse eller om vi bliver den oplevelse de indviede få kommer til at tale om til alle andres store misundelse.
torsdag, 1. juni 2006
farlig, farlig mobilstr?ling

I f?lge Ekstra Bladet viser en svensk unders?gelse at str?ling fra mobiltelefoner kan ?ge risikoen for kr?ft med op til 100%. Det er is?r b?rn der er udsatte, men det er da nemt at l?se hvis man bare angriber problemets rod og s?tter ind i b?rnenes tidlige ?r. For hvis de aldrig l?rer at tale, s? kommer de jo heller ikke til at tale i mobiltelefon, vel?
klubtour

S? er det i aften i Vejle det g?r l?s med klubtour. Showet hedder D? af grin, de andre komikere er Steen Molzen, Henrik L?jmand og Steen Nielsen, jeg er v?rt og det skal handle om livet, d?den og alt det pis. Tourplan og omtale kan ses her, og jeg fort?ller naturligvis l?bende nyt her p? siden.
Søndag, 28. maj 2006
sikre tegn på ...

... at man har fået en playstation:

1. Man har ondt i dele af sine fingre man ikke vidste fandtes.

2. Man siger ikke længere "tag den der" eller lignende til sin kæreste, man siger: "tryk trekant!"

3. Hvis man hører en lyd venter man på det vibrerer i ens håndflader.

4. Den eneste solskinsdag i ugens løb har man brugt indendøre.

5. Man har ommøbleret sin stue fordi sofaen stod for langt fra fjernsynet.

Okay, jeg ved ikke om det er generelle regler, men de gælder for mig. Vi har nemlig lige købt en playstation og brugte omkring 10 timer lørdag på at løse de første baner i Buffy - Chaos Bleeds som i øvrigt varmt kan anbefales. Det eneste virkeligt tåbelige ved Playstation-spil (læs: de spil vi har indtil videre) er at man ikke kan save når man vil, men skal afslutte en bane først. Så hvis der ikke sker noget her på siden er det fordi jeg har travlt.
fredag, 26. maj 2006
rasende finner

Finnerne er rasende over at et ugeblad har afsl?ret forsangeren fra Lordis sande identitet. Jeg tror bare de er skuffede over at han ikke var en rigtig d?mon alligevel.
mandag, 18. maj 2006
ringetoner

Ekstra Bladet refererer i dag en britisk unders?gelse der handler om hvad vores ringetoner fort?ller om os. En af de ting unders?gelsen viser er at kvinder skal v?re p? vagt over for m?nd, der har dyre- eller orgastiske lyde som ringetone - det afsl?rer nemlig, at de stadig kun er drenge. M? jeg tilf?je at det samme g?lder for dem der har musikken fra Teletubbies? Og hvilken ringetone har en rigtig mand s? - lyden af powertools?
torsdag, 18. maj 2006
plader

Min partner in crime på Barracuda - Morten "the badger" M. Jespersen - har på sin blog foreslået at man skriver hvad de bedste plader er hhv. til en grillaften, på vej til arbejde og til når man er nede i kulkælderen. Især det sidste bliver svært da solen jo altid skinner på en vinder (lidt ærgerligt når man er så sol-intolerant som jeg er), men jeg vil gøre et forsøg.

Den bedste plade til en grillaften
Umiddelbart tænker jeg jo ligesom grævlingen at det skal være noget smooth shit og hælder derfor nok til Sax & Drawbars helt fantastiske Music for Scyscrapers. Det er ultra-corny easy listening-versioner af klassikere som Alleycat, Barbie Girl, It's not Unusual osv. og det er perfekt til en drink på terrassenn. Men hvis det skal være lidt mindre corny og lidt mere sommeragtigt, så bliver mit bud nok Wasted Days med The Slackers som byder på en lækker blanding af off-beats, horn og funky basgange. Det er tæt på at være rigtig old-school ska, men der er lige en snas af noget nyere som gør det ret funkyt. Og hvis det skal udvikle sig til en rigtig fest kan man smide Puppemastaz på anlægget senere. Ja, det var så tre plader, men fuck nu det.

Den bedste plade på vej til arbejde
Når jeg kører på arbejde er klokken som regel kvart i fem om morgenen, og når der er helt øde og (indtil for nylig) meget mørkt er det rart med nogle stemmer i stedet for musik. Derfor står den som regel på P1 (og jeg bakker lidt på piben mens jeg skriver det), men det er ikke altid man kan holde Ret og pligt ud, så det sker at der er musik i ørerne. Det er som regel hele min dims' bibliotek på 500+ numre der kører på shuffle, men det skal helst være noget med gang i og nogle aggressioner så man ikke går helt i stå på cyklen. Og der er Placebos album af samme navn helt perfekt.

Den bedste nede i kulkælderen-plade
Denne her er svær. Men det er jo noget med at have ondt af sig selv og længes efter dengang tingene var bedre, og der er især det tidlige Love Shop et rigtig godt bud. Både 90/91 og DK er fine til formålet, men jeg tror jeg ville vælge Billeder af verden der har den samme blanding af bittersød melankoli og optimisme, men som samtidig rummer en kant af noget mørkere i både tekst og musik.
tirsdag, 16. maj 2006
b?rn der plager

I dagens udgave af hvad der med lidt god vilje kan kaldes avisen BT kan man l?se at b?rn der bliver p?virket af reklamer og plager, plager, plager deres for?ldre er et stort problem for mange. BTs r?d er at man bare skal sige nej, men det virkede ikke for Nancy Reagan, s? det virker sgu nok heller ikke for danske for?ldre. N?h, jeg tror at det handler om at skabe en noget for noget-?konomi derhjemme. Hvis din s?n vil have en mp3-afspiller, s? skal du have hans playstation. Eller hans ene arm. S? skal han sgu nok stoppe med at plage.

En anden l?sning er, tror jeg, at plage igen. Samme artikel fort?ller at teenagere har mellem 1400 og 2900 kroner om m?neden til forbrug ? s? mangler det da bare at de giver et par flasker r?dvin eller udbetalingen p? en ny Ford Mondeo.
mandag, 15. maj 2006
?ldre

Flere aviser skriver i dag at mange ?ldre ikke f?r den mad de har brug for og derfor er underern?rede. De skal nemlig have fed mad med masser af proteiner og ikke s?dan noget sundt salathall?j. Er l?sningen ikke bare at fodre dem med nogle af de overv?gtige b?rn som vi har s? mange af i Danmark? Det er da fed kost. Og s? slipper vi ligesom af med to problemer p? en gang.

Et andet problem er ?benbart at maden de ?ldre f?r gennem kommunale madordninger er meget dyr. Alt for dyr, faktisk, til dem der kun lever af deres folkepension. Der kan jeg ogs? lige springe til med en l?sning: man skal da bare g?re det gr? guld til gangbar valuta. S?dan! S? k?rer comedy-bussen!
torsdag, 11. maj 2006
noget om Jylland

Over påsken opholdt jeg mig i en forstad til Århus og der faldt jeg over følgende billede som siger en del om jydernes totale mangel på sans for realiter eller eventuelt deres storhedsvanvid. For hvis man nu ledte lidt, mon så ikke man kunne finde en haveshop der var lidt mere favoritagtig end bare end container?

mandag, 8. maj 2006
det er vel meget naturligt

Flere medier skriver i dag at de danske gravide er dem i Europa som drikker mest. (Alts? blandt de gravide, lokalpolitikere i Nordsj?lland og b?nk-hangers drikker stadig mere.) Og det kan jo ikke undre. For i mange tilf?lde spiller alkohol jo en vigtig rolle i det der f?rer til graviditeten, og s? er det vel meget naturligt at forts?tte.
onsdag, 3. maj 2006
det bliver aldrig en rigtig joke X

I dag kl. 12 blev sirerne afpr?vet rundt omkring i landet og Beredskabsstyrelsen havde p? forh?nd advaret folk der bor t?t p? en sirene om at de burde b?re h?rev?rn. Taget i betragtning at afpr?vningen ?benbart kan give h?reskader, virker det s? ikke dumt at et af signalerne de afpr?vede var "faren er forbi"? [bragga-da-tisj]
tirsdag, 25. april 2006
det forklarer alt

Aviserne har i dag en nyhed om at ubehandlet pollenallergi kan g?re det sv?rt for kvinder at blive seksuelt opstemte og f? orgasme. Og det forklarer jo en del om mine oplevelser med det der sex. S? m?ske skulle jeg overveje at ringe rundt til dem jeg har v?ret sammen med og fort?lle dem at de nok er allergikere.
tirsdag, 18. april 2006
thank you, Politikens kantine

Radio 100 bruger Politikens kantine, og i den har man to gange om ugen - nemlig mandag og fredag - servering i stedet for buffet. Det vil sige at man kan v?lge mellem to retter som personalet s? ?ser op p? ens tallerken til b?de min og min kollega Jesper Juhls ubetingede begejstring. Men i dag - f?rste dag efter fridagene - kunne vi alts? se frem til selv at skulle v?lge fra buffeten og h?lde op, og det er bare ikke helt det samme. Men se s? hvad der skete! Da det er f?rste dag efter p?sken talte tirsdagen som en mandag, og det bet?d at der stod hakkeb?ffer med pommes frites og sauce bernaise p? menuen! S? bliver det ikke meget bedre.
om rollespillere

I p?sken var jeg i ?rhus for at spille rollespil p? kongressen Fastaval. M?ngden af n?rder (mig selv medregnet) er overv?ldende og til tider lidt skr?mmende. Men der er ogs? et ?ltelt, og det er vi mange der er glade for. Og l?rdag nat kunne man s? observere hele flokken af dysfunktionelle, semi-goth, rolleg?glere med deres m?rkelige sk?g og sjove hatte synge med p? Queens We are the champions og dermed p? linien: "no time for loosers." Det er fandme stor ironi.
tirsdag, 11. april 2006
nyt om mig

Jeg går for tiden og laver materiale til showet Dø af grin som jeg - sammen med Henrik Løjmand, Steen Nielsen og Steen Molzen - skal på turné med til juni. Det går godt med at få skrevet, men desværre er det ikke alt som virker på en scene, så det er nok meget godt der stadig er lang tid til juni. Ellers går tiden med at pusle med dette års Comedy Canal Tour. Der bliver noget af det man kender fra sidste år, men også en del nyt, så selvom man har været med tidligere er der al mulig grund til at købe billet igen. Vi starter 30/6, men mere info følger naturligvis.

Og så stryger jeg i morgen mod rollespilskongressen Fastaval i Århus. Det bliver noget med øl og rollespil, og desuden skal jeg skrive en lille klumme til kongressens blad (med titlen: Brynnums bitre) og agere konferencier til den afsluttende banket. Det bliver spas. Jeg ved ikke om der er net i Jylland, så det er ikke sikkert der bliver opdateret så meget. Men for det ikke skal være kedeligt det hele har jeg i mellemtiden fundet en lille artikel jeg skrev til et gammelt Chili frem. Så kan man jo muntre sig med den. .
Samleje - sådan!

1. Sørg for at du og din partner befinder jer på et fast underlag og i private omgivelser. Husk at samleje kun må initieres såfremt begge parter gør det af egen fri vilje.
2. Afklæd jer - eventuelt kun lokalt omkring kønsdelene.
3. Forbered såvel de mandlige som kvindelige kønsorganer på samlejet - det sidste er en vigtig detalje der ofte glemmes af overivrige teenagere. Det handler grundlæggende om at få blod til at strømme til svulmelegemer og derfor anbefales friktion.
4. Når svulmelegemerne er godt blodfyldte - i penis' tilfælde vil det tydeligt kunne ses i form af en erektion - kan samlejet begynde. Undersøg dog først om der er smørelse nok i vagina. Hvis ikke kan I overveje at stimulere vagina yderligere - for eksempel manuelt eller oralt.
5. Indfør herefter langsomt penis i vagina. Det anbefales som udgangspunkt at kvinden ligger på ryggen til at begynde med, men det er ikke et krav. Hvis I har problemer bør i overveje at gentage punkt 3 og 4.
6. Bevæg herefter penis rytmisk ind og ud af vagina for at opnå maksimal tilfredsstillelse. Husk ikke at have for høje forventninger og bemærk at alle samlejer foregår på egen risiko. Rigtig god fornøjelse!
fredag, 7. april 2006
f?devareskandalen

Ikke overraskende har DF valgt ikke at v?lte Lars Barfoed. I stedet vil de have ham sat under administration, hvilket kort fortalt g?r ud p? at han en gang om m?neden cirka skal over til Thor Pedersen og st? skoleret. Men hvordan forventer de at en minister der har problemer med noget s? simpelt som at t?lle antallet af f?devarekontroller kan gennemskue hvor Thor Pedersen bor? Jeg mener, det kan han jo ikke en gang selv.
t?rkl?der

Organisationen Kvinder for frihed er ikke s? begejstrede for sammenblandingen af tv-v?rter og t?rkl?der. Det kan jeg godt forst?, jeg er ogs? lidt tr?t af Ulla Terkelsen.
mandag, 3. april 2006
telefon fra Satan

I f?lge Ekstra Bladet i dag er mange indere bange for at tage telefonen hvis de bliver ringet op fra et nummer med 11 til 14 cifre. Ikke fordi det i sig selv er et skr?mmende langt nummer at skulle huske, men fordi rygtet siger det er fra dj?velen og at opkaldet vil f? telefonen til at eksplodere. Og det er jo det dummeste. Enhver kan da regne ud at dj?velen har enten 13 eller 666 cifre i sit nummer. Og hvorfor kan man i det hele taget se hans nummer? Er Satan ikke n?rmest ham der har opfundet skjult nummer? For ellers er det jo lidt sv?rt at friste folk. Man starter m?ske med: "Goddag, det er hr. ... ?h ... slange - kan jeg friste med et dejligt ?ble. Det er ?kologisk. Fra Aarstiderne." Men s? er det jo lidt ?rgerligt n?r den man ringer til bare kan svare: "come on, jeg kan jo se at du ringer fra Helvede."

Man mist?nker i ?vrigt et firma der laver antivirusprogrammer for at st? bag rygtet, og det synes jeg er et firma med storhedsvanvid. I hvert fald hvis de reklamerer med at deres nye program virker mod 200.000 kendte vira - og Satan. Men jeg ville ikke tro p? det, for en firewall er da det sidste der nytter mod dj?velen.
tirsdag, 28. marts 2006
det er jo helt fjollet

Pia Kj?rsgaard har set at man i Holland har endnu strengere regler for indvandring end i Danmark s? det vil hun selvf?lgelig lave om p?. I Holland skal man blandt andet best? en pr?ve i hollandsk sprog og kultur for at kunne indvandre fra et tredjeverdensland, og det siger Pia hun er overvejende positiv over for.

Men er det ikke lidt dumt, sp?rger jeg s?, at man skal best? en pr?ve i hollandsk for at komme til Danmark?
fredag, 24. marts 2006
hykleri?

Endnu en dansk soldat er d?d i Irak, dr?bt af en vejsidebombe. I den forbindelse siger landsfaderen til flere medier at han ford?mmer angrebet og kalder det en "afskyelig, ussel og fej terrorhandling." Men hvordan kan det v?re en terrorhandling n?r man angriber bes?ttelsesmagtens soldater under en patrulje? Hvordan kan man ford?mme at fjenden angriber en under en krig? Og hvad er det helt pr?cist der g?r vejsidebomber mere feje eller usle end for eksempel at smide med napalm og fosfor fra en flyver som vores allierede, USA, g?r det?

Til sammenligning har invasionen indtil videre kostet livet for 33773 civile irakere i f?lge siden iraqbodycount.net. Men det er ?benbart ikke noget Statsministeren f?ler n?dvendigt at ford?mme.
onsdag, 22. marts 2006
l?nge siden

Hov, s? s? man lige at det var et stykke tid siden jeg har opdateret. Det beklager jeg meget, men en af grundene har v?ret at jeg har befundet mig i noget s? usexet som et af Dansk Folkeferies huse i Gilleleje for at skrive p? mit s?t til sommerens klubtour. Min del af showet kommer blandt andet til at handle en del om b?rnelege, og jeg kan med det samme r?be at f?lgende "joke" ikke kommer med: Er det ikke er en ret d?rlig kombo at sparke rundt med hinkesten i n?rheden af hinkeruder? [bragga-da-tisj]
fr?kke, fr?kke ko

I HTs busser h?nger der for tiden en reklame for Ben og Jerry-is. En del af reklamen er en maskot-ko som sp?rger: "Skal vi f?lges hjem?" Og det jeg skal h?re er: er jeg den eneste der tror at den ko l?gger an p? mig?

mandag, 13. marts 2006
ham der Anders

Det er sv?rt at v?re komiker i et land som ledes af Anders Fogh Rasmussen fordi han mere ansporer til arrighed end noget andet. Senest har han svaret p? kritikken fra det anerkendte ugeskrift Die Zeit om at Danmark har en fremmedfjendsk debattone og udl?ndingelov med sit s?dvanlige: "den kritik afviser jeg fuldst?ndig," hvilket jo lidt svarer til at r?be "hvad med dig selv!" hver gang man bliver kritiseret. Han siger ogs? at Danmarks udl?ndingepolitik og debattonen kopieres i resten af Europa, men det er jo ikke et bevis for den ikke er fremmedfjendtlig. Det betyder bare der er skruppell?se stemmefiskere i andre lande ogs?.

Men det bedste er at han uden at komme med eksempler siger til Politiken at "du ser ogs? andre billeder af Danmark." For hvilke billeder t?nker han p? der? Nogle han tog i sin ferie? Hele samlingen af motiver fra Skagensmalernes h?nd? Et fantasibillede af et anno 1864-Danmarks som Pia K. og hendes lakajer har prentet p? nethinden? Jeg ved det ikke, men det g?r han ?benbart heller ikke selv, den tumpe.
det bliver aldrig en rigtig joke IX

Jeg havde en n?rd?dsoplevelse for nylig. Eller, helt pr?cist havde jeg min f?rste k?retime og var ved at sl? en cyklist ihjel.

Søndag, 5. marts 2006
et overflødigt skilt

Nogle toiletter har ikke direkte adgang til kloaksystemet, og derfor er der et lille rør der pumper ens efterladenskaber ud i kloakken via en kværn som så at sige findeler det hele. På de toiletter findes følgende skilt som jeg finder en smule overflødigt.

For kan vi ikke blive enige om at hvis man lige har siddet på et offentligt toilet og junket sig i armen, så er man jo nok ikke lige typen der tænker: "jeg finder sgu lige en skraldespand til denne her kanyle"?
fredag, 24. februar 2006
sandheden om 1945

Det er en popul?r teori at nazisterne - da de kunne se at krigen var tabt - s?gte til Argentina hvor de siden har gemt sig. Det passer ikke, har jeg fundet ud af. De tog til Danmark hvor de har v?ret med til at udvikle teoripr?ven til k?rekort.

Ja, jeg er begyndt at tage k?rekort s? jeg kan blive rigtigt voksen, og nej, jeg har aldrig v?ret ude for noget lignende. Systemet er jo s? rigidt og selve terminologien s? besv?rlig at hardcore humaniora-teoretikere ville blive gr?nne af misundelse. For eksempel var jeg ude for et billede hvor man k?rer ud af en by og dermed normalt burde h?ve farten. Men lidt l?ngere fremme kan man se en jernbaneoversk?ring og derfor burde det jo sige sig selv at man ikke bare brager s?mmet i bund. Og p? samme m?de er det ogs? rimelig ?benlyst at man skal v?re s?rligt opm?rksom p? lige netop jernbaneoversk?ringen. Men n?r man skal svare p? om man er s?rligt opm?rksom p? vejens forl?b eller p? vejens omgivelser er det s? at dem der har formuleret reglerne for pr?ven afsl?rer sig som regelliderlige fascister. For hvorfor er det vigtigt om man ved at en jernbaneoversk?ring h?rer under kategorien "vejens omgivelser" eller "vejens forl?b"? Det har jo ingen betydning for om man kan k?re bil, ligesom det heller ikke er vigtigt at man kan redeg?re for hvilken form for tegn et givent vejskilt er i f?lge Peirce hvis bare man kan afkode det, for helvede.

Men ellers g?r det fint. Jeg havde min f?rste rigtige k?retime i g?r og jeg slog ingen ihjel, k?rte ikke ind i noget, gik kun i st? een gang og fandt i det hele taget kun arrangementet svagt angstprovokerende.
torsdag, 23. februar 2006
til dig der overvejer at k?be en af de der t?rtelignende spinatting fra 7-eleven

Lad v?re!
mandag, 20. februar 2006
overspringshandlinger

Papirudgaven af Politiken meddeler i dag at flere og flere is?r studerende laver overspringshandlinger n?r de skal klare en opgave. Og det skriver jeg noget sjovt om lige om lidt. Jeg skal bare lige drikke kaffe. Og tjekke mail. Og m?ske ogs? til frokost. Jeg skal nok g?re det, det lover jeg. Jeg skal bare lige ...
fredag, 17. februar 2006
et godt r?d, Shania Twain

"Don't get me wrong, yeah I think you're alright
But that won't keep me warm in the middle of the night

Det synger alts? Shania Twain og s? bliver jeg jo n?dt til at foresl?: hvad med en ny og bedre dyne, Shania, n?r du nu fryser s?dan?
onsdag, 15. februar 2006
det vil jeg helst være fri for

Jeg så en lastvogn fra et firma der tilbød "landsdækkende affaldsløsninger". Jeg håber ikke de har en fiskemelsfabrik som kunde, for hvis først der er fiskeaffald ud over hele landet kommer lugten jo aldrig af.
søndag, 12. februar 2006
foruroligende email

En ting er når min indbakke er fyldt med gode ideer til hvordan jeg nemt og billigt får en større penis eller mails der lokker med masser af porno og viagra. Men jeg synes det er blevet lidt for meget her på det sidste hvor jeg har fået en del mails der i følge emneoverskriften lover mig de ældste og hotteste kvinder indenfor porno. Det jeg gerne vil vide er, hvem har sladret?
mandag, 6. februar 2006
helt tæt på

Mit arbejde har ikke nogen kantine. Derfor går vi normalt over og spiser i Politikens kantine som ligger lige på den anden side af gaden. Men ikke i dag. Døren var låst, der sad en vagt og receptionisten sagde at vi ikke kunne komme ind. I første omgang forstod jeg ikke helt hvad Politiken var så bange for, men så gik det op for mig at selv samme avis jo har slået pjalterne sammen med Morgenfascisten. Og pludselig kunne man mærke konsekvenserne af de famøse tegninger på egen krop. Og det er bare som om konflikten bliver mere reel når den kommer helt tæt på. Ja ja, i Mellemøsten brænder ambassader og menneskemasser hærger i gaderne, men i dag kunne jeg ikke få min frokost! Hvor vildt er det ikke.

Okay, ikke så vildt, faktisk. Det krævede kun et par opringninger før jeg kunne gå ind og spise paprikagryde, men et kort øjeblik havde jeg lyst til at tegne små skæggede mænd på alle blanke overflader i Politikens forhal. For de kan brænde vores flag og trampe på billeder af vores Statsminister (det sidste vil jeg egentlig gerne selv være med til), men ingen skal "mess'e" med min frokost. [/ironi]
søndag, 5. februar 2006
de der tegninger

De sidste dage har jeg ikke været så aktiv her på siden og det skyldes blandt andet min komikerkollega Michael Schøtt. Han har nemlig skrevet noget om de der famøse tegninger på sin i øvrigt funklende ny hjemmeside og det har jeg så brugt utroligt meget af min tid på at kommentere. Og da mine argumenter er knivskarpe kan jeg kun anbefale at surfe ind på siden og læse det. Ligesom jeg i øvrigt kan anbefale at kigge på siden sådan generelt.
fredag, 3. februar 2006
puha - travlt

Der er meget at se til for tiden. Blandt andet skal jeg i n?ste uge ud og lave de f?rste optagelser til hvad der m?ske bliver en dokumentarfilm med titlen "Alle de tomme ord". Mere om det efterh?nden som det skrider frem.

Og s? begynder jeg s? sm?t at smide nye ting p? siden her. Jeg er ved at scanne forskellige spil jeg i tidens l?b har lavet til Chili, og under artikler kan du lige nu finde en test fra januarnummeret af samme blad der afsl?rer pr?cis hvor luset 2005 har v?ret for dig. Den artikel markerer i ?vrigt mit farvel med Chili efter over 8 ?r. Det er vemodigt, men jeg vil med j?vne mellemrum uploade highlights her til siden. S? nu skal jeg bare have ?ndret introteksten her til h?jre p? siden. Gad vide hvordan man g?r det ..?
mandag, 30. januar 2006
det bliver aldrig en rigtig joke IIX

Man h?rer tit for?ldre begejstret fort?lle om deres barn at "nu er han begyndt at g?!" N?, og hvad s?. Det kan jeg da ogs?. Jeg kunne forst? begejstringen hvis krapylet kunne noget sv?rt som f.eks. at spille violin, forklare relativitetsteroien eller spise med kniv og gaffel. Men at g?, helt ?rligt?
mandag, 23. januar 2006
de f?rste k?rester

P? min arbejdsplads h?rer vi ikke overraskende en del Radio 100 og det betyder blandt andet at jeg har h?rt TV2s ellers udm?rkede nummer De f?rste k?rester p? m?nen v?sentligt flere gange end jeg har brug for. S? nu bliver jeg n?dt til at sp?rge, Steffen Brandt, hvem er disse k?rester? Eller sagt p? en anden m?de: antyder du at Buzz Aldring og Neil Armstrong var topgay? Ja, jeg sp?rger bare.
cykel-haiku

Ved aftenstid koldt

Kn?kker n?gle i l?s. Pis!

Hader cykel nu
pokerdillen

Jeg forst?r ikke hvorfor tv-programmer med folk der spiller poker er s? skide popul?rt. For der foreg?r vel ikke rigtig noget rundt om et pokerbord som ikke foreg?r i bridge-klubben eller til en gennemsnitlig bankoaften i forsamlingshuset. Der er selvf?lgelig flere penge p? spil, men omvendt er der alene p? grund af alderen st?rre chance for at deltagerne d?r under en runde banko end i moderne poker.
fredag, 13. januar 2006
fesen, fesen sketch

I anledning af de talrige bombealarmer der rammer landet for tiden kommer her en ubeskriveligt fesen sketch. Og husk: hvis du vil optr?de med den, s? er det p? eget ansvar.

Politimand: Pass?r gaden! Pass?r gaden!

Mand: Undskyld, jeg skal alts? ind her p? ... ?h ... den der Maxim Bar.

Politimand: Det kan desv?rre ikke lade sig g?re - vi har f?et en bombetrussel mod stedet.

Mand: En bombe? P? en stripklub?

Politimand: Netop. Der var en mand der ringede og sagde der var en rigtig sexbombe derinde. [bragga-da-tisj]
torsdag, 12. januar 2006
k?re ...

K?re dig som i fredags k?rte i linie c mod Klampenborg med afgang fra Valby station omkring kl. 21.00.

Hvis du p? din f?rd lagde m?rke til en mand der stod og urinerede langs banen, s? beklager jeg meget at du skulle uds?ttes for den slags - ikke mindst fordi det var koldt og der derfor ikke var s? meget at kigge p?. Jeg vil dog sige til mit forsvar at jeg havde drukket to store fad?l og at kulde som bekendt ogs? virker vanddrivende, men det skal ikke v?re en undskyldning. Jeg kan godt se, retrospektivt, at jeg burde have forudset problemet og benyttet toiletfaciliteterne p? caf?en hvor n?vnte fad?l blev indtaget, men jeg var overmodig og det m?tte du s? ?benbart betale prisen for. Undskyld.
lørdag, 7. januar 2006
et link

Jeg har fundet en side som er helt utroligt morsom på sådan en meget ... øh ... nuttet måde. Og ja, jeg er klar over det er med min egen mandighed som gidsel at jeg nu videregiver det. Men fuck nu det, here goes: cuteoverload.com - der må nåååh'es.
onsdag, 4. januar 2006
r?g p? film

I Politiken kunne man forleden l?se om en unders?gelse der viser at hvis unge, letp?virkelige mennesker ser folk ryge p? film, s? begynder de ogs? selv p? den slags. Det f?r b?rne- og ungel?ge Vibeke Manniche til at ?nske et forbud mod r?g p? film eller i hvert fald en form for m?rkning s? for?ldre kan v?lge film fra hvori der ryges. Men s? bliver jeg jo n?dt til at sp?rge: hvis nu man som for?lder ikke har autoritet nok til at holde sine b?rn fra at ryge, hvordan forventer hun s? at man kan forhindre dem i at se disse farlige, farlige film?
mandag, 2. januar 2006
v?r velkommen ...

Til trods for at jeg er v?sentligt ?ldre end 26 ?r indeni (f.eks. er den seneste tilf?jelse til min garderobe et par ternede kameluldst?fler), s? har jeg altid haft en sund aversion mod forstadslivet. Den blotte tanke om b?rn, hund, ligusterh?k og en fiks familiebil giver mig stort set altid svedige h?ndflader, men ikke n?r det er nyt?rsaften. For n?r ?ret rinder ud og butikkerne bugner af krudt begynder jeg at l?nges mod forst?derne.

S? ville jeg g? i dagene op til nyt?r og konkurrere venskabeligt med naboen om hvem der har fundet den st?rste raket. Ikke direkte, selvf?lgelig. Det ville v?re noget med lige at lokke ham med ud i garagen for at sparke til et par bild?k og drikke en d?se?l f?r jeg n?rmest tilf?ldigt viser ham den monsterraket jeg lige har k?bt. Et par dage senere er det s? ham der inviterer mig ud i hans garage hvor der pudsigt nok st?r en endnu st?rre raket og s? videre. Og til sidst bliver det klart at konkurrencen kun kan vindes ved snyd. S? jeg indr?mmer mit nederlag for i al hemmelighed at g? ud og k?be den st?rste raket man kan f? for penge som jeg s? kan hive frem nyt?rsaften n?r min nabo triumferer.

Men selve aftenen gl?der jeg mig naturligvis ogs? til og det er her b?rnene kommer ind i billedet. For s? snart maden er spist st?r nabo og jeg ude p? vejen og liner det helt store batteri op for vores b?rn som selvf?lgelig ih'er og ?h'er p? livet l?s. Og m?ske tager det lidt overh?nd s? vi stadig st?r der i krudtr?gen l?nge efter b?rnene er faldet omkuld af tr?thed og vores koner fortrukket til d?r?bningen hvor de st?r med hver deres glas champagne og ryster p? hovedet af os.

Men resten af ?ret s? siger det der forstadspjat mig ikke rigtig noget. Jeg er sluppet v?k og har ikke travlt med at komme tilbage igen.

lørdag, 24. december 2005

en moderne Peters jul

Klassikeren over dem alle når det gælder jul er J. Krohns berømte Peters jul - bogen der blandt andet er skyld i hele ideen om at det skal være en hvid jul. Du kan se den originale på denne her side, men du vil hurtigt finde ud af at den slet ikke er tidssvarende længere. Faren kan have gaverne i sine lommer, de får besøg af en fattig dreng - Rasmus - og Peter glæder sig til at få en strikket gave for himlens skyld. Så for god ordens skyld har jeg lavet en ny, forkortet udgave som bedre fanger den moderne juleånd.

Peters jul - den moderne version

Før julen
Jeg glæder mig i denne tid
nu falder julesneen hvid
eller, måske det juleregner
Min far hver dag i byen går
Og hvis jeg ingen gaver får
Så kan I tro jeg flejner.

Og på hans bord forleden dag
jeg så et yndigt lille flag
Og det jeg ikke glemmer
Men i hans næse med en saks
Klipper jeg og det er straks
Hvis han ikke andre gaver gemmer

Og mor hun har brunkager bagt
Jeg ved det jeg har selv dem smagt
Og de var ganske hårde
En af mine tænder knak
Så mor skal have "tusind tak"
jeg fælded nok en tåre

På juleindkøb
Foran butikken en hjemløs står
Og han er lidt i vejen når
Jeg skal købe gaver
Han står der med sin pisavis
Jeg synes det er noget grís
Jeg ved ikke hvad han laver

Hvorfor har vi alt det hyr
Med ham som er et dovent dyr
og tror han alt skal have
Næh, fik han blot et or'nligt job
Så sku’ I se så gik det nok
Men han vil jo intet lave

Jeg selv en x-box ønsker mig
og bliver olm får jeg den ej
så skal I se mig råbe
Ja, sidste år der blev jeg sur
For da det end'lig blev min tur
Jeg fik en badekåbe

Juleaften
Nu er julen jo så småt forbi
Og jeg glæder mig en del fordi
Vi har ædt os tykke
Og fordi jeg gaver fik
Og gæsterne igen de gik
Uden alt for meget hygge

Med de ord jeg siger glæd’lig jul
Håber I får godt med sul
ned i jeres maver
For det er hvad julen handler om
At fylde op sin tykke vom
Og få en masse gaver.

Glædelig jul, alle sammen!

det bliver aldrig en rigtig joke VII

Jeg var i Tivoli forleden dag hvor de har noget der hedder det muntre køkken. Kort fortalt går det ud på at man smadrer en masse porcelæn, men det er sgudda ikke muntert. Jeg var i hvert fald lige ved at græde. For der manglede jo kun et ordentligt skænderi og en døddrukken julemand der sover på sofaen og så var det ligesom juleaften i min barndom.

fredag, 16. december 2005

det forklarer en del

Jeg har tidligere her på siden fortalt om vores kat Steffens forkærlighed for sort tyl, plasticblomster og garn - en forkærlighed som har gjort at vi længe har været i tvivl om hans seksualitet og mandighed. I dag var han så til dyrlægen for en gang for alle at gøre kål på hvad der måtte være af mandighed, og der fik vi forklaringen. Steffen har hele tiden været en hunkat og så er det jo undskyldt at han - undskyld, hun - for eksempel har været lige lovlig interesseret i husets blomster. Det giver selvfølgelig nogle problemer i forhold til kattens navn, men vi er jo frisindede mennesker her i huset så vi ser naturligvis ingen grund til at ændre på det. Ikke mindst fordi man så ville give indirekte støtte til alle numerologitosserne og så vil jeg jo hellere tygge på sølvpapir eller drikke morgenurin.

fredag, 9. december 2005

melodi grand prix

Melodierne der skal dyste om danmarks fineste musikpris d. 11. februar i Gigantium i Aalborg er blevet udvalgt. En af de grupper der ikke kom med var Brødrene Olsen der endnu en gang ville sammenligne kvinden med klassisk, dansk kogekunst i sangen Smuk som dyrlægens natmad. Søren Poppe fra Rollo og King er til gengæld med, men desværre ikke med sin oprindelige idé. Tanken var at genoplive Rollo og King, denne gang med sangen Jeg sætter et billed' op af dig med mit bor. Endelig kan jeg røbe at The Al-Qaedas desværre ikke kom i betragtning med deres genindspilning af Mabels Boom boom. De havde ellers - udtaler de selv - tænkt sig at lægge salen ned i helt bogstavelig forstand.

Krarup - en gal, gal mand

Regeringen og neo-fascisterne i Dansk Folkeparti mener man skal kunne tale dansk hvis man vil være dansk statsborger. Faktisk mener de det i så høj grad, at selv hvis man lider under svære traumer (f.eks. posttraumatisk stresssyndrom - PTSD) på grund af tortur og derfor har problemer med at lære nye ting, så er det bare ærgerligt. Søren Krarup, indfødsretsordfører for DF, synes det er helt i orden, for - siger han til Politiken - "vi sidder med 50 ansøgninger om dispensation hver uge, hvoraf 35-40 er fra folk, der ikke har kunnet klare at lære dansk, fordi de lider af PTSD - det er vi trætte af."

Hvor er det skønt med en politiker, en af dem der skal lede landet, så klart melder ud hvad han baserer sine beslutninger på. Og jeg kan da godt se, at hvis Søren er træt af at tage stilling til folk med traumer, så skal de da bare verfes ud med det vuns. Og så kan vi jo bare gisne om hvad det næste han vil af med bliver. Unge mennesker er et godt bud - de kan jo være temmelig trættende. Sovepiller bliver man også træt af, så de skal også afskaffes, og den dag Søren falder i søvn under den sene tv-avis, så lukker han sgu også den. Så kan pengene i stedet blive kanaliseret over i mere regeringstro medier som Berlingske, TV2 og BT. Men frem for alt tror jeg vi kan regne med at det snart skal være slut med at være længe oppe. For fy! hvor bliver man træt af det.

Og det er da i grunden sjovt så vigtigt det der dansk pludselig er blevet. Især taget i betragtning at dansk ikke var så populært blandt gode borgere i den periode af historien DF ofte forlanger man skal vide en masse om, nemlig reformationen. Der talte man sgu tysk eller fransk og dansk var noget man - populært sagt - talte til hunden.

Men lad mig da være den første til at støtte kravet om at Danmark kun skal være for dem der kan tale dansk. Eller, det jeg gerne vil er at udvise folk der bruger det forkert. Og her tænker jeg ikke på mørklødede folk som taler med accent, men dem som insisterer på ikke at sætte sammensatte ord sammen så stilladsarbejder bliver til stillads arbejder eller som tror en bjørnetjeneste er en stor tjeneste. Smid dem ud! Og det samme gælder dem som mener det er positivt at blive forfordelt eller som siger "på sigt" uden at angive om det er på kortere eller længere sigt. Dem ville det være dejligt at slippe af med. Men glæden ville være for intet at sammenligne med den jeg ville få ved at nive Søren Krarup hårdt i næsen eller træde på hans briller. For magen til forpulet klaphat skal man godt nok lede længe efter. Eller, man skulle i hvert fald gå over gangen til Pias kontor.

mandag, 5. december 2005

nu må julevanviddet stoppe

I blandt andet radiospots på min arbejdsplads kan man blive bekræftet i at julegaveræset er gået langt over stregen for almindelig anstændighed. Grunden til min bekymring er denne lille dims fra OBH. Som linket afslører er der tale om en chokoladesmelter til kun 149 kr. og lur mig om den ikke bliver årets hit. Men hvad fanden skal man med sådan en? Findes der mennesker der spiser så meget chokoladefondue at de har brug for en seperat køkkenmaskine kun til det? Og hvis der gør, skal vi så gætte på at de selvsamme mennesker er flittige bidragsydere til den fedmeepidimi der tales så meget om?

At der kører agressiv markedsføring for en helt igennem ubrugelig ting her op til jul beviser kun een ting: de fleste af os har alt hvad vi har brug, men vi skal da ha' noget alligevel, det skal vi da. Det eneste vi mangler er jo efterhånden plads til alt det lort vi får i julegave. Så derfor, hvis du er en af dem der har lyst til at give mig en julegave, så vid jeg ikke ønsker mig noget særligt. Hvis jeg - gud forbyde det - desperat står og mangler en chokoladekoger, så køber jeg lortet selv.

Næh, af dig vil jeg hellere have en bog du synes jeg skal læse, en cd du synes er rar at høre eller måske et par sokker du synes ville klæde mine fødder helt utrolig godt. Eller også kunne du investere i en flaske rødvin og fire øl vi kunne dele, eller måske to biografbilletter vi kan bruge sammen når vi er trætte af at æde flæsk og drikke snaps. Og hvis du synes det ikke er helt nok - hvis du synes du skal gøre dit til at forbruget i julemåneden slår nye rekorder - så giv nogle penge væk til en god sag. Må jeg for eksempel anbefale jordskælvsofrene i Pakistan - en katastrofe de danske medier var hurtige til at glemme fordi der jo ikke var nogle danske turister i landet. For eksempel kan du ringe på det her nummer: 90 56 53 00 og donere 100 kr. gennem Røde Kors - det er både mere nyttigt og mindre dyrt end en fucking chokoladekoger.

fredag, 2. december 2005

mig mig mig!

Hvis ovenstående julekalender slet ikke stiller din kalendersult er der hjælp at hente. Alle hverdage klokken lidt over otte sender Morgenhyrderne nemlig et afsnit af julekalenderen Jul til salg - et håndværkertilbud som jeg skriver. Det er med garanti spas og halløj. Men hvis vi nu antager at det bare er mig du ikke kan få nok af, så tror jeg da også nok jeg lige kan springe til undsætning der. I december måned har jeg nemlig rollen som hunden Carsten 69 i DRs børne-/ungdomsprogram Barracuda. Det er mandag til lørdag kl. 17 og det er med garanti sjovere end en alvorlig omgang influenza.

onsdag, 30. november 2005

problemløsning

Tony Blair er ude med et forslag om at når den engelske "energipark" skal fornys, så skal atomkraft være en del af løsningen. Den slags udleder nemlig ikke CO2 og det er godt hvis Storbritannien skal nå målene fra Kyoto-aftalen. Men sådan som jeg ser det er der endnu en bonus. Mere atomkraft øger nemlig risikoen for spredning af atomvåben. Flere atomvåben betyder større chancen for de bliver brugt hvilket igen kan lede til atomvinter. Og tror jeg vist nok det er slut med at plapre løs om den globale opvarmning.

lørdag, 26. november 2005

mens vi venter

Hvis du ikke rigtig ved hvad du skal lave mens du venter på det der juleaften, så har jeg da en idé. Du kan for eksempel dagligt kigge ind forbi siden her og følge med i min julekalender. Den blev oprindeligt skrevet til soundvenue.com og handler om jul, konspirationer, multinationale selskaber og frem for alt om punk. Vi starter den første december og et nyt afsnit bliver lagt på siden hver dag - det bliver spas og halløj.

fredag, 25. november 2005

det handler om tillid

Regeringsavisen Berlingske Tidende referer i dag en undersøgelse af hvilke brancher vi som forbrugere har tillid til og mener er gennemskuelige. Nogle af dem vi stoler på er åbenbart kørelærere. Kan det tænkes at det skyldes at kunderne hos de virkelig dårlige dårlige kørelærere aldrig når at klage inden de havner i en grøft?

Men forskellen i placering dækker måske også over hvor forskellige brancherne er. I den gode ende finder vi for eksempel bedemænd. Men eftersom de grundlæggende handler med kasser og huller så er det vel heller ikke så svært at gennemskue. Og i det hele taget er der vel heller ikke så meget at klage over. For det er vel de færreste bedemænd der, i stil med de mekanikere som er undersøgelsen bundskraber, bliver ved med at holde på liget for at genere timeløn og hele tiden udskyder begravelsen med undskyldninger om at der ”bare lige skal skiftes formaldehyd.”

I den anden ende finder vi branchen for receptpligtig medicin som jo også er tanden mere kompliceret. Bedemænd har så at sige en totalløsning hvor det har apotekere ikke haft siden iglerne gik af mode.

onsdag, 23. november 2005

mere om valget

I Ledøje-Smørum delen af det der bliver til Egedal kommune bor der en sur mand. Han hedder Ib Thyge Christensen og en fintælling af stemmerne fra i tirsdags har netop afsløret at han ikke alligevel får det sidste konservative mandat. Det han især er sur over er at kommunaldirektøren på eget initiativ har igangsat en uofficiel omtælling af stemmerne uden at orientere eller spørge valgbestyrelsen. Og jeg kan da godt se at det er noget fy, men måske går Ib Thyge lidt for langt når han til Ritzau siger at "Det jo er ren bananrepublik." Men det er jo forkert. Ren banarepublik ville være hvis kommunaldirektøren kun havde ladet et parti stille op, han havde fået sine egne folk til at tælle stemmerne og især hvis han havde rundet det hele af med at beordre nogen skudt. Så med andre ord er der ikke så meget bananrepublik over Ledøje-Smørum eller for den sags skyld noget andet sted i Danmark.

Og dog. For kan man ikke argumentere for at det er temmelig banarepublikagtigt hvis for eksempel en folkevalgt fuldstændig uhæmmet bruger skatteydernes penge ting som rødvin og dyre middage? Eller hvis nu en statsleder vildleder de andre folkevalgte for at starte en ulovlig angrebskrig? Eller hvis man af hensyn til en ikke nærmere defineret trussel arbejder på at overvåge borgerne og begrænse deres rettigheder ud fra devisen om at hvis du er uskyldig har du jo ikke noget at bekymre dig over? Ja, jeg spørger naturligvis bare.

tirsdag, 22. november 2005

reklame

På torsdag sker der ting og sager på Café Kong Pedersen på Frederiksberg. I selskab med Asmus Brandt, Morten Møller og Steen Nielsen giver jeg den nemlig gas med noget vi kalder Comedy Lab. Planen er at vi skal prøve os frem med nye måder at lave stand-up på og det bliver helt sikkert ikke kedeligt. Det er kl. 20:30 og eftersom prisen er den ringe sum af 40 kr. tør jeg godt anbefale at kigge forbi til sjov og halløj og gøgl. Altså ikke rigtig gøgl med mimere og andet skræmmende, men mere sådan impro-stand-up gøgl.

tirsdag, 15. november 2005

forbrugeroplysning

De seneste dage har pjecen Ekstra Bladet kørt artikelserier om hvor mange penge der er at spare på benzin hvis man bare gider køre lidt efter det. For eksempel kunne man i går se at der var op til 39 øres forskel i prisen på 95 oktan, og det lyder jo unægteligt af meget. Men som en særlig service til dig der læser min blog har jeg regnet lidt på det:

Den største prisforskel var mellem en tank i Nyborg hvor benzinen i weekenden kostede 8,45 kr. og en i Ringe hvor prisen var 8,06 kr. Hvis vi nu antager at din bil kan rumme 60 liter benzin og du har mulighed for at fylde den helt op, så taler vi om en total besparelse på hele 23 en halv. Hold da helt op. Og hvis vi så regner med at der er 25 kilometer fra Nyborg til Ringe (eller omkring 2 liter benzin hver vej) så er vi faktisk ude i at det vil koste dig en rund tier og en lille time at spare alle de mange penge. Men gå da for det hvis du absolut vil.

en forretningsidé

Tidligere på måneden blev der lanceret et mobilselskab rettet mod homoseksuelle - Gaymobile. De er en klart defineret målgruppe som tit har forholdsvis mange penge mellem hænderne fordi de slipper for at bruge dem på bleer og babymos. Men hvad med en gruppe som narkomaner? Heroin koster jo gerne flere tusind kroner grammet, så narkomaner har med andre ord umanerligt mange penge mellem hænderne. Det er da dem man skal gå efter - f.eks. med en Georg Jensen sølvske der allerede er bøjet. Og jeg har allerede et slogan som du endelig skal bruge hvis du vil lave noget direct marketing rettet mod narkomaner. Nemlig: "første gang er gratis."

Godt, ikke? Og du behøver ikke engang give mig procenter.

fredag, 4. november 2005

er det nu klogt?

I går var det præcis et år siden en fyrværkerifabrik i Seest gik op i brand og tog store dele af Seest med sig. Det blev mindet af borgerne med gospelsang, gudstjeneste og et fakkeloptog. Og så bliver jeg nødt til at spørge: er ting der brænder det borgerne i Seest har brug for at blive konfronteret med? Og burde de i det hele taget ikke holde sig lidt fra netop ild?

tirsdag, 1. november 2005

mere om det der sex

På Ekstra Bladets hjemmeside kan man i dag blandt andet læse nyheden om at kvinder der ikke tænker har bedre sex. Undersøgelser af kvinders hjerne mens de havde sex viser åbenbart at de kvinder som fik orgasme, havde koblet den del af hjernen fra der styrer hukommelsen. Spørgsmålet er naturligvis, om der i virkeligheden kan være tale om det modsatte? Altså at kvinderne får orgasme og derfor kobler hukommelsen fra. Det kan være det er derfor nogle kvinder mener de ikke kommer – de glemmer det simpelthen. Og så behøver jeg vel næppe at nævne at hele den artikel er et stort argument for at det er okay at give kvinder rohypnol og have sex med dem, vel? For der kan man da være helt sikker på at hun ikke tænker ret meget.

bekymret for katten

På en lidt anden note kan jeg nævne at jeg stadig er en anelse bekymret for vores kat Steffens maskulinitet. Det er jo altid lidt svært at se en killings køn, og jeg begynder at tro at Stefanie havde været et bedre navn. For som det kan ses på billedet nedenfor, så er hans favoritlegetøj for tiden blandt andet en plastikrose. En lyserød plastikrose.

Læg dertil en forkærlighed for tyl og garn og et bekymrende mønster tegner sig. Mon Carl Mar laver kurser for kæledyr?

fredag, 28. oktober 2005

håndværkersex

Sex-eksperten Joan Ørting har en sexbrevkasse og en sexklumme i Ekstra Bladet om fredagen. I dag handler det blandt andet om at håndværkere er skidegode i sengen. Hvorfor? tænker jeg. Hvad er det lige der gør håndværkere så gode til det der sex? Er det fordi sex i Joan Ørtings verden minder meget om at fuldspatle? Eller er det simpelthen fordi håndværkere typisk kan bruge flere dage på noget der burde kunne klares på ti minutter?

[Indsæt selv halvfesen trommehvirvel]

torsdag, 27. oktober 2005

det bliver aldrig en rigtig joke VI

Man ser nogle gange butikker reklamere med at et eller andet tilbud er et rent "røverkøb". Men er det ikke lidt forkert? Jeg mener, røvere er jo ikke ligefrem kendte for at købe ting, vel? Vel?

det bliver aldrig en rigtig joke VII

Der har i tv kørt en lang kampagne mod dansebjørne. Det er selvfølgelig rigtigt at bjørne ikke skal tvinges til at danse, men jeg synes det er forkert kun at fokusere på bjørne. Hvad med de tusinder af mænd som hver weekend tvinges ud på dansegulvet i håb om at imponere et eller andet damebarn? Det er da også synd for os.

fredag, 21. oktober 2005

en slags boganmeldelse

Jeg har af uransagelige årsager fået fingre i en bog af Maren Uthaug som jeg nu vil anmelde. Den hedder "Ja, jeg er præmenstruel, hvad er din undskyldning for at være idiot?" og bærer undertitlen "og andre hurtige replikker til at fyre i hovedet på dem, der går dig på nerverne." Det er en kort bog, så det bliver en kort anmeldelse. Det er også en værre lortebog, så det bliver også ... Anyways:

Hele bogen består af nogle meget udførlige set-ups som Maren Uthaug så leverer et rapt svar på. Emnerne er for eksempel "rappe replikker til slibrige mænd" og "perfekte modsvar til dårlige scorereplikker." Også ord som "effektive", "kvikke" og "præcise" indgår i overskrifterne, men det er som vi skal se nok at skyde lidt over målet. Men nu til indholdet som er i en klasse helt for sig selv.

Fælles er at set-up'et til replikken som sagt er meget udførligt. For eksempel vil jeg vove at påstå at det er forholdsvis sjældent du "opdager du har haft en bussemand på kinden, uden at den, du sidder overfor, har sagt noget om det." Men hvis du gør det en dag, så skal du bare tørre den af i håret på vedkommende og sige: "Du har åbenbart ikke noget imod at have sådan en her siddende, så værsgo." Og så siger man at kvinder ikke kan være sjove? Ja, jeg forstår det ikke.

En anden af mine favoritter findes under afsnittet om scorereplikker. Her har Maren blandt andet et rapt svar på rede hånd hvis han siger: "vil du med hjem og sluge børn?" Og der bliver jeg nødt til at spørge: hvis en mand siger det, har man så brug for en rap replik?

I kolofonen kan man læse at Maren Uthaug siger "tak til Mette Heeno og Lone Tveder for at være sjove, når jeg ikke er det." Og ja, det vil åbenbart sige hele tiden. Bogen er udgivet af kvindeforlaget Pretty Ink og koster kun 99 kr. Må jeg anbefale at bruge dem på noget bedre hvilket skulle give dig ret frie hænder.

onsdag, 19. oktober 2005

breaking news!

Flere aviser bringer i dag historien om at norsk forskning viser at børn i større og større grad forsøger at opføre og klæde sig som teenagere. Hold da op for en nyhed. Jeg venter i spænding på de undersøgelser fra samme forskerhold som viser at ældre generelt synes verden var bedre i gamle dage, at børn ikke kan lide rosenkål og ikke mindst smash-nyheden om at mænd godt kan lide bryster.

mandag, 17. oktober 2005

nyt for alle

Jeg skal skynde mig at beklage manglen på aktivitet på denne side det sidste stykke tid. Jeg er blandt andet startet på et fast arbejde som comedy writer for Morgenhyrderne og skal derfor vænne mig til at a) møde kl. 5 om morgenen og b) til at der ikke er så meget tid længere til ligegyldigt pjat. Men der er stadig tid til at optræde og det gjorde jeg blandt andet i torsdags i Smilets By. Det var sammen med min underviser og specialevejleder fra Teatervidenskab der skulle foredrage om stand-up, så skulle jeg optræde og samtidig forklare lidt om den måde stand-up virker på og til sidst var der debat.

Det var sjovt, det var til tider stærkt akademisk og så var det fantastisk at jeg helt legalt kunne citere fra mine komikerkollegaer - det var jo alt sammen for at give gode eksempler. Og sjovt var det også at det første spørgsmål under debatten var: hvorfor er der ikke så mange sjove kvinder?

Og nåja, så må jeg måske også hellere - i sandhedens interesse - røbe at meget af min tid går med at se Buffy. Jeg har, som trofaste læsere ved, læst de fleste afsnit på manusform, men fast arbejde betyder at der er penge til at købe dvd-udgaven og jeg kan simpelthen ikke anbefale det nok. Om det samme gælder for de to forskellige Buffy-brætspil jeg har købt på Ebay ved jeg ikke, men lige så snart jeg får prøvet dem skal jeg nok røbe det.

mandag, 10. oktober 2005

det er de fremmedes skyld

I følge en artikel på Politiken.dk skylder udenlandske diplomater millioner i ubetalte parkeringsbøder. Gennem tiden er fremmede i Danmark ellers blevet beskyldt for snart sagt hvad som helst (de stjæler som bekendt vores arbejde og vores piger samtidig med de ikke laver en skid og får kærester herop hjemmefra - hvordan det så end lader sig gøre på een gang), men sandheden er åbenbart at de ikke engang tager vores parkeringspladser.

mandag, 3. oktober 2005

nu med fez!

Dansk Folkeparti har i går indrykket en annonce i Jyllandsposten. Den handler om Tyrkiets eventuelle medlemsskab af EU og viser Roskilde Domkirke med nymåner på spirene og ikke mindst statsministeren med fez. Så det burde altså være ganske vist: hvis Tyrkiet kommer med i EU vil vi kunne se statsministeren på scenen sammen med Niels Olsen, Søren Pilmark og de andre i Ørkenens Sønner! Men spørgsmålet er om han overhovedet kan synge?

lørdag, 1. oktober 2005

mere Louise

Louise Frevert har nu fortalt at det ikke var hende selv der skrev de famøse artikler til hendes hjemmeside (se nedenfor), men alligevel - siger hun til TV2 Nyhederne - tager hun ansvaret for dem. Og der må jeg endnu en gang ile til Louises undsætning rent sprogligt. For ansvar er ikke - som mange politikere ellers synes at tro - noget man tager, det er noget man har. Selvfølgelig er det meget belejligt for politikere at kunne vise sig som den store og tage ansvaret for noget de måske ikke helt mener er deres bord, men det er noget vrøvl. Og det er faktisk værre end vrøvl. Det er en farlig brug af sproget fordi man med en meget lille ændring, nemlig ved at bytte om på "det er mit ansvar" og "jeg tager ansvaret", kan få det til at lyde som sagen ikke til at starte med har været ens ansvar. Og det leder gerne til at næste tanker er at det derfor nærmest er uretfærdigt når givne politiker på den måde bliver nødt til at "tage" ansvar. Men det er det som regel ikke. Slet ikke i Louise Freverts tilfælde. For uanset om det er noget hun selv har skrevet eller om hun bare har været dum nok til at lægge navn til noget på sin egen personlige hjemmeside uden at læse det først, så er de udtalelser hendes ansvar og derfor noget hun forhåbentlig bliver dømt for i en nær fremtid.

Og ja, jeg er skide sur for tiden. Og ja, det betyder at der ikke er så meget spas her på siden som der plejer. Og ja, det tager jeg det fulde ansvar for.

fredag, 30. september 2005

go Louise!

Louise Frevert - kendt fra Dansk Folkeparti - har i nogle artikler på sin hjemmeside blandt andet skrevet at muslimer "mener, at det er deres ret at voldtage danske piger og slå danske borgere ned for fode." Løsningen er, mener hun, at sende dem i russiske fængsler. For som der stod i de nu fjernede artikler: "Vore love forbyder os at dræbe vore modstandere officielt, så vi har kun den mulighed at fylde vore fængsler med disse kriminelle" - og den slags koster jo gode danske skattepenge som kan spares ved at out source til Rusland. Nu er hun ikke overraskende blevet meldt til politiet og gudhjælpemig om hun ikke fortsætter. Til TV-Avisen siger hun nu: "For at sætte tingene på spidsen, så er man nødt til at formulere sig rent metaforisk en gang imellem."

Nej, Louise, når man siger at visse folk mener at have ret til at udtale sig, så er det ikke en metafor. Når man antyder at det ville være bedst at slå muslimer ihjel, så er det ikke en metafor. Men hvis jeg for eksempel siger at DF's holdninger til indvandrere er en svulst der spreder sig i det danske samfund og forråer det, så er det en metafor. Tænk over det, Louise, og overvej evt. at investere i den fremragende Dansk stilistik af Ulla Albeck hvis du vil lære mere om det danske sprog du jo sætter så højt.

tirsdag, 27. september 2005

tænd for dit tv for fanden!

Det er nemlig nu du kan have den udsøgte fornøjelse at opleve yours truly på skærmen. Eller, ikke helt lige nu men alle hverdage fra 16 til 18 og faktisk heller ikke hele mig, men kun min stemme. Og hvis jeg skal være endnu mere ærlig er der ret stor sandsynlighed for at du faktisk ikke kan se mig, for det hele foregår på Nickelodeon Nordic som kan ses af forsvindende få.

Men alligevel: hvis du nu har adgang til Nickelodeon vil du alle hverdage kunne se Sven og Bat Show og det kan jeg kun anbefale. Det er som tidligere nævnt en elg med en badering og en flagermus med storhedsvandvid der præsenterer tegnefilm. Jeg har sammen med Morten M. Jespersen skrevet manus og lagt stemme til og det er i al ubeskedenhed skide godt. Det er selvfølgelig mest for børn, men voksne må gerne se med.

comedy lab

Jeg skal også huske at gøre opmærksom på en ny stand-up scene der åbner på torsdag. Eller det vil sige, scenen er ikke ny for det er nemlig cafeen Kong P. hvor der har været stand-up i et stykke tid, men alligevel bliver det lidt anderledes. Planen er at Kong P. hver anden torsdag kl. 20 lægger hus til comedy lab hvor der skal leges med måden der laves stand-up på. På torsdag er line-up Povl Carstensen, Thomas Wivel, Morten Møller, Kim Nørgaard, Steen Nielsen og mig selv som vært og vi aner ikke hvad det ender med. Det bliver sikkert både sært og særpræget, men frem for alt bliver det noget du ikke har set før.

torsdag, 22. september 2005

kaffeautomater

Jeg er forelsket. På mit nye arbejde er vi så heldige at have en kaffeautomat i den klassiske Scanomat-stil og jeg er pjattet med den. Det er ganske vist en "Coffee Break" (tm), men konceptet er det samme. Man tager kakaopulver, kaffe, flødepulver og sukker og mixer det med vand hvilket takket være en obskur matematisk regel kan give et nærmest uendeligt antal kaffespecialiteter. Min personlige favorit er og bliver den ypperlige "wiener melange" som vist traditionelt er en latte med kakao strøet på toppen, men i automatudgaven er en vammeltsød blanding af sukker, kakao, mere sukker, flødepulver og tynd kaffe. Og så er det endda gratis! Hvor heldig kan man være?

søndag, 18. september 2005

aarrr!

I morgen mandag er det så endelig dagen (hvilket gør i dag til den berømte "dagen før dagen I ved") - nemlig den internationale Talk Like A Pirate Day. Det er dumt, det er ikke lige så sjovt på dansk som på engelsk, men splitte mine bramsejl om jeg ikke bare giver den fuld fart fremad. Så må vi se om I andre landkrabber og letvægtsmatroser kan følge med. Mere info på talklikeapirate.com og så har Barracuda forsøgt sig med en lille sailorordbog.

lørdag, 17. september 2005

tragikomisk

Okay, det er faktisk mest tragisk. En 5-årig dreng er tilsyneladende blevet voldtaget i sin børnehave og det er jo mest af alt usandsynlig tragisk. Men der hvor det bliver en lille smule komisk er når faren i et interview med pjecen Ekstra Bladet fortæller at han frygter drengen kan blive bøsse af det. Ud over det i sig selv gør at faren udover sympati er berretiget til et dummeslag eller to, så er det jo af flere grunde noget forbandet sludder. Voldtægten blev opdaget fordi drengen havde blod i bukserne og jeg kan end ikke i min vildeste fantasi forestille mig han har været udsat for noget der er en god reklame for homosex.

torsdag, 15. september 2005

rengøringsvanvid, eller: det bliver aldrig en rigtig joke V

For nogle dage siden var der en børnehave der fandt poser med mistænkeligt, hvidt pulver i skoven og man frygtede at pulveret (som nogle børn havde smagt på) var narko! Det viste sig imidlertid at være kartoffelmel som nogle spejdere havde efterladt. Og jeg ved godt at spejdere generelt går meget op i at holde naturen ren, men er man ikke gået lidt for vidt hvis man ligefrem begynder at fjerne pletter i skovbunden?

mandag, 12. september 2005

panelkatten II

I strømmen af ligegyldig information om mit liv følger seneste nyt om dyret tidligere kendt som "panelkatten". Han vendte på en tallerken og er nu langt mere en selskabskat selvom han stadig er umanerligt glad for huler og aflukker. Han lyder navnet Steffen.

Men desværre er vi lidt bekymrede for hans mandighed idet han lidt er en bangebuks som ikke rigtig bryder sig om at slås. Jeg er i tvivl om hvorvidt jeg fra starten har været for blød ved ham og er derfor begyndt at høre høj marchmusik og råbe af ham når min kæreste ikke er hjemme. Hvis det ikke hjælper må næste skridt være at skære ned på tørfoderet og give ham levende mus at spise i stedet.

og nu noget helt andet ...

Jeg var i Skive og optræde med Thomas Hartmann og Omar Marzouk i går og det var sjov og halløj. På vejen derover lagde jeg mærke til den lille by Øm lidt uden for Roskilde. Hvis jeg fik lov til at omarrangere danmarkskortet er jeg alvorligt bange for at jeg ville placere Øm lige mellem Tarm og Lem. Og nej, jeg ville ikke nødvendigvis have det godt med mig selv bagefter, men fristelsen ville simpelthen være for stor.

tirsdag, 6. september 2005

panelkatten

Vi har fået en kat, men umiddelbart er vores forhold ikke helt perfekt. For eksempel startede han med at løbe ud i køkkenet og gemme sig bag nogle paneler og er ikke blevet set siden. Vi ved han er der, for han har været fremme i nat og spise, men os er han indtil videre ikke så pjattet med. Og jeg ved godt at katte kan være sære enespændere, og ja, både min kæreste og jeg kan da også være irriterende, men ligefrem at foretrække panelernes ensomhed frem for os, det forstår jeg ikke helt. Vi har jo tun og alt muligt.

Mere ligegyldigt petit-stof følger ...

søndag, 4. september 2005

Guiness Rekordbog

Hvis verden skal blive et bedre sted at leve, så kræver det blandt andet at alle der har købt Guiness Rekordbog som nogle af de første bliver stillet op mod muren når revolutionen kommer. For at købe den er jo at støtte tosser. Det er at sige: du er jubelidiot og på alle måder en genetisk blindgyde, men bliv du bare ved med det for jeg vil sgu gerne støtte dig ved at købe bogen du optræder i.

Det startede jo ellers som et seriøst projekt. Der sad nogle englændere - tror jeg - og kunne ikke blive enige om hvilken engelsk fugl der havde det største vingefang. Så gik de op til en forlægger og sagde noget i stil med: "Vi vil gerne lave et opslagsværk med rekorder. Rekorder fra naturen så man kan læse om den og forundres over skaberværket og naturens mangfoldighed. Men der skal også være rekorder lavet af exceptionelt talentfulde mennesker så ungdommen kan læse om disse giganters bedrifter og tænke: sådan vil jeg også være. Vi vil med andre ord skabe en bog der kan stå som et monument over menneskelige bedrifter der kan vejlede mennesket som et fyrtårn i mørket."

Men så sad der en mand på forlaget som havde drukket forholdsvis meget snaps den dag og han sagde: "ja, det er sgu en god og folkeoplysende idé I har dér. Men jeg har lige hørt om en mand der har spist en flyver - kan I ikke få ham med?"

I starten har det måske været ok og mængden af jubelidioter har været begrænset. Men så er det gået galt. Folk har tænkt: "jeg er ikke vildt høj, jeg er ikke vildt stærk - jeg er faktisk en ærgerlig, ærgerlig person hvis eneste talent er at jeg har så meget fritid at jeg kan bygge et billede af Elvis ud af 700.000 toast." Og desværre slog lynet ikke ned i denne her tåbe tidligt nok og derfor nåede han også at tænke næste tanke som var: "Hey! Det er jo også en slags rekord!" Og resten er historie ...

En rigtig, rigtig ærgerlig en af slagsen.

onsdag, 31. august 2005

det bliver aldrig en rigtig joke IV

Min kæreste fortalte mig at bevægelsen Falun Gong har lagt sag an mod den kinesiske rigsadvokat. Jeg bliver nødt til at spørge: har de andet end rigsadvokater i Kina. [indsæt selv halvfesen trommehvirvel]

fredag, 26. august 2005

nu med band

I onsdags var jeg på open mike på Comedy Zoo i Kbh. og optrådte for en gangs skyld ikke alene. Med mig havde jeg hvad der med lidt god vilje kan kaldes et band i form af Jakob Holm på lilletromme og tilbehør. Hans opgave var at hjælpe mine jokes på vej med den klassiske [ba-da-dam] og noget af det var rigtig sjovt. Jeg har lavet et lille udvalg fra de otte minutter og smidt dem ind under stand-up på siden med projekter - for your listening pleasure.

mandag, 22. august 2005

nyt på siden

Under gennemgang af arkiverne fra det nu hedengangne program Studentikos jeg lavede på Universitetsradioen sammen med Morten M. Jespersen er der dukket lidt glemte godter frem. Tre dejlige lydklip ligger nu til fri download her under "radio". Det ene af dem er vores fantastiske blues "Elaboration over ensomhed i e-mol." God lytter.

onsdag, 17. august 2005

nyt om mig

I disse dage er jeg og min grå eminence og script doctor Morten Jespersen travlt optagede med at skrive manus til Nickelodeon Nordics nye satsning - Sven og Bat Show. Det er en elg med en badering og en flagermus med et mindre anfald af storhedsvanvid der to timer om dagen skal præsentere tegnefilm for de kære små. Ud over at skrive manus skal vi også lægge stemmer til og det kan være pænt anstrengende. Ikke mindst fordi mit valg af stemme (jeg er flagermusen) er så høj og irriterende at det summer i mine tænder. Vi går i luften i starten af september, så hold øje med Nickelodeon på en tv-skærm nær dig.

det bliver aldrig en rigtig joke, part III

For ikke så lang tid siden kunne man i Se & Hør læse at nogle vittige hunde havde hængt B. S. Christiansen ud som bøsse på et homo-datingsite. Men det må jo passe, at han er bøsse, altså. For hvis der var nogle der havde løjet om B. S., så havde de jo været døde nu.

tirsdag, 9. august 2005

det bliver aldrig en rigtig joke, part I

Verdens værste job må vel være som ham (eller hende, ingen diskrimination her) der fjerner stenene i stenløse druer. Eller måske er det i virkeligheden ham der limer dem sammen igen.

det bliver aldrig en rigtig joke, part II

Jeg tror det må være svært at være ond. Og her tænker jeg ikke så meget på at man er lidt begrænset i sit garderobevalg, men mere sådan i dagligdagen. For hygger onde mennesker? Og hvis de gør, hvad laver de så? Nogle af dem sidder på gulvet og spiser pizza sammen med deres polske lægeven, men hvad ellers? Og endnu værre bliver det jo til for eksempel fastelavn. For hvis man er ond skal man jo helst kunne tages seriøst, og selvom det i forvejen er svært hvis man er to meter høj, bærer slængkappe og har en sort hjelm på hovedet, så bliver det absolut ikke bedre af at man lige har købt et Robin Hood-kostume i BR. Men spørgsmålet er naturligvis hvad onde mennesker i det hele taget er klædt ud som. De gider vel i virkeligheden ikke være helte, men hvis Darth Vader ikke er klædt ud som Robin Hood, hvad så? Og hvad med en fyr som Søren Pind?

mandag, 1. august 2005

stadig gammel

Jeg var ude og spille til et bryllup med mit band (det internationalt ukendte Zlatorok) i lørdags og fandt endnu en gang ud af at jeg er væsentligt ældre end mine 25 år. Blandt de godt 14 covernumre vi spillede var der i hvert fald ikke et eneste der var skrevet efter 1970. For siden da er der åbenbart ikke blevet lavet noget som helst gedigen rock 'n' roll.

torsdag, 27. juli 2005

bamses boligprogram

Der er ikke mange der ved det, men det populære børneprogram Bamses billedbog var i virkeligheden fortroppen for den uskønne hær af boligprogrammer som præger dansk fjernsyn. Det er i hvert fald den eneste forklaring jeg kan finde på al den tid man i programmet bruger på at tale om stole og justere hovedpersonens skorsten.

onsdag, 20. juli 2005

om rockstjerner

Jeg forstår ikke helt hvorfor rockstjerner aldrig kan huske hvor de er henne? Det er sikkert fordi de løber fra den ene ende af verden til den anden og tager en masse stoffer og drikker en masse whisky undervejs, men alligevel. Jeg kan for eksempel god have drukket så meget at jeg kan stå på et diskotek og have lidt svært ved at huske hvad stedet hedder (men hvis man er i Jylland eller provinsen er Crazy Daizy et godt gæt). Og jeg kan også godt have svært ved at huske hvad hende pigen jeg taler med hedder - også selvom vi har boet sammen i snart et år. Så langt så godt. Men jeg kan jo godt huske hvad for en by jeg er i. Og især landet. Der har været paskontrol. Man har måske været ude at flyve. Og især efter den nærmest hysterisk oprustede lufthavnskontrol der fulgte i røven på 9-11, så må man jo nok sige at rockstjerner der ikke kan huske hvilket land de er i skulle overveje at tage lidt færre stoffer. Eller måske få GPS.

mandag, 11. juli 2005

hviledag

For et par år siden kunne jeg simpelthen ikke se fascinationen i levende medicinalfabrikker der kører Frankrig tyndt på et transportmiddel som måske er godt i en by, men som jeg på længere strækninger kun kan forbinde med at få ondt i røven. Men omkring sidste år gik det op for mig at le Tour jo er fantastisk eftermiddagsfjernsyn. Ikke de fuldstændig ligegyldige flade etaper, men bjergene hvor man - godt hjulpet af Leths sprogblomster og rytternes overmenneskelige præstationer - fornemmer det fantastiske mytestof der bygges op omkring det skide cykelløb. Så nu er jeg altså hooked og venter i spænding på at hviledagen er forbi. Men helt ærligt, har de virkelig brug for at hvile sig? Kunne man ikke bare give dem nogle flere sprøjter at køre på?

tirsdag, 5. juli 2005

endelig hjemme

Hjemme fra Roskilde, og det er daaaajligt. Det tog også kun lige halvanden times tid i togkøen før vi kunne stryge mod København. Og som min kæreste bemærkede, så ville det have været rart hvis folk havde pakket deres jødeharper og gøglerhatte væk allerede i køen.

Ellers og i øvrigt er det jo altid interessant at være vidne til al den meningsløse destruktion som præger søndag nat på Roskilde. I hvert fald tre personer fra radioen fik brændt deres telt af, og i et enkelt tilfælde nåede ejeren kun lige at redde sine ting ud først. Og nu kan det jo være mig som er et gammelt røvhul, men efter min bedste overbevisning er det sådan cirka dér grænsen mellem fest og decideret idioti går. Og det værste er jo at de største hærgere garanteret er dem som skal hjem til deres bankelevplads hvor de gladeligt brokker sig over alle invandrerbanderne, Christiania og andre efter deres mening utilpassede typer.

Jeg vil i øvrigt gå i gang med at finde highligts fra min sendetid. Så stay tuned for flere audiotive godter.

fredag, 1. juli 2005

a hard days night

Puuuuha. Det har været nogle hårde dage på festivalen. Jeg har knoklet med Festivalradio siden lørdag eftermiddag og er ved at være mere end udkørt. Og det har også betydet at jeg i bedste lejrrottestil ikke har hørt en eneste koncert endnu. Ærgerligt at det er på grund af travlhed og ikke druk.

I morgen står den på Festivalradioens traditionelle nøgenløb hvor jeg igen i år er en af værterne der rapporterer live og direkte fra festivalens mest afklædte begivenhed. Radioen har fået en billet til næste års festival som gave til den første kvinde i mål, så til forskel fra andre år skulle der være god mulighed for patter under løbet. Lydbidder fra radiougen vil naturligvis være at finde her på siden i en nær fremtid efter mandag. Jeg skal bare lige sove lidt først. Eller måske meget.

Endelig skal jeg nævne at jeg ikke kan opdatere den smarte "næste show" feature hernedefra, derfor lidt reklame her: på torsdag er der som altid Comedy Canal Tour og senere på aftenen stryger jeg mod Café Bizarro på Amager for at optræde med blandt andre Dorte Rømer. Det bliver garanteret en fest, så kom og vær med.

onsdag, 29. juni 2005

walking on sunshine

Hele festivalen giver den som altid fuld krop, og Festivalradioen - mit faste hood hele ugen - er ingen undtagelse. I dag havde jeg for eksempel fornøjelsen af at være med til at kåre Festivalradioens mr. & ms. Roskilde. Det var en fantastisk blanding af beauty contest og talentshow og især mr-aspiranterne bød på fuldskab og nøgenhed i stor stil - begge dele noget der hører med på Roskilde. Mere halløj om den sag på Politiken.dk

Brugte i øvrigt dele af natten på at blive holdt vågen af en flok tosser der mente at seniorcamping (se nedenfor) er et fint sted til bål og fællessang. Det er det ikke skal jeg hilse og sige. For det er jo der alle os som er enten kedelige, gamle eller arbejdende - eller en kombination af det hele - skal fange vores nattesøvn. Men jeg ville bare lige nævne at Kvinde min naturligvis var en del af idioternes repertoire. Og den sang har jeg efterhånden hørt sunget ufrivilligt flerstemmigt omkring så forfærdeligt mange lejrbål at den eneste mulige forklaring må være genetisk. Den menneskelige race er simpelthen disponeret for at synge lige netop den sang når der er ild i nærheden. Jeg ved ikke hvorfor, men måske har det holdt vilde dyr væk dengang man boede i huler. Og det på trods af at man ikke havde guitarer og derfor ikke kunne få helt det samme tænderskærende lydbillede som i dag. For der er jo altid er en eller anden idiot som er næsten, men ikke helt, ude af stand til at spille på guitar, men som alligevel liiiige giver den gas i håb om at imponere end pige fra 1.g.

Det blev længere end planlagt. I morgen skal jeg prøve at fatte mig i korthed.

mandag, 27. juni 2005

Roskilde

Efter sidste års syndflod var man jo lidt nervøs ved at skulle opholde sig ni dage på en pløjemark i provinsen, men det blev hurtigt gjort til skamme. Allerede kl. syv søndag morgen var mit telt som en bageovn og det blev kun værre i løbet af dagen. Eller, bedre, for det er jo alment vedtaget at sol er daaajligt. At det så for folk med min (mangel på) hudfarve nærmere er en sundhedsfare end noget dejligt er åbenbart en mindre detalje. Men fordelen ved sol er at folk er glade og giver den maksimal krop. Og det er jo først efter et par dage i bragende sol at lokummerne begynder at lugte fælt for alvor.

Ellers og i øvrigt føler jeg mig jo meget gammel. Jeg sover på "seniorcamping" hvor der er ro og ordnede forhold - og mulighed for at få sit daglige bad. Men min åbenbart fremskredne alder blev først rigtig tydelig da jeg fik lyst til at tysse på mine medcampister da de talte sammen på "seniorcampen" efter tolv.

torsdag, 23. juni 2005

nu nærmer sig tiden

Når lørdagen oprunder stryger jeg mod Roskilde for at sende live festivalradio hver dag fra 12 til 15. Frekvensen er 89,6 (hvis man er i lokalområdet i Roskilde), vi sender 24 timer i døget og man burde også kunne fange vores programmer på de forskellige studenterradioers lokalfrekvenser. Det bliver spas og sjov og halløj og jeg vil naturligvis bestræbe mig på jævnligt at skrive reportager fra det der forhåbentlig ikke i år bliver til Smatten.

søndag, 19. juni 2005

i de gode gamle dage ...

Der bliver talt meget om tværfaglighed, studiepakker og lignende for tiden, men jeg ville sgu gerne have en af de uddannelser man havde i gamle dage. Alkymist lyder for eksempel langt sejere end bare at sige cand. mag. i teatervidenskab, men det er i de tværfaglige studieretninger man virkelig (undskyld ordspillet) finder guld. Den gammelkendte kombination smed/tandlæge lyder for eksempel fed, men min favorit er barber/kirurg. Men så gælder det selvfølgelig om at være helt sikker på hvilke kunder man har hvornår. For selv ikke en virkelig tæt barbering hjælper ret meget på blindtarmsbetændelse.

mere nyt

Og så har jeg lagt mere halløj ud på siden. Under emnet "andet" i projekter ligger der et par musiknumre jeg har haft en finger med i, og under "brætspil" har jeg indført en lille rubrik der hedder Brynnum Befaler. Sidstnævnte vil jeg jævnligt opdatere med lidt om de spil jeg lige for tiden synes er hotte - det er mest for nørder og wannabes, men andre må gerne kigge med.

onsdag, 15. juni 2005

nyt i Kulturnyt

I onsdagens udgave af det udmærkede program Kulturnyt på P2 kan man som det allerførste høre et indslag fra premieren på min Comedy Canal Tour. Det er viel spass og du finder det her. Der er mere om Comedy Canal Touren under emnet stand-up på siden med projekter. Bemærk venligst at jeg i et forsøg på at være enormt pædagogisk har linket til de relevante sider.

tirsdag, 14. juni 2005

mere nyt på siden

Nu er de sidste småting ordnet her på siden og det betyder at der bliver uploadet mere spas og halløj. Blandt andet bliver der fyldt lyd, tekst og andet i de enkelte elementer under projekter, og nye artikler følger snart. Indtil videre har jeg uploadet et interview med Mick Øgendahl fra Studentikos på Universitetsradioen, en sketch og et klip fra Roskilde Festivalradio 2004. Som sagt: mere er på vej.

fredag, 10. juni 2005

det der havnerundfart

I går havde jeg premiere på min Comedy Canal Tour og i den forbindelse kiggede TV2 Lorry forbi. Du kan finde et link til indslaget under emnet stand-up på siden med projekter.

torsdag, 9. juni 2005

som i de gode gamle dage

Folk der siger vi ikke længere er som de gamle vikinger skulle prøve at observere hvordan en gennemsnitlig parcelhusfamilie kan hærge de norditalienske campingpladser i løbet af industriferien. Det er en oplevelse der vil få selv Erik den Røde til at ryste af skræk.

sommerens dansedille

Jeg arbejder på den dans som jeg tror bliver sommerens helt store hit. Vi har været forbi lambada, dirty dancing og ketchup-dansen, men det næste bliver klambada. Inspireret af netop charterferier skal sommerens dansegulve stå i de blege lårs og det blævrende flæsks tegn. Jeg er i hvert fald allerede begyndt på en kur der skal skaffe mig de 100 kilo ekstra som vil gøre mig en hunk på et dansegulv.

fredag, 3. juni 2005

menneskelige myg

Jeg tror godt de fleste af os kan blive enige om at myg er noget af det mest irriterende ved sommeren og jeg forstår ikke at man ikke udrydder de møgsvin. For hvad er nytteværdien af myg? Jo jo, nogle af dem er sikkert mad for fugle og den slags, men dem er man alligevel heller ikke alt for pjattet med når de begynder på deres sangpis kl. 5 om morgenen hvor man egentlig gerne vil sove. Og der er jo ingen der kan lide myg. Det er jo ikke ligesom koalabjørne eller små nuttede tigerunger eller en eller anden fandens farverig bille. Dem kan jeg godt forstå folk vil bevare, men myg; det fatter jeg ikke.

Jeg har andetsteds beskyldt gøglere for at være den menneskelige version af myg, men bliver efter moden overvejelse nok nødt til at give den titel til de forfærdelige clipboardbærende folk der til overflod befolker Strøget i håb om at kapre svage sjæle til velgørenhedsforeninger. For de kan fandme være irriterende. Og pågående. Og insisterende. Altså fuldstændig ligesom myg. Der hvor analogien ikke holder er at de sikkert ikke dør hvis man lige klasker dem let med flad hånd. Desværre.

lørdag, 28. maj 2005

seneste nyt

I disse dage lægger jeg sidste hånd på hvad der med lidt god vilje kan kaldes et one-man show. Det hedder Comedy Canal Tour og kommer til at foregå på netop havnerundfartens både. Hvilket rent praktisk betyder at hvis det går af helvede til, så er en svømmetur min eneste mulighed for at komme af scenen. (Noget Henrik Løjmand vist har noget erfaring med.) Det bliver ikke helt stand-up, ikke helt historiefortælling, men frem for alt bliver det på ingen måde kedeligt. Tror jeg. Håber jeg. Satser jeg på. (Og det var så der jeg gennem en demonstration af mine ringe evner til at sælge selv mig selv viste at reklamebranchen ikke er der jeg skal lede efter mit fremtidige job.)

Anyways. Hvis du som at der læser dette tænker: "det er en farligt fin idé, det må jeg se!" (eller bare noget tilsvarende, evt. uden udråbstegn) så kan du allerede torsdag d. 2/6 komme til generalprøve. Læs under projekter hvordan du gør det.

mandag, 23. maj 2005

pest eller kolera

Både forsangeren fra Kandis og nazisten fra Greve bærer det samme navn, Johnny Hansen. Man er lidt i tvivl om hvem det er mest synd for.

tirsdag, 17. maj 2005

Elvis forever

Min kæreste researcher for tiden til et indslag om Elvis til Alfabet på P2 og i den forbindelse er der ingen grænser for de godter der dukker op. Jeg kan blandt andet anbefale siden med Extreme Elvis. Han er efter sigende ikke helt blevet accepteret af andre ETA'er (Elvis Tribute Artist), men jeg tror han vil være et sikkert hit over alt. Og på denne side kan man se hvordan man kan blive gift af The King i England. De lover at det bliver et bryllup man aldrig glemmer - altså til forskel fra alle de gange man åbenbart bliver gift og ikke kan huske det.

mandag, 16. maj 2005

rebel at heart

Jeg har besluttet mig for at jeg vil til at leve det vilde liv som en rigtig rebel. Jeg skal til at være totally reckless - en crazy stodder der lever livet i overhalingsbanen. Blæser det udenfor? Jeg er ligeglad - jeg knapper ikke jakken, for jeg frygter ikke en forkølelse. Når jeg skal over gaden, så kigger jeg til venstre og så til højre, men ikke til venstre igen. For jeg er en rebel. Og fra nu af drikker jeg min kaffe kulsort som natten. Og varm. Brandvarm.

Okay, så lunken i hvert fald. For man kan altså brænde sig ret meget på sådan noget kaffe.

tirsdag, 10. maj 2005

bling bling

Min grå eminence - Morten M. Jespersen - påpegede at paven faktisk er den største gangsta-rapper af dem alle. Og når man kigger nærmere efter er det jo åbenlyst. Hatten sidder altid lidt skævt, han går kun i kridhvidt player-tøj og har masser af guldkæder, kors og bling bling. Desuden har han sin egen specialdesignede bil og kaster med håndtegn til højre og venstre. En anden gangsta-ting er våben, og selvom paven ikke selv er bevæbnet (går man ud fra), så har manden sin egen hær og flere af dem er da også blevet skudt på. Det eneste der mangler er selvfølgelig biatches, men mon ikke nogle af de der kardinaler i deres fine kjoler kan spille den rolle?

mandag, 9. maj 2005

den mand er svær at argumentere imod

Koordinationsudvalget for Forskning (en flok lede smagsdommere) har kritiseret regeringen for ikke at leve op til de guldrandede løfter om at gøre Danmark til førende indenfor forskning. Kritikken går blandt andet på at der mangler penge og overordnede planer, men den slags pjat er statsministeren ligeglad med. For det er åbenbart klynk, mener ministeren for kreativ bogføring. Han kalder direkte kritikken for "hyl og skrig" og siger at den slags kan han "slet ikke tage alvorligt." Hvis vi nu ser bort fra at det vel ikke er særlig klynkende at forlange at landets øverste overholder sine løfter, så er det jo endnu et bevis på hvor svær Anders Fogh er at diskutere med. For hvis der er noget han ikke er enig i, så er det åbenbart klynk og så kan han ikke tage det alvorligt. Noget der tilsyneladende også gælder for kritikken af grundlaget for Irak-krigen hvor Fogh hellere vil fokusere på at Saddam er fjernet end på at han og hans regering løj og svindlede op til krigserklæringen.

Hvis ikke det var fordi han tilsyneladende kan gøre som det passer ham, så ville vores statsoverhoveds himmelråbende arrogance næsten være morsom. Som landet ligger er det nærmest en smule skræmmende.

tirsdag, 3. maj 2005

lummerkiosken

Er det bare mig eller bliver 7-elevens reklamer mere og mere lumre? Lige nu reklamerer de f.eks. med "fransk efter eget valg" og parret (undskyld) med billedet af tre falliske hotdogs er der vist ingen tvivl om at folk gerne må lave en Linie 3-lummer læsning af det slogan. Og det er jo blot seneste skud på stammen fra kioskkæden der af flere omgange har haft store reklameskilte med teksten: Pølseparade. Noget jeg personligt tror er nemmere at finde på voksenhylden i Blockbuster sammen med Analakrobaterne og Schwanger aber geil end i en kiosk.

lørdag, 23. april 2005

stand-up.usa

Chilinet kan man læse en længere reportage om mine eskapader som aspirerende komiker i "The land of the free and the home of the brave." Jeg overvejer stadig om jeg vil lægge et lydklip fra en af aftenerne til download og dermed blotlægge min forfærdelige accent for omverdenen ...

alt om DSB

Her for nylig modtog jeg et brev fra DSB. De takkede for min henvendelse (som med lidt andre ord kan ses nedenfor under overskriften "ud og se med DSB - i helvede") og beklagede meget at min rejse ikke var forløbet som planlagt. Normalt, skriver de, yder de ikke erstatning, men af "servicemæssige årsager" har de valgt at gøre en undtagelse. Med andre ord fik jeg dækket min taxatur fra Aalborg til Århus og fik en billet til en valgfri rejse i Danmark. Det synes jeg var pænt af dem. Det meget venlige brev sluttede med at DSB håber jeg også i fremtiden tør bruge dem når jeg skal ud og optræde, og selvfølgelig gør jeg det. Ikke mindst fordi man som billøs ikke har så mange andre muligheder.

Nåja, et par dage senere glemte jeg at stemple i S-toget, og derved fik DSB lidt af deres penge igen. Tilfældighed? Næppe. Sammensværgelse? Sandsynligvis.

søndag, 17. april 2005

man lever og lærer

Under min nylige tur til staterne fandt jeg ud af at et amerikansk udtryk for at udføre cunnilingus* er "to go down". Og det sætter jo unægteligt sangen I Won't Let the Sun Go Down on Me i et noget andet perspektiv. Det må vel være fordi det gør ondt eller hvad? Og endnu mere sært bliver det når man medtænker at det er en Elton John sang.

* slikning af kvindens kønsdele i forbindelse med seksuelt samvær. (Gjellerups fremmedordbog)

fredag, 15. april 2005

nyt på siden

Mine webingeniører og jeg er stadig ved at lægge de sidste hænder på nærværende side, men lidt nyt sker der. Helt konkret er der blevet smidt to videoklip ind under "projekter" - det ene er uddrag fra DM-finalen i 2004 og det andet et klip fra en dokumentar der blev lavet i samme anledning. Mere følger løbende, enjoy.

torsdag, 8. april, 2005

Elvis lever ...

... og han optraeder i Mall of America sammen med alle sine kloner.

Manglen paa opdatering og danske vokaler skyldes et besoeg i USA som blandt andet har budt paa Elvis impersonation contest - Contest of Kings - som foregik i et af verdens stoerste indkoebscentre. Og det er ikke bare et center, i midten af maengden af butikker har man saamaend fundet plads til lige at klemme en paent stor forlystelsespark ind.

Ellers har vi set mange fede ting herovre. Mest amerikanere, der jo i stor stil er saa invaliderende fede at det ikke laengere er blod, men tyk, flydende spegepoelse der flyder rundt i deres aarer.

Har ogsaa faaet optraadt paa et par open mikes herovre, og trods min naermest pinlige accent gik det helt udmaerket. En naermere reportage fra hhv. Acme Comedy Club i Minneapolis og Barrels of Laughs i Chicago foelger, og det samme gaelder for billeder og muligvis lyd.

Til sidst et godt raad til rejsende der vil til Minneapolis. Det er lovligt at have sin gun med sig rundt paa gaden, men de fleste forretninger har et skilt i vinduet der bekendtgoer at "[indsaet butikkerns navn] bans guns on these premises" og saa maa man altsaa ikke tage sit piece med ind.

tirsdag, 29. marts, 2005

update

Som det kan ses er mit nye site oppe at køre. Mens jeg lærer at bruge det kan der opstå utilsigtede ting, men i løbet af nogle uger vil det være proppet til randen med gøgl og lir. Men først en ferie til "the land of the free" hvor jeg blandt andet har fået plads til en open mike. På engelsk. Foran amerikanere. Jeg vil sørge for at bånde noget lyd og såfremt jeg kan finde ud af at fjernbetjene sitet vil jeg også løbende poste nyt om det. Indtil videre har jeg kun ligget vågen en nat og tænkt over hvad amerikanere mon synes er sjovt, og indtil videre er det kun blevet til halvfesne oversættelser. Men på den anden side; det drejer sig kun om 3 minutter, så hvor galt kan det gå?

lørdag, marts 19, 2005

foruroligende nyt

MetroXpress kunne fornylig meddele at det nu skal være nemmere at blive erklæret død. Det synes jeg lyder som noget der kan være et potentielt problem. Ikke mindst for os der både kan lide at sove længe og som af og til er næsten bevidstløse af druk.

onsdag, marts 16, 2005

bange

For tiden kan man se mange plakater med reklame for TV3s program Farmen rundt om i bybilledet. På flere af dem optræder en kvinde der bærer en t-shirt påtrykt teksten "bitch", og hende er jeg en smule bange for. Dog skal jeg indskyde at min angst dalede en smule da jeg erfarede at hun har en maske på.

fredag, marts 11, 2005

så er det næsten tid

Til at min helt nye og topmoderne hjemmeside åbner. Det bliver knasfint og med diverse former for multimedier og alt muligt - for eksempel uddrag fra det kritikerroste og prisvindende DM i stand-up. Eller, måske ikke ligefrem kritikerroste, men min mor kunne godt lide det.

Hold øje med siden her for en update. Og husk at "take care"; selvom foråret nærmer sig er det stadig en jungle derude.

posted by mads b. at 22:48 0 comments

lørdag, marts 05, 2005

ud og se med DSB - i Helvede

Fredag havde jeg to jobs. Et i Aalborg kl. 15 og et i København kl. 22. Det ville blive tight, men alt tydede på at jeg godt kunne nå det og endda have tid til overs. Men det var selvfølgelig før jeg fandt ud af at togene var forsinkede halvanden time. Hver vej.

Det var ellers startet så godt. Trods det faktum at et skib natten før bankede ind i Storebæltsbroen var der intet på hverken nyhedssites eller DSBs egen trafikinfo der tydede på forsinkelser. Men forsinkelser kom der og mens vi kørte over Sjælland pegede alt for meget i retning af at jeg umuligt kunne være i Aalborg til kl. 15.

Panikstemning. Ringen rundt til arrangører. Vi aftaler jeg går på I Aalborg kl. 15.30 i stedet. Det bliver senere til kl. 16.00. Det tog jeg skal med kører 16.43 så det bliver lidt hektisk, men heldigvis forsikrer en kontrollør mig om at det ser fint ud med togdriften mod Sjælland. Det viser sig han tager fejl.

Oprindeligt skulle jeg have landet i Aalborg kl. 14.04, men sådan går det ikke og klokken er kvart i fire før jeg ankommer. Jeg skal lave 30 minutter, så det kræver en taxa der venter på mig til når jeg er færdig hvis det skal gå. Det bestiller jeg, går på, løber ud igen og ser min taxa køre. Aalborg taxa venter åbenbart kun 3 minutter - også selvom man har sagt de bare kan tænde taxametret.

Ny taxa. Måske kan jeg nå toget på en station længere mod syd. Han drøner mod Støvring, jeg ringer til DSB og de fortæller det afgik med 8 minutters forsinkelse. Vi kan stadig nå det, der er bare et lille problem. Toget standser åbenbart ikke i Støvring og drøner forbi få minutter efter vi er ankommet. Så der er lige nu ingen chance for at nå København inden ti. Og dog. For mit tog fra Århus går først 18.30 og taxaen holder der jo stadig ...

Ind i en taxa og mod Århus. 830 kr. fattigere (ikke inkluderet de 200 det kostede til Støvring) står jeg i Århus og ser at, jo, forsinkelserne gælder begge veje. Så jeg når det første det bedste tog som også er halvanden time forsinket. Kl. bliver derfor 23 før jeg kan gå på til mit andet job og selvfølgelig betyder det at folk er spritstive og ikke har lyst til at høre på en eller anden idiot der bræger. Lortejob - ikke mindst fordi jeg lige har brændt alle de penge af jeg tjente på det.

Se, nu er jeg ikke typen der bliver bitter (eller, jo), men der er en ting i hele dette forløb som gør mig svagt arrig. Forsinkelsen skyldtes nemlig ikke Storebæltsbroen, men derimod noget sporarbejde i Slagelse som DSB/BaneDanmark har været i gang med siden sidste uge. Man skulle altså tro at DSB ville have bare en anelse om at der ville være forsinkelser på strækningen, men selvom de har haft tre muligheder har ingen sagt noget. Hverken da jeg købte billet torsdag, da jeg tjekkede trafikinfo fredag morgen eller da jeg spurgte manden i toget har nogen fundet det værd at nævne at der kunne være op til halvanden times forsinkelse! Det er sgu ikke godt nok, DSB.

Men to gode ting er der da kommet ud af episoden: jeg har fået en god historie, og det giver mig en god anledning til at skrive et bittert brev til DSB, de assholes.

posted by mads b. at 22:42 4 comments

 

mandag, februar 28, 2005

nyt legetøj

Jeg har lige købt et nyt brætspil - Twilight Imperium 3 - og jeg glæder mig som et lille barn glæder sig til juleaften til at spille det. Nogle vil måske mene at 712 kr. er lige i overkanten for et spil, men så er det fordi de ikke har set de over 200 plastikrumskibe der følger med. Problemet er bare at jeg har læst reglerne og at jeg har skåret rumskibene fri fra rammerne, men at jeg først har nogle at spille det med om en uge. Øv, det er hårdt at være barn.

 

endnu et ordsprog

Folk siger nogle gange at maven bliver mæt før øjnene, og hvis det hænger sådan sammen er det jo meget heldigt. Det ville være lidt ærgerligt hvis det var omvendt og man skulle sidde og spise resten af måltidet med lukkede øjne. Og så er der jo kannibaler hvis maver af og til bliver mætte af øjne.

 

søndag, februar 20, 2005

forskellen på V og K

Jeg har tænkt meget over forskellen på de to regeringspartier og tror den tydeligst kommer til udtryk i deres forhold til alkohol. En venstremand kan for eksempel sagtens køre en kommune selvom han er pattestiv i rødvin, en konservativ kan derimod ikke en gang køre bil. Eller en anden vinkel: når en konservativ politiker er stiv kører han en bil i grøften. En venstremand nøjes ikke med det, men kører en hel kommune i sænk i stedet.

 

pral?

Jeg har købt et par boxershorts af mærket "Marathon." Jeg kan ikke finde ud af om jeg derved lover mere end jeg kan holde.

[indsæt selv halvfesen trommehvirvel]

 

mandag, februar 14, 2005

tørret

Først blev min cykel stjålet og så kunne jeg her kort før weekenden notere at jeg åbenbart i løbet af to dage har brugt 900 $ via mit visa-kort. Eller, nogle har nok brugt dem for mig. Så ned i banken, gøre indsigelser, få lukket mit kort og så skulle alt være i orden. Indtil et par dage efter, that is, hvor det viser sig at de slubberter lige nåede at nive yderligere 300 USD fra min konto inden kortet blev lukket.

Hvordan dette firma - kaldet "pstars" og i følge min bank noget online casino eller noget - har fået mit kortnummer og så videre aner jeg ikke, men lektien må være at få sig en firewall og at få den nu. Eller også må man bare stoppe med alt det nymodens pjat og gå tilbage til den gang hvor penge var noget man til nød kunne sende med en postanvisning.

 

onsdag, februar 09, 2005

en sorgens dag

Så fik vi fire år mere på kanten af internationale konventioner, mere arbejdsløshed, mindre kultur, flere nedskæringer og mere magt til Den danske Forenings håndlangere i Dansk Folkeparti. Eneste lyspunkt var Mogens tale som forhåbentlig bliver fast pensum i landets gymnasier. Tingene ville med garanti have set anderledes ud hvis han i den grad var trådt i karakter en uge før valget.

Læg i øvrigt mærke til at Socialdemokratiets og Venstres tilbagegang er noget nær den samme, men alligevel mener Anders Fogh det er en stor sejr. Ligesom han garanteret mener at have mandat til at luske kommunalreformen igennem selvom lige netop det emne var fuldstændig fraværende i valgkampen.

Ja, jeg er sur, og ja, jeg er skuffet. Jeg forsøger at trøste mig med at de to eneste partier som for alvor er principfaste (Enhedslisten og De Radikale) er gået markant frem, men smilet stivner ved udsigten til fire år mere med Anders fucking Fogh og hans samling af inkompetente ministre for hvem lempfældig omgang med reglerne snarere er netop reglen end undtagelsen. Man kan håbe at Fogh snart gentager succesen fra dengang han var skatteminister og endnu en gang vildleder Folketinget, men indtil da må man sande det som flere af oppositionens politikere sagde i går: det bliver værst for danskerne.

 

søndag, februar 06, 2005

relativisme

Var på Vega i går. Første gang i flere år og noget slog mig: klientellet var jo ret ungt. Jeg huskede det som et sted hvor folk netop var lidt ældre, lidt smartere og lidt mere modne end så mange andre steder i byen (Damhuskroen og Jaguaren undtaget - det bliver ikke ældre omend måske en del mere modent), men sådan var det slet ikke. Alle folk var unge - ja, selv personalet lignede jo nogen der ville falde fra stedets egen 20-årsregel. Men det altafgørende spørgsmål er selvfølgelig om det er Vegas gæster som er blevet yngre eller bare mig som er ældre?

Lagde i øvrigt samme sted for første gang mærke til at cigaretreklamerne er blevet fjernet fra askebægrene. Det er måske lidt for sent at sætte ind lige der. Jeg ved ikke om sundhedsstyrelsen forestiller sig at det i sin tid først var når man sad med askebægret mærket "Kings" foran sig at man fik lyst til at ryge? Eller måske ser de for sig et ungt menneske gribe et askebæger og tænke: "okay, jeg har et askebæger. Men hvad i alverden skal jeg med det?"

 

tirsdag, februar 01, 2005

jeg tog fejl

Det måtte jo ske en skønne dag; jeg tog fejl. For selvfølgelig var Humorakademiets elever ikke rigtige mennesker. Eller, det er de naturligvis, men det jeg mener er at de ikke var ægte, rollerne altså.

Man havde det nu også på fornemmelsen (som antydet nedenfor), men hvis ikke jeg var blevet overbevist af f.eks. Morten Roses hjemmeside eller Camilla/Majkens imdb-cv, så var man blevet det under afsnit 2. Men det ændrer ikke ved at programmet er topsjovt. Ole Thestrups sang om bodegaen er jo som taget direkte fra singlehitlisten (en liste over singler af begge køn man helst vil lægge an på eller hvordan?).

Anden god underholdning er klassikeren Bennys Badekar som min kæreste netop har fået. Den er fandme og helt uden ironi noget af det bedste jeg har set længe. Og så er den jo et tydeligt bevis på at 1970 på mange måder var et helt igennem udflippet år.

"Børnelokker!? Nej nej, jeg er ... ornitolog."

lørdag, januar 29, 2005

humorakademiet

Forleden så jeg via DRs hjemmeside første afsnit af Ole Thestrups humorakademiet, og det er fandme go' underholdning. Hvis vi nu ser bort fra at hr. Thestrup i sig selv er legendarisk (ingen ironi) så er der alene de fire kursister taget i betragtning lagt i kakkelovnen til et program i verdensklasse. (Hvis du ikke kender programmet, så se mere her )

Men det der slog mig var at deltagerne jo ikke kan være rigtige mennesker. Og det siger jeg ikke for at være ond, men fordi det simpelthen er lidt for usandsynligt at netop de fire typer skulle medvirke i samme program. Hvis vi nu ser bort fra Christian med talehandicappet der som udgangspunkt får lidt svært som komiker, så er resten jo næsten lige så usandsynlige. Tegneserieindvandreren fra Nørrebro med guldkæde og fortid som hyrevognschauffør, 28-årige Morten som har været arbejdsløs i 10-11 år og altid har været ret morsom og også sportsglade og lidt for kække Majken - alle sammen lidt for sørgelige til at være rigtige mennesker. Så tro mig: jeg følger med for at se om de afslører det hele er et stort scam.

Men nu vi taler om tabere, så skal jeg ikke kaste med sten. Jeg var selv en gang så langt nede at jeg sad og så et afsnit af Walker Texas Ranger og greb mig selv i at tænke: det er faktisk rigtig godt, det dér.

 

mandag, januar 24, 2005

back online!

Jeg er åbenbart meget glad for udråbstegn i disse dage - det seneste af slagsen skyldes ene og udelukkende at jeg nu er online hjemmefra. Vi lagde ellers hårdt ud med at vente cirka en måned på at Tele 2 kunne få konverteret vores linie til adsl (et tidsrum der ville have givet dem tid til at trække nyt kobber), det virkede som bekendt ikke og så ventede vi små to uger på en tekniker. Hans besøg tog til gengæld 2 minutter - et enkelt kig på vores nye kabelmodem var nok til at afsløre at vi havde fået tilsendt det forkerte udstyr.

Moralen er simpel og jeg skal fatte mig i korthed: selvom vi er indtrådt i en ny æra sådan rent teknologisk (men ikke rent moralsk hvor vi - repræsenteret ved den siddende regering - stadig befinder os i den mørke, mørke middelalder) så er vi på ingen måde immune over for menneskelig inkompetence. Men omvendt kan meget klares af en flink og forstående tekniker.*

* Jeg tror kun det sidste gælder på internetområdet - desværre ser man nok ikke en tekniker træde ind i Folketinget, kigge lidt på ministertaburetterne og sige: "de dur ikke, for det er det forkerte udstyr."

 

fredag, januar 21, 2005

hurra!

Glæden i overskriften skyldes det nyligt udskrevne valg som vi er nogle der har ventet på længe. Alt for længe. For det er jo et skæbnesvangert af slagsen. Jeg tror, at hvis Fogh og co. får endnu fire år med regeringsmagten, så vil man om tyve-tredive år - når Dybbøl Mølle for alvor maler helt af helvede til - kigge tilbage på 8. februar 2005 og sige: det var dér det gik galt. Det var dér, vil man sige hvis de vinder igen, at den danske befolkning havde haft tre år til at gennemskue den samling af dobbeltmoralske bondefangere og populister som udgør den siddende regering med støtteparti og alligevel valgte at sidde advarslen overhørig.

Men bare rolig, de vinder ikke. En undersøgelse foretaget udelukkende blandt fornuftige og intelligente mennesker med sans for moral* viser et tydeligt flertal til oppositionen.

* Det vil sige blandt mig selv og nogle af mine venner. I det ovenstående har jeg dog valgt at se bort fra en del af respondenternes svar idet vi ellers havde set et tydeligt flertal til den del af venstrefløjen som gerne ser en væbnet revolution samt et opgør med de løgne som gennem de sidste 50 år er blevet spredt om Fader Stalins eftermæle.

 

fredag, januar 14, 2005

stadig ingen forbindelse

Efter at have ventet en måned på at Tele 2 kunne konvertere vores telefonlinie til ADSL oprandt dagen omsider i tirsdags. Men ak, intet net, ingen online brætspil, ingen NFL-opdateringer og ingen Buffy-manuskripter. Og selvfølgelig er problemet ikke bare lige noget de kan løse. Nej, vi kan se frem til at vente et par uger på en mand ringer og aftaler en dag hvor han så kan komme ud og - forhåbentlig - løse problemet. Sikkert engang i 2006 hvis vi er heldige.

Og til noget helt andet: nedenfor fortæller en anonym bruger mig at jeg slet ikke er sjov. Det er jeg lidt skuffet over, for nu gik jeg lige og troede - øv øv øv. Til gengæld er jeg åbenbart "supermongol" hvilket burde give mig en fremtid indenfor tv. Jeg mener, hvis Bubber - den talentløse tosse - kan være vært på Scenen er din, så må der vel for helvede også være noget til mig.

En sidste ting. På Chilinet fungerer jeg af og til som klummeskribent og lige nu kører der en dejlig debat om mit siste forsøg udi klummegenren. Den hedder "Jeg gider ikke høre mere om katastrofen i Asien!" og jeg kan kun opfordre folk til at være uenige.

 

mandag, januar 03, 2005

svagt usmageligt

Jeg ved godt at alt det der katastrofehalløj er forfærdeligt og på ingen måde morsomt, men det kunne være meget værre - det kunne være gået ud over USA. Ikke fordi amerikanere er mere værd end folk fra Asien (man skulle nok kunne finde 150.000 amerikanere man kunne undvære), men fordi der ikke ville gå en halv time før George W. Bush ville holde en tale og erklære "war on nature".

Så skulle den stolte amerikanske hær for alvor i kamp mod onde, onde tyfoner, jordskælv og oversvømmelser. Måske ville man se en statue af en flodbølge blive væltet, måske ville man bruge det som undskyldning for at invadere Cuba der som bekendt ligger i et orkan-område, og måske ville alle de amerikanske "joes" få udleveret et spil kort med billeder af eftersøgte cykloner. Man ved det ikke, men helt usandsynligt er det ikke.

tirsdag, december 21, 2004

når man får børn

Når man endelig får børn er der en ting man bliver knaldhamrende god til. Nej, det er ikke noget med lort, bleer eller tålmodighed; man bliver god til at lyve. Måske får man ligefrem et betalt kursus af kommunen i det øjeblik terminen nærmer sig. For hvordan kan man ellers forklare de forældre som uden at blinke kan udbryde: "Ih! den tegning er vel nok fin"? Eller dem som helt ukritisk bruger ord som "pænt" om runde plader af stearin fremstillet ved at dryppe det ned i et glas vand? Og det er jo ikke mindst nødvendigt når man skal sige til sit barn: ja, du kom med storken, nej, du skal gå over når den røde mand lyser og ja, hvis du sladrer kommer du i Helvede.

 

fredag, december 17, 2004

en advarsel

Jeg og min kæreste forsøgte for nylig at sætte lidt krydderi på vores sexliv. Jeg vil i den forbindelse gerne advare mod chili - det svier af helvede til. Jeg vil også gerne advare mod kommen, men det er sådan mere genrelt fordi det smager af helvede til.

[indsæt selv halvfesen trommehvirvel]

 

mandag, december 13, 2004

en katastrofe

Jeg er lige flyttet og det er jo skønt, der er bare et problem. For nylig kom manden fra Kabel TV forbi og fortalte at nej, vi kunne ikke få kabel-tv. I første omgang betyder det at man går glip af en del. Om søndagen kører som bekendt sidste og til tider nerverpirrende spændende sæson af Angel, på hverdage er vi nået til sæson 6 af Buffy - en på mange måder fabelagtig sæson, og endelig går slutspillet i NFL snart i gang. Så det er bare ikke godt nok at stå uden Zulu. Men hvad værre er - og her bliver det næsten umenneskeligt - der går op til fire uger før vi får internet. Så nej, ikke noget med at læse transcripts af Buffy og Angel på www.buffyworld.com og ikke noget med at følge sit favorit hold på nfl.com - livet er en jammerdal.

Men tingene kunne være værre. Jeg kunne være på turné med Christian Fuhlendorff.

 

mandag, december 06, 2004

Jeg blev brændt af

På Danmarks shit-radio nummer et kan man for tiden høre en ung pige sige: "vi mødes på Streckers." Vel gør vi ej. Jeg sad der i flere timer og ventede, men hun dukkede aldrig op.

På en lidt mere happy note gik jeg i weekenden videre i det arrangement der lidt ukorrekt kaldes DM i stand-up (ukorrekt fordi der kun må deltage amatører) - Århus er åbenbart min by. I den forbindelse kan man ikke undgå at bemærke at samtlige pølsevogne i benævnte by bærer navnet "børnenes kontor." Det lyder ret ondt, for der står jo kun gamle mænd ved de vogne. Så jeg tænker at hvis børnene endelig forsøgte at møde op på deres kontor så ville de enten få pølse eller blive til pølse. Som sagt, ondt.

mandag, november 29, 2004

derfor skal man lade være

Er ved at flytte og rydder i den forbindelse op i de enorme mængder af lort man i løbet af fem år kan nå at fylde ind i en toværelses på 56 m2. Resultatet har ikke bare været en seks-syv fyldte skraldesække, men også en forholdsvis voldsom allergisk reaktion på de ekstreme mængder af støv jeg fik hvirvlet op i processen. Tidligere har støvet ikke generet mig, men den sidste uges tid har jeg hostet som en sindssyg (de hoster åbenbart en hel del) og haft alvorlige vejrtrækningsproblemer. Konklusionen er klar: man skal lade være med at rydde op, man bliver syg af det.

 

mandag, november 22, 2004

astronauter

Hvis vi nu ser bort fra at der ingen astronauter er i Danmark så skulle det efter sigende være en af de karrierer der gør pigerne helt vilde i trussen. Men tænk lige over det en ekstra gang, piger. I forbindelse med at der måske skal uddannes nogle danske astronauter har det været fremme at de gerne ser ansøgere med en phd. inden for tekniske og naturvidenskabelige fag. Hvis det generelt er et af kravene til astronauter vil det altså sige at den gennemsnitlige rumfarer har brugt minimum syv år et sted som DTU. Her har han haft hestehale, gået rundt i en lyseblå skjorte, haft blækpletter omkring brystlommen og generelt været en nørd. Og er det virkelig det I vil have?

Jeg sagde ikke det var sjovt, sådan mere forbrugeroplysningsagtigtish.

 

tirsdag, november 16, 2004

mere vås

Endnu et ordsprog: "man skal tage det sure med det søde."

Men skal man nu også det? Er det - hvis vi nu skal være helt ærlige - ikke mest når vi taler asiatisk kogekunst at den regel gælder?

Et mindst lige så tåbeligt eksempel er: "en krone sparet er en krone tjent." Vel er den ej! Og det ville også være lidt skidt hvis skattefar pludselig krævede indkomstskat af de 150.000 jeg tjente forleden ved ikke at købe en ny bil.

 

sangtosser

Det særeste ved karaoke er ikke alle tosserne der kommer for at synge, det er dem som går på karaokebar uden at synge. Hvem fanden gider at sidde og høre nogle der virkelig ikke kan synge blamere sig selv? Enten er det en meget veludført form for selvpineri eller også så er man virkelig sørgelig. ”Det kan godt være jeg ikke kan synge, men det kan ham der kraftedeme heller ikke!”

Men det helt sære ved karaoke er at jo på ingen måde er sjovt hvis folk rent faktisk kan synge. Det handler altså om at se nogen gøre noget de i grunden er rigtig dårlige til. Og det er sært, for det ville jo ikke gå i andre sammenhænge - heller ikke selvom det er den eneste forklaring jeg kan finde på at Bubber er en populær tv-vært.

en bekendelse

For folk der ser mig kan det måske være svært at forstå, men sandheden er at jeg har været langt nede. Seksuelt, altså. Faktisk var det i en periode så slemt at jeg fakede når jeg onanerede. Så havde jeg sådan en skål med flormelisglasur stående til at hælde ud over maven.

 

torsdag, november 04, 2004

four more years!

Så vandt Bush fire år mere i Det hvide Hus. Det skulle være nok til at drive intelligente mennesker kloden over til grådens rand, men nogle bør glæde sig. Især de amerikanske komikere som er sikret brød på bordet de næste fire år.

tirsdag, oktober 26, 2004

så er den vist klaret

I forbindelse med hele sagen om skattely har Michael Laudrup udtalt til Ekstra Bladet (og citeret efter hukommelsen) at sagen er færdig for ham. Meget belejligt, skulle man mene, hvis man bare kan afskrive ubehagelige undersøgelser på den måde, men ikke særlig realistisk. Peter Lundin ville for eksempel næppe slippe afsted med følgende udtalelse da han stod anklaget for at have dræbt og parteret sin kæreste og hendes børn: "Jeg er færdig med denne her sag, jeg har lagt den bag mig. Sammen med min kæreste. Eller, hun ligger ikke kun bag mig, mere sådan over det hele."

fredag, oktober 22, 2004

mere vås

Endnu et tåbeligt udtryk/ordsprog som folk ofte fyrer af hvis man har et urealistisk ønske: "hvis grise havde vinger." Ja, så ville man for eksempel kunne få nogle enorme hotwings der smager af flæsk - hvad har det med sagen at gøre?

 

torsdag, oktober 21, 2004

venstre ved du hvor du har

Eller gør man nu også det. Lad mig se ... Thor Pedersen ved ikke engang selv hvor han bor og Brixtofte er så fraværende fra Folketinget at man har taget sekretærtimer fra ham. Men på den anden side, Anders Møller ved man da er i en svømmehal i nærheden af dig, og Oppfeldt er inde og spjælde den. Så ja, Venstre ved du hvor du har - et sted på den forkerte side af moralsk forsvarligt.

 

søndag, oktober 17, 2004

nu ved jeg det!

Hvordan man scorer, altså. Loreals nye creme skulle gøre huden glad og give lyst til at røre ved den. Så hvis man bare smører en ordentlig røvfuld på pikken, så skulle den vel være hjemme.

 

torsdag, oktober 14, 2004

vås eller visdom?

Jeg taler selvfølgelig om ordsprog der af nogle bliver omtalt som den lille mands vise ord, men i virkeligheden er det jo bare sludder. "Undtagelsen der bekræfter reglen" giver for eksempel ingen mening. Det er jo ikke sådan at hver gang Folketinget vedtager en ny lov så sender de lige en ud for at bryde den først for at se om den virker. Man behøver heller ikke se folk svæve for at vide at tyngdeloven fungerer.

Men et af de værste eksempler er: du må ikke kaste med sten når du selv bor i glashus. Hvad fanden er det for noget at lære sine børn? Man forestiller sig faren der belærer sin lille purk: "Du må ikke kaste med sten når du selv bor i glashus, min dreng. Men det gør du ikke, så kast du bare løs. Prøv om du kan ramme fede-Torben derovre, de har et drivhus så de må ikke kaste igen."

 

tirsdag, oktober 12, 2004

Definitionen af optimisme

Har lige læst at Peter Lundin har søgt om udgangstilladelse fordi han gerne vil have børn. Lidt vel optimistisk af ham når man tænker på hvordan han behandlede sin sidste kæreste. Sjældent har man hørt om en kvinde der blev dumpet i så bogstavelig forstand. Men gå for det, Peter, det kan dårligt gå værre end sidste gang.

 

fredag, oktober 08, 2004

bodegatanker

Var ude og optræde på Amager og mødtes med en ven på en bodega bagefter. Kan ikke huske hvad stedet hed, men vi snakker en regulær beværtning placeret på Amagerbrogade. I det øjeblik vi træder ind af døren er den første tanke: vi er gået forkert, skarpt efterfulgt af: slår de os mon ihjel?

Ikke fordi der var nogen der truede, men luften emmede af ubehagelig stemning. Tilføj så at der var lidt for meget lys, lidt for lav musik (så man ikke kunne tale sammen i fred) og så nærmer vi os vist en helt igennem ubehagelig cocktail. Men men, som det ofte er med bodegaer skal man jo bare lige vise at man er ok. Så da vi havde bestilt et par øl på flaske kunne vi sætte os til rette og langsomt sænkede en udmærket stemning sig over stedet.

Men det afgørende spørgsmål vi måtte stille os selv var selvfølgelig: hvor får sådanne steder deres interiør fra? Findes der en fabrik der laver bodegainteriør? Sådan en slags bodegaIKEA hvor man kan få job som ham der laver mærker i bordene eller som gardinrøger. Man ved det ikke, men jeg er sikker på at hvis sådan et sted findes må deres katalog være meget brunt.

 

torsdag, oktober 07, 2004

Undervisning - schmundervisning

Har endnu en gang besluttet mig for at det med at følge undervisning på mit studie er noget der sker for andre mennesker. Havde ellers skåret kraftigt ned og valgt kun at følge et eneste fag een dag om ugen i erkendelse af at jeg er for sløv til mere end det. Men ak, heller ikke i dag kunne jeg mande mig op at få røven med mig og begynder at være bekymret for det er et alvorligt skråplan. Det næste bliver jeg stjæler en marsbar i supermarkedet og derfra er der en lige linie til "død af overdosis."

Man kan selvfølgelig også vælge en helt anden optik og sige at jeg med min lediggang skaber bedre vilkår for andre mennesker. De andre på holdet får relativt mere tid med underviseren, det gør dem dygtigere og sikrer dermed at de - selvom de er humanister - rent faktisk får et job senere. Det gør igen at de tjener flere penge, betaler mere skat og alt i alt gør mere til at holde samfundet i gang. Alt sammen på grund af mig. Og hvis man så tilføjer at jeg ved at blive hjemme ikke slider så meget på cykelstierne, universitetets møbler og folks gode humør aner vi vist konturerne af en succeshistorie.

 

onsdag, oktober 06, 2004

Kan man få for meget af det?

Jeg er nået frem til at jeg har alt for meget fritid. Hvordan skal man ellers forklare at jeg vælger at råbe ud i den enorme bunke af lort man kalder for internettet i stedet for at lave noget fornuftigt? Mulighederne for at være fornuftig er ellers legio. Jeg kunne passe mit studie, få noget arbejde for hånden, hænge mig eller andet som måske ville gavne menneskeheden bare en lille smule mere end endnu flere ligegyldigheder. Jeg kunne også bare vælge at holde kæft, men det er ikke og har aldrig været min stil. Så derfor: larm forude!

Tilbage